اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

فیلترهای نانویی تولید داخل مشکل آلودگی آب شرب را رفع می‌کند

آب شرب با توجه به قرار گرفتن در معرض عوامل آلاینده و باکتریایی می‌تواند منشأ بسیاری از بیماری‌ها باشد. نانوفیلترهای ایران ساخت این مشکل را حل می‌کنند.

فیلترهای نانویی تولید داخل مشکل آلودگی آب شرب را رفع می‌کند

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در حال حاضر شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق کشور در حوزه تولید محصولات و ارائه خدمات حوزه نانو فعالیت گسترده‌ای دارند که یکی از این زمینه‌ها، تولید فیلترهای نانویی است. شرکت فناور گواراب فیلترهای نانویی را تولید کرده است که هرگونه قارچ و باکتری را در آب را از بین می‌برد.

با استفاده از فیلترهای نانویی آنتی‌باکتریال این شرکت نیاز به پرتوهای فرابنفش نیست و فیلترهای نانویی می‌توانند عوامل بیماری‌زا را از بین ببرند.

در فیلتر‌های نانویی ایران‌ساخت، با قرار دادن عامل ضدباکتریایی یا بایوساید در ساختار فیلتر، خطر آلودگی سطوح به انواع باکتری و میکروارگانیسم‌ها بسیار کاهش می‌یابد.

از جمله باکتری‌هایی که سطوح فیلتر تصفیه آب آنتی‌باکتریال از رشد آن‌ها ممانعت به عمل می‌آورد و مانع رشد و تکثیرشان می‌شوند، می‌توان به استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی است. در صورتی که سطوح فیلتر در مجاورت با آب شرب به باکتری‌های مذکور آلوده شود می‌تواند خطرات جدی برای سلامتی مصرف‌کنندگان به همراه داشته باشد.

در این فیلترها، کلر و کربن از آب جدا می‌شوند و از آنجایی که کلر خاصیت گندزدایی دارد، با حذف آن فرصت مناسبی برای رشد باکتری‌ها به وجود می‌آید. فیلتر نانویی ایران‌ساخت شرکت گواراب می‌تواند این میکرواورگانیسم‌ها را از بین ببرد. با وجود این فیلتر دیگر نیازی به فیلتر اشعه فرابنفش در دستگاه تصفیه آب نیست. فیلترهای یادشده، با تاباندن نور فرابنفش به آب، باکتری و میکروارگانیسم‌ها را از بین می‌برد. اما به‌دلیل قیمت بالای نور فرابنفش، مقرون به‌صرفه نیست.

این فیلترهای نانویی به دلیل وجود نانوذرات، از ویژگی ضد باکتری برخوردار هستند و علاوه بر حذف عوامل بیماری‌زا، به حذف رنگ، بو و مزه بد آب کمک می‌کنند. نانوذرات یک عامل ضدمیکروبی قوی هستند که می‌تواند باعث از بین رفتن طیف وسیعی از میکروب‌ها شود.

آن‌ها به دیواره سلولی باکتری چسبیده و این عوامل بیماری‌زا را از بین می‌‌برند. اثر ضدباکتریایی ذرات به‌طور چشمگیری در بعد نانومتری افزایش می‌یابد، به‌ طوری‌که نانوذرات قادر به از بین بردن بیش از ۶۵۰ نوع باکتری هستند.

این شرکت فناور، در حال حاضر فیلترهای نانویی آنتی‌باکتریال و  واشرهای آنتی‌باکتریال را در لیست محصولات نانویی خود دارد. این فیلتر و واشر آنتی‌باکتریال بر پایه موادی قرار داده شده تا مانع رشد هرگونه میکروارگانیسم و باکتری‌ها را بر روی بدنه و ساختار خود شوند.

ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حمایت از طرح‌ها و محصولات دانش‌بنیان و فناور حوزه نانو زمینه را برای توسعه این فناوری و نقش‌آفرینی هرچه بیش‌تر آن در متن زندگی جامعه فراهم می‌کند.

 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول