اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

ارتفاعات کوه گُرم شهرستان خفر در آتش می‌سوزد

با توجه به آتش‌سوزی ارتفاعات کوه گُرم شهرستان خفر، فوری‌ترین نیاز ، ارسال بالگرد برای کمک به اطفای حریق است، حضور بالگرد هم برای انتقال نیروهای مردمی و هم تأمین آب و غذای نیروها ضروری است.

ارتفاعات کوه گُرم شهرستان خفر در آتش می‌سوزد

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، از عصر روز دوشنبه ششم اردیبهشت ارتفاعات کوه گُرم شهرستان‌ جهرم دچار آتش ‌سوزی شده است.

صبح روز سه شنبه پیرو تماسی از طرف اهالی روستای سه چاه شهرستان خفر با خبرنگار فارس مشخص شد که این آتش سوزی بسیار گسترده بوده و به دلیل صعب العبور بودن  منطقه  و مکان آتش که در ارتفاعات است نیروهای مردمی قادر به مشارکت حداکثری در اطفا نیستند و این امر مستلزم همکاری بیشتر اداره کل منابع طبیعی استان و ارسال کمک های امدادی است. 

آنطور که دهیار روستای سه چاه بیان کرده است فوری ترین نیاز، ارسال بالگرد برای کمک به اطفای حریق است. حضور بالگرد هم برای انتقال نیروهای مردمی و هم تأمین آب و غذای نیروها ضروری است.

در مورد علت این حادثه گمانه زنی‌هایی نیز شده است که به نظر می رسد علت آن شکارچیان غیرمجاز بوده‌اند.

منطقه شکار ممنوع کوه گرم در ۳۰ کیلومتری شمال غرب شهر جهرم و در محدوده بخش‌های مرکزی، کردیان و سیمکان شهرستان جهرم و بخش راهگان شهرستان خفر قرار می‌گیرد.

بیشتر مساحت این منطقه کوهستانی است و این منطقه از به هم پیوستن دو کوه به نام‌های کوه گرم با حداکثر ارتفاع ۲۷۶۱ متر و کوه نمک با ارتفاع ۲۸۴۶ متر از سطح دریا تشکیل شده‌ است.

رودخانه قره‌آغاج در مسیر شمال شرق به جنوب غرب از کنار این منطقه قرار دارد.

ارزش زیست محیطی این منطقه

این منطقه، زیستگاه گونه‌های متنوع جانوری و گیاهی است. مهم ترین گونه های جانوری است که عبارتند از: بز و پازن وحشی، قوچ و میش وحشی، آهو، پلنگ، گرگ، روباه، خرگوش، تشی، لاک پشت، کبک، تیهو، قمری، دارکوب، چکچک کوهی، کمرکولی، انواع کبوتر، هدهد، انواع کوکر، لاشخور، عقاب، سنگ‌چشم، چکاوک، چرخ‌ریسک، پرستو، توکا، بلبل خرما، زنبورخوار، سبزقبا، پری‌شاهرخ، سلیم طوقی، کیلو، کلاغ و گنجشک.

 مهم ترین گونه های گیاهی این منطقه حفاظت شده عبارتند از: ارس، بنه، کلخنگ، کیکم، بادام کوهی، انجیر وحشی، تنگرس، خشک، مورد، خرزهره، استبرق، کنار، آلبالو وحشی، ورک، گوش بره، گون، فرنیون، خارشتر، درمنه، اسپرس، کاکوتی، کنگر وحشی، آنغوزه، ریش بز، بومادران، شکرتیغال، کما، جاشیر، ارژن، اسپند، ختمی، پیاز کوهی.

لازم به ذکر است که این منطقه که تا پیش از سال ۱۳۹۴ منطقه شکار ممنوع بود با ظرفیت بالای زیست محیطی از این سال به عنوان منطقه حفاظت شده محسوب می‌گردد.

در پایان از مسئولین منابع طبیعی  و محیط زیست استان انتظار می رود تمام تلاش خود برای جلوگیری از یک فاجعه زیست محیطی را عمل آورند. امید است با نظارت بیشتر یگان های حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی در منطقه از حضور شکارچیان غیرمجاز در منطقه جلوگیری  به عمل آید تا  کمتر از گذشته شاهد این گونه وقایع باشیم. 

انتهای پیام/ن/س
   
 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول