اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

مجله فارس پلاس

حمایت خاتمی از نامزدهای انتخاباتی باعث ریزش رأی‌شان می‌شود؟/ نظرسنجی‌ها چه می‌گویند

حمایت رئیس‌جمهور دولت‌های هفتم و هشتم از نامزدهای انتخاباتی باعث کاهش آرای آنها ‌می‌شود. می‌توان گفت خاتمی به دلایل مختلف به دوران قبل از سال ۸۸ خود تنزل یافته است.

حمایت خاتمی از نامزدهای انتخاباتی باعث ریزش رأی‌شان می‌شود؟/ نظرسنجی‌ها چه می‌گویند

به گزارش فارس پلاس، در شماره دهم «انتخابات پلاس» به بررسی نقش محمد خاتمی در رای آوری نامزدهای جریان اصلاحات می‌پردازیم. خاتمی در سال ۹۲ و ۹۶ از حسن روحانی حمایت کرد و تا می‌توانست سعی کرد نامزدهای اصلاحات را راضی کند تا از انتخابات به نفع روحانی انصراف دهند تا شانس پیروزی گزینه نهایی اصلاحات افزایش پیدا کند. حسن روحانی رئیس جمهور شد و ۸ سال سکان اجرایی کشور را دست گرفت. همه وزرا و مسوولین دولت روحانی هم از احزاب و گروه‌هایی انتخاب شدند که اکنون میتوان آن احزاب را در جمع نهاد اجماع ساز اصلاح‌طلبان مشاهده کرد. اما ناکارآمدی دولت روحانی به قدری بی سابقه است که حتی اثرش را روی محبوبیت حامیان انتخاباتی خود نیز گذاشته است.

آخرین نظرسنجی‌ها چه می‌گویند؟

طبق یک نظرسنجی مرکز معتبر دانشگاهی در دوگانه‌های رئیسی- ظریف و قالیباف - ظریف، حمایت خاتمی از ظریف، دست کم باعث ریزش آرای ظریف به میزان ۶ درصد می‌شود. توضیح آنکه این نظرسنجی در حالت‌های مختلف و با در نظر گرفتن حمایت افراد مختلف انجام شده است. همچنین این نظرسنجی در دو سطح اصلی جامعه آماری: ۱- افرادی که به احتمال بالا در انتخابات شرکت می‌کنند و ۲- افرادی که اعلام نکرده‌اند در انتخابات شرکت می‌کنند، انجام شده است.

به این ترتیب حالت‌های مختلفی از نتایج به دست آمده است اما با فرض مشارکت صددرصدی در همین دوگانه‌ها حمایت خاتمی از ظریف باعث کاهش رای ظریف دست کم به میزان ۶ درصد می‌شود. البته این نظرسنجی پیش از افشای فایل صوتی محمدجواد ظریف است و اکنون با انتشار این فایل صوتی تحلیلگران حضور وی در انتخابات را بسیار ضعیف می‌دانند. 

خاتمی به دوران ۸۸ و قبل از آن تنزل کرده است

حال سوال آنجاست که چرا این حمایت باعث می‌شود مردم نسبت به نامزد مورد حمایت خاتمی بدبین باشند؟ مهمترین دلیل این ماجرا عدم کارایی رئیس جمهور و شورای شهر مورد حمایت خاتمی است. ناکارآمدی دولت روحانی و شورای شهر تهران باعث شده است خاتمی عملا به دوران ۸۸ و قبل از آن برسد.

خاتمی هیچ وقت گزینه خوبی برای جریان چپ یا حتی اصلاح‌طلب نبوده است. در سال ۸۸ خاتمی خود می‌خواست نامزد ریاست جمهوری شود. چند سفر استانی هم رفت. استقبال در همین یکی دو استان به حدی فاجعه بود که تیم رسانه‌ای خاتمی حتی نتوانست تصاویر جمع‌های ۲۰ یا ۳۰ نفری استقبال از خاتمی را رسانه‌ای کند. خاتمی در بهمن ۸۷ خود اعلام نامزدی کرد. خاتمی گفته بود جای هیچ کس را تنگ نخواهد کرد. منظورش میرحسین موسوی بود. همین هم شد. موسوی در اسفند ماه رسما اعلام کاندیداتوری کرد. خاتمی یکی از جدی ترین ضربه‌های سیاسی را در همین جا از کسی خورد که سالها از نام او برای جذب حامی استفاده کرده بود.

در دور اول انتخابات سال ۸۴ هم گزینه مورد حمایت خاتمی یعنی مصطفی معین پنجم شد. در سال ۷۶ هم جریان چپ آن موقع قبل از آنکه سراغ خاتمی برود به دنبال به صحنه کشاندن میرحسین موسوی بود. در مجموع خاتمی برای جریان چپ یک گزینه نه چندان دلچسب بوده است. عدم محبوبیت ادوار مختلف خاتمی هم ضربات مهلکی به جریان چپ زده است. 

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول