اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  کشاورزی و امور دام

زمین‌های خرد کشاورزی کشور را غیراقتصادی کرده است

مدیر کل نظام های بهره برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور با تاکید بر یکپارچه‌سازی زمین‌های اراضی گفت: زمین‌های خرد، کشاورزی کشور را غیراقتصادی کرده است

زمین‌های خرد کشاورزی کشور را غیراقتصادی کرده است

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان تعاون روستایی، حمید زارعی قنات نویی عنوان کرد:  افزایش راندمان و بهره وری از منابع آب و خاک و توسعه کشاورزی صنعتی منوط به توانمند سازی نظام های بهره برداری است.

وی  یکی از دغدغه های اصلی بخش کشاورزی کشور را ایجاد نظام بهره برداری با هدف  مدیریت بهره برداری و نگهداری از شبکه آبیاری دانست و افزود: افزایش بهره وری از منابع تولید، افزایش درآمد بهره برداران کشاورزی و افزایش کارایی و اثربخشی نظام های بهره  برداری از اهداف این طرح  است.

مدیر کل نظام های بهره برداری کشور همچنین، سازماندهی کشاورزان با استفاده از ظرفیت و افزایش توان مدیریتی بهره برداران را امری ضروری دانست و خاطر نشان کرد: توانمندسازی و پشتیبانی از شرکت‌های تعاونی تولید روستایی ایجاد شده نیز در استقرار الگوهای نظام های بهره برداری موثر است.

به گفته وی، توسعه و مدیریت نظام‌های بهره برداری منوط به ارتقای ساختار سنتی به سمت ساختارهای نظام مند است و افزایش راندمان و بهره وری از منابع آب و خاک و تولید اقتصادی  را نیازمند فرآیند مداوم طراحی، ساخت و ترمیمی شبکه آبرسانی دانست.

زارع خرد بودن و پراکنده بودن اراضی کشاورزی را غیر اقتصادی خواند و افزود: در توسعه بهره برداری به دنبال اهدافی هستیم که یکی از این اهداف  استقرار الگوهای نظام‌های بهره برداری بر اساس شاخص‌های اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و یکپارچه سازی  اراضی و افزایش درآمد کشاورزان است. 

مدیر کل نظام های بهره برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور اظهار داشت: خرد بودن اراضی کشاورزی یکی از چالش های اساسی این بخش است و شرکت‌های تعاونی تولید یکی از الگوهای نظام‌بخش بهره برداری در کشور است که سه میلیون و 300 هکتار از اراضی کشور تحت پوشش 1445 شرکت تعاونی تولید است و 420 هزار نفر نیز در این تعاونی ها فعال می باشند.

این مقام مسئول شرکت‌های سهامی زراعی و کشت و صنعت خصوصی را نیز از دیگر الگوهای موجود نظام های بهره برداری دانست که همگی ارزش افزوده محصولات کشاورزی و تکمیل زنجیره ارزش را دنبال می کنند.

مدیر کل نظام های بهره برداری گفت: توانمند سازی و پایداری 110 الگوی نظام بهره برداری  تشکیل شده و در فاز اول طرح 550 هزار هکتاری خوزستان و ایلام وارد فاز اجرایی شده که به مدت 2 سال 10 پروژه این طرح انجام خواهد شد. 

زارع در خصوص طرح زهکشی و آبیاری غرب و شمال غرب کشور اظهار داشت: در غرب و شمال غرب کشور شامل  استان‌های آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، کردستان و ایلام با مساحت 223 هزار هکتار از جمله طرح‌هایی است که در قالب 200 الگوی بهره برداری با 59  هزار بهره بردار در 4 هزار و 994 گروه هم آب با 93 درصد پیشرفت فیزیکی به روش مدیریت مشارکتی  هم آبی اجرا گردیده است.

وی همچنین به  پروژه 46 هزار هکتاری طرح آبیاری در دشت سیستان با مشارکت 17 شرکت و  65 هزار بهره بردار و 2 هزار و 47 گروه هم آب اشاره کرد و افزود:  300 هکتار از اراضی این دشت به کشت انواع گیاهان دارویی شامل: زیره سبز، رازیانه ، چای ترش، کتان و بابونه تعلق گرفت.

زارع با اشاره بر تجمیع اراضی کوچک مقیاس، بر ساماندهی و اصلاح نظام های بهره برداری به استناد اسناد بالادستی به ویژه بند 3 سیاست های کلی نظام در بخش کشاورزی تاکید کرد.

 وی در پایان توانمند سازی تعاونی های را گامی موثر در بازوی اجرایی و  کمک رسان کشاورزان خواند که در تهیه و تامین نهاده های کشاورزی و مکانیزاسیون و مدیریت منابع آب حامی می باشند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول