اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

دغدغه رسیدن نهاده‌های تولید به درستی به تولیدکنندگان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه دولت یارانه زیادی را برای نهاده‌های کشاورزی در نظر گرفته است، گفت: باید تلاش شود این نهاده‌ها به درستی به دست تولیدکنندگان واقعی برسد.

دغدغه رسیدن نهاده‌های تولید به درستی به تولیدکنندگان

خبرگزاری فارس مازندران ـ سرویس اقتصادی| در سالی که به تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها نامگذاری شده است، اهمیت پشتیبانی برای دستیابی به تولید و رفع موانع در این زمینه مورد تاکید قرار گرفته است.

یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور که توانسته در سخت‌ترین شرایط تحریم، کشور را از نظر امنیت غذایی و دسترسی به مواد غذایی محفوظ کند بخش کشاورزی است که با پشتیبانی‌های انجام شده برای تولید بیشتر محصولات کشاورزی، مانع واردات بی‌رویه و کمبود محصولات غذایی در کشور شد.

از مهم‌ترین پشتیبانی‌هایی که می‌توان در این حوزه به آن اشاره کرد، تامین مواد اولیه و نهاده‌های مورد نیاز برای تولید است. بذر، سم، کودهای شیمیایی و آلی، نهاده‌های دامی، واکسن و دارو از مواردی است که باید به موقع در اختیار تولیدکنندگان بخش کشاورزی قرار گیرد تا تولیدکنندگان بدون دغدغه و نگرانی به تولید بپردازند.

با توجه به شرایط سخت تحریم، این پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و مسؤولان امر باید با برنامه‌ریزی‌های دقیق و تلاش مضاعف بتوانند موانع تولید را از سر راه تولیدکنندگان بردارند و نهاده‌های مورد نیاز را به موقع تامین و در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند.

به همین منظور کمیته نظارت، رصد و پایش نهاده‌های کشاورزی در سازمان جهاد کشاورزی مازندران راه‌اندازی شد تا در زمینه تامین بذر، کود، سم، نهال، نهاده‌های دامی، واکسن، دارو، تخم چشم زده و سایر نهاده‌های مورد نیاز اقدامات و هماهنگی لازم صورت گیرد.

 

حساسیت در توزیع کود شیمیایی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این رابطه در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس با بیان اینکه دولت یارانه زیادی را برای نهاده‌های کشاورزی در نظر گرفته است و باید تلاش شود این نهاده‌ها به درستی به دست تولیدکنندگان واقعی برسد، اظهار کرد: کار کردن در جهاد کشاورزی زمان و مکان نمی‌شناسد و باید به هر طریقی تولید انجام شود و مانع‌زدایی در تولید صورت گیرد.

عزیزاله شهیدی‌فر ادامه داد: به عنوان نمونه در حال حاضر شاهد کمترین عرضه مرغ در کشتارگاه‌ها هستیم چرا که کمترین میزان جوجه‌ریزی را در دهه سوم اسفندماه داشتیم.

وی اضافه کرد: در موضوع جوجه یک‌روزه باید نظارت‌ها بیشتر باشد و از صفر تا صد نظارت بر جوجه‌ریزی صورت گیرد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: با توجه به اینکه در فصل بهار قرار داریم باید توزیع کود شیمیایی با حساسیت بیشتری انجام شود و مصرف درستی از کودها صورت گیرد و از ریزمغذی‌ها و کودهای آلی و زیستی در مزارع استفاده شود.

این مسؤول از نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خواست در بحث نظارت وارد میدان شود و ارایه گزارش از فعالیت خود داشته باشد.

 

عدم تخصیص ارز یارانه‌ای به تولیدات شیلاتی

محمد مهدی عباس‌زاده معاون آبزی‌پروری شیلات مازندران، رصد و پایش چشم تخم زده در بخش شیلات را مهم دانست و افزود: عدم تخصیص ارز یارانه‌ای به تخم چشم زده سبب بروز مشکلاتی در این بخش شد.

وی ادامه داد: تخصیص به موقع کود شیمیایی در حوزه شیلاتی بسیار مهم است که باید به موقع و در فصل بهار تامین شود.

معاون آبزی‌پروری شیلات مازندران افزود: تاکنون ۶۰۰ تن کود شیمیایی به بخش شیلات تخصیص داده شد در حالی‌که نیاز ما ۱۲ هزار تن است و سال گذشته هزار و ۲۰۰ تن معادل ۱۰ درصد آن تامین شد.

 

نظارت بر جو وارداتی دامی و جو وارداتی انسانی

محمدحسن گلپایگانی مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه در حوزه دامپزشکی مسایلی مانند واکسن و داروها مطرح است که باید مورد رصد و پایش قرار گیرد، گفت: برای در اختیار قرار گرفتن واکسن و دارو باید پایش‌ها به صورت آنلاین باشد.

وی ادامه داد: برای نهاده‌ها نظارت فیزیکی از کارخانه‌های خوراک دام انجام می‌شود و این نظارت‌ها در مبادی ورودی کشور هم انجام می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی مازندران بیان کرد: جو وارداتی دامی و جو وارداتی با مصرف انسانی با یکدیگر متفاوت است اما در سامانه تنها با نام جو ثبت شده است که این امر مشکلاتی را ایجاد کرده است و به همین منظور باید در سامانه بازارگاه این تفاوت لحاظ شود تا مجوز حمل و کنترل و نظارت به درستی انجام شود.

 

مشکل در نظارت بر فروشگاه‌های سموم

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر نظارت و پایش در زمینه کود و بذر تاکید کرد و افزود: افزایش قیمت کودهای شیمیایی در سال گذشته مشکلاتی را به وجود آورده است و به همین منظور برای دریافت کود سامانه‌ای طراحی شد که تا چند روز آینده راه‌اندازی می‌شود و توزیع کود شیمیایی بر اساس این سامانه انجام خواهد شد.

مجید بهادری با بیان اینکه امسال ۸۵۰ تن بذر گندم، ۳۰۰ تن بذر سویا و یک هزار و ۲۲۳ تن بذر برنج بین کشاورزان توزیع شد، گفت: یک‌هزار و ۶۱ فروشگاه سموم در مازندران فعالیت دارند که نظارت را با مشکل مواجه می‌کند و ضعف و نقض در دستورالعمل‌ها یکی از مشکلات موجود در نظارت بر واحدهای فروشندگی سموم است.

 

کم بودن جریمه‌های یکی از عوامل بازدارندگی نظارت است

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران با بیان اینکه امسال تاکنون ۲۳ هزارتن کود شیمیایی به مازندران سهیمه داده شد که ۱۴ هزار تن آن توزیع شد، گفت: ۸ هزار و ۵۰۰ تن کود شیمیایی تا چند وقت آینده در اختیار شرکت خدمات حمایتی قرار خواهد گرفت.

رضا افراسیابی بیان کرد: تخصیص و فروش کودهای شیمیایی منوط به ثبت اطلاعات بهره‌برداران در سامانه پهنه‌‌بندی است.

وی عدم برخورد جدی با خاطیان و متخلفان را یکی از چالش‌های نظارت دانست و افزود: مشمول زمان شدن رسیدگی به پرونده‌های تعزیراتی و کم بودن جریمه‌های یکی از عوامل بازدارندگی نظارت است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه کمبود نهاده‌های دامی شامل ذرت، جو و سبوس یکی از مشکلات این بخش است، گفت: ۳۰ تا ۳۵ درصد نهاده‌های دامی قابل تامین است و برای تامین مابقی نهاده‌ها دچار مشکل هستیم.

 

مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام استان با اشاره به اینکه سال گذشته ۳۲۳ هزار تن نهاده‌های دامی بین دامداران استان توزیع شد، ادامه داد: ۱۱۳ هزار تن کنجاله سویا و ۶۸۶ تن جو از بنادر امام و امیرآباد تحویل تولیدکنندگان بخش دامپروری شد.

وی اضافه کرد: ۳۵۰ هزار تن ذرت و ۲۴۰ هزار تن جو از بنادر شمالی وارد و در کشور توزیع شد.

به گزارش فارس، نظارت یکی از ضروریات در بخش توزیع امکانات مورد نیاز برای تولید در بخش کشاورزی است که این روزها بسیار کمرنگ است چرا که متولیان حوزه  کشاورزی در بخش‌های دامی و  شیلاتی و محصولات کشاورزی دغدغه اصلی خود را این مسئله عنوان کردند.

انتهای پیام/۸۶۰۳۵/ج

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول