اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

شرکتی دانش‌بنیان با بکارگیری فناوری نانو منسوجاتی با خاصیت ضدحریق و آنتی باکتریال تولید کرد

فناوری نانو به منسوجات ویژگی‌های جدید مانند خواص ضد باکتریایی بخشیده است.

شرکتی دانش‌بنیان با بکارگیری فناوری نانو منسوجاتی با خاصیت ضدحریق و آنتی باکتریال تولید کرد

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صنعت نساجی این روزها با فناوری‌های تازه پیوند خورده است و شاهد الیافی در بازار تجاری هستیم که ویژگی‌های خاص و دوست‌داشتنی را به همراه دارند. درباره جوراب‌های نانو که بوی نامطبوعی ندارند تا پوشش‌های سطحی ضد باکتری، به عنوان حضور خواص نانویی شنیده‌ایم اما این‌ محصولات، تنها بخشی از نمود و تجلی نانوفناوری به شمار می‌روند.

به تازگی این فناوری در حوزه نساجی صنعتی راه یافته است و منسوجات مورد استفاده در هواپیما از جمله پتوی هواپیما با کمک نوآوری‌های یک شرکت فناور، خواص تازه‌ای پیدا کرده است.

 

تولید محصولی ضد حریق و باکتری

این پتوها با استفاده از پلی‌استر-اکریلیک آنتی‌باکتریال با نانوذرات تولید شده است و می‌تواند به ارتقای سلامت مسافران در پروازهای خطوط هوایی کمک کند. این پتوها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در برابر آتش‌ مقاومت بالایی داشته باشند.

معمولا پتوهای مورد استفاده در خطوط هواپیمایی، شسته و دوباره استفاده می‌شوند. در برخی موارد این پتوها از مواد قابل بازیافت نیز ساخته شده و بعد از مصرف برای بازیافت فرستاده می‌شوند.

اغلب موارد بعد از استفاده از پتوهای خطوط هوایی، آن‌ها در یک سیستم خشک‌شویی صنعتی شسته می‌شوند. این پتوهای سبک که قابلیت گرم‌کنندگی مناسبی دارند معمولا از پارچه‌هایی با جنس مرغوب بافته می‌شوند چرا که لازم است بارها و بارها شسته شوند.

این پتوها ممکن است در حین استفاده توسط مسافران، باکتری و میکروب‌‌هایی جذب کنند که در حین شستشو از بین نرفته و موجب ایجاد بیماری در مسافران بعدی شوند.

 

نانوفناوری در پوشش‌ها

برای کمک به رفع این مشکل، صنایع نساجی زرباف امین پتوی آنتی‌باکتریالی تولید کرده است که در آن از پارچه پلی‌استر- اکریلیک استفاده شده است. این پتوهاحاوی نانوذراتی بوده که منجر به ایجاد خاصیت ضدمیکروبی در این پتو شده است.

حضور این نانوذرات، که سطح فعال زیادی نسبت به حجمشان دارند با باکتری‌ها واکنش داده و آن‌ها را غیر فعال می‌کنند. باکتری‌‌ها از یک آنزیم برای جذب اکسیژن و زنده ماندن استفاده می‌کنند. استفاده از این نانوذرات، باعث غیرفعال شدن عملکرد این آنزیم و در نتیجه کاهش دریافت اکسیژن می‌شود.

این شرکت فناور، خطوط تولید روکش صندلی خودروهای داخلی، پتوهای مسافرتی خطوط پروازی، ملحفه و پرده را نیز در این حوزه تولید کرده است. این توانمندی موجب شد تا این تولیدات با همکاری یکی از شرکت‌های آلمان به این کشور صادر شود.

 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول