اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

کودکان محله‌های کم‌برخوردار با هنر خاتم‌کاری آشنا شدند

کارگاه هنری آموزش خاتم کاری، برای کودکان محله‌های کم‌برخوردار شیراز، در خانه ستایش واقع در گذر سنگ سیاه برگزار شد.

کودکان محله‌های کم‌برخوردار با هنر خاتم‌کاری آشنا شدند

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، به گفته رئیس اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز این برنامه با هدف توانمندسازی و کسب درآمد همچنین ارتقاء سطح سلامت روان، طراحی و اجرا شد.

یوسف آفرینی افزود: هنر خاتم کاری رشته ای جذاب و پولساز است و علاوه بر اینکه در آینده می تواند منبع درآمد خوبی برای این کودکان باشد در ایجاد جایگاه اجتماعی مناسب برای آنها موثر است.

وی گفت: آموزش خاتم و دیگر رشته های هنری به کودکان در پرورش خلاقیت و ارتقاء سطح سلامت روان همچنین ایجاد آرامش کمک می کند همچنین فراگیری این هنر در درک زیبایی‌شناسی و بالا بردن قدرت ادراکی کودکان و قرار دادن آنان در جریان کشف و رشد استعداد، سهم بسزایی خواهد داشت.

آفرینی با بیان اینکه متاسفانه برخی از کودکان به دلیل کار در محیط‌های پرخطر و برخوردهای نامناسب افراد بی ملاحظه تحقیر شده اند و عزت نفس خود را از دست داده اند، اضافه کرد: باید به روش های گوناگون در جهت ارتقاء سطح عزت نفس این کودکان تلاش شود تا بتوان آینده روشنی برای آنها تصور کرد که در این مسیر، پرداختن به امر زیبا و خلق یک اثر هنری در بالا بردن میزان عزت نفس بسیار موثر است از همین رو ساخت خاتم به عنوان خلق یک اثر هنری جهت ارتقاء میزان عزت نفس کودکان موثر است.

 رئیس اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز گفت: کارگاه آموزش هنر خاتم کاری، به عنوان یک کار هنری گروهی، به کودکانی که در کنار هم آموزش می بینند، این امکان را می دهد تا به یکدیگر بازخورد دهند و همین امر به یادگیری روحیه انتقادپذیری و تشویق دیگران در این کودکان، کمک می کند و از آنها افرادی تعاملی با مهارت اجتماعی مطلوب می سازد.

وی اظهار داشت: بعضی کودکان بنا به شرایط زندگی، کمتر مخاطب هنر و زیبایی بوده اند و امکان حضور در کلاس های هنری را نداشته اند، حال آنکه شناخت امر زیبا، خلق اثر هنری و بروز خلاقیت موجب رشد روانی در کودک می شود همچنین تاثیرات درمانی بر تروماهای کودکی دارد.

آفرینی خاطرنشان کرد: کسب تجربیات هنری در پروسه فرا گرفتن رشته‌های مختلف هنری همچنین خلق اثر هنری به مدد همین آموزش ها می تواند به آزادسازی گره‌های درونی و ذهنی کودک کمک دهد و نیز فراگیری هنر برای کودکان می تواند به عنوان یک ابزار روانشناختی برای کمک به بالابردن میزان ابراز وجود و بیانگری در کودک، مهارت های سازگاری خلاقانه عمل کند.

رئیس اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز اظهار داشت: این کارگاه های آموزشی هنری و استمرار در پروسه یادگیری و رویارویی با چالش های متعدد در خلق یک اثر، مهارت های متعددی به کودک آموزش می دهد که می تواند در مواجهه با پیچ و خم های متعدد زندگی و همچنین در شکل گیری هویت فردی و اجتماعی این کودکان بسیار کارساز باشد.

 وی اضافه کرد: به وسیله یادگیری هنر خاتم کاری، مانند هر هنر دیگر، کودکان می توانند نوآوری های خودشان را نمایش دهند و ریسک خلق و تولید یک اثر هنری را بپذیرند که در این زمینه ریسک پذیری، نوآوری و خلق کردن، کودک را در مسیر موفقیت در امور دیگر زندگی قرار می دهد.
 
آفرینی افزود: برخی از کودکان به دلیل تجربه زیستن در شرایط سخت و ناکامی های دردناک در خانواده و همچنین شرایط عاطفی نامناسب دچار افسردگی هستند. آموزه های هنری می تواند در کاهش میزان افسردگی کودکان موثر باشد. تاثیر هنر در کاهش افسردگی از آن سبب است که مسیر تقویت مهارت‌های ارتباطی، تنظیم رفتار، افزایش عزت نفس و خودآگاهی و به دست آوردن بینش بهتر و بیشتر و همچنین حل تعارضات و مشکلات را هموارتر می‌سازد.

رئیس اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز بیان کرد: اشتغال داشتن به امر زیبا و کار هنری برای کودکانی که اعتماد‌ به‌نفس پایینی دارند و دچار اختلالات خلقی، اضطرابی هستند و کودکانی که پرخاشگر هستند و رفتارهای خشونت‌آمیز از خود نشان می‌دهند و هم چنین کودکانی با اختلال یادگیری، می تواند جنبه درمانی داشته باشد.

وی در خصوص جنبه های درمانی هنر اضافه کرد: در فرایند خلق اثر هنری و تولید خاتم، تمرکز کردن بر خلق اثر، توجه فرد را به موضوعات اضطرابی کاهش می دهد و با پایین بردن میزان گفت وگوهای درونی استرس زا، فرد را آرام می کند؛ در واقع خاتم کاری کمک می کند تا هیجان های خود را به صورت غیر کلامی بیان کنیم و حتی هیجان های منفی را با استفاده از هنر تخلیه کنیم همچنین با فراهم کردن بستر خلاقه ای که هنر در اختیار کودک قرار می دهد می توان نشاط را جایگزین غم و اندوه کرد.

انتهای پیام/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول