اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  مجلس

جلوگیری از واردات 5300 میلیون دلار کالاهای غیرضرور/ بومی سازی 70 درصد قطعات خودرو و لوازم خانگی

وزیر صمت گفت: بومی سازی قطعات داخلی در حال حاضر در کشور 3.5 میلیارد دلار است و با مصوبه سران قوا 5300 میلیون دلار از واردات کالاهای غیرضرور به کشور جلوگیری شده است.

جلوگیری از واردات 5300 میلیون دلار کالاهای غیرضرور/ بومی سازی 70 درصد قطعات خودرو و لوازم خانگی

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز (سه‌شنبه 28 اردیبهشت ماه 1400) در جلسه علنی مجلس و در پاسخ به سؤال جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد در باره حجم زیادی از واردات کالا به کشور اظهار داشت: بر اساس مصوبه سران قوا در خرداد 97 نزدیک به 2230 ردیف کالایی شامل ممنوعیت واردات شدند. این در حالی است که ما 8359 ردیف کالا داریم و وقتی من وزیر شدم، مهلت این مصوبه در حال اتمام بود که من با مسئولیت خودم ادامه اجرای مصوبه را اعلام کردم تا بتوانیم مجوز و مصوبه جدید سران قوا را در این باره بگیریم که البته این کار با 3 ماه تأخیر انجام شد.

وی افزود: بومی سازی قطعات داخلی در حال حاضر در کشور 3.5 میلیارد دلار است و با این مصوبه 5300 میلیون دلار از واردات کالاهای غیرضرور به کشور جلوگیری شده است.

وزیر صمت تصریح کرد: در سال 98، 44 میلیارد دلار واردات کالا به کشور داشتیم که این رقم در پایان سال 99 به 38 میلیارد دلار رسید که 6 میلیارد دلار کاهش پیدا کرد، این در حالی است که در سال 96 میزان واردات کالا به کشور 54 میلیارد دلار بود.

رزم حسینی گفت: از 38 میلیارد دلار کالای وارداتی به کشور 13 میلیارد دلار آن کالاهای اساسی است ضمن اینکه عمده کالاهای وارداتی به کشور هم مربوط به مواد اولیه تولید و کارخانجات و تجهیزات پزشکی است.

وی افزود: در حال حاضر بومی سازی قطعات خودرو در کشور 70 درصد و بومی سازی قطعات تولید لوازم خانگی در کشور 70 درصد است و عملا این کالاها با قطعات داخلی ساخته می‌شود.

 

وی درباره وضعیت سیمان هم گفت: سال گذشته 168 میلیون تن سیمان تولید شد که رشد 13 درصدی داشته است و یکی از افتخارات ما تولید سیمان و فولاد است چرا که روزی ما واردکننده این کالاها بوده ایم.

وزیر صمت با اشاره به دلایل افزایش قیمت سیمان افزود: افزایش نرخ ارز یکی از دلایل تورم در قیمت سیمان است، هر 10 درصد افزایش رشد نقدینگی باعث افزایش 5 درصد تورم می شود و زمانی که نرخ دلار 10 برابر می شود باید به همان نسبت منتظر افزایش قیمت کالاهای وارداتی و همچنین هزینه تولید بود.

وی بیان کرد: افزایش هزینه حمل و نقل تا 66 درصد، رشد 65 درصدی قیمت آجر، رشد 242 درصدی قطعات فنی و رشد 28 درصدی کیسه سیمان از جمله عوامل افزایش قیمت سیمان است.

رزم حسینی با بیان اینکه در زمان تصدی گری اش در وزارت صمت 15 هزار و 576 مورد بازرسی انجام شده است، گفت: در دوره 6 ماهه سال گذشته 18 درصد بازرسی ها افزایش پیدا کرده و میزان پرونده های تعزیرات نیز رشد قابل توجهی داشته است.

وی با بیان اینکه سیمان ظرفیت خوبی برای کشور فراهم می کند، تاکید کرد: باید در سال مانع زدایی و حمایت از تولید اقدامات موثری داشته باشیم، وزارت در بحث مانع زدایی 3 بسته را آماده کرده است در ابتدا قوانین مزاحم را تقدیم مجلس کرد، همچنین از روز اول ابلاغیه ای در خصوص مانع زدایی به همه استان ها ارسال شد و در نهایت اختیار استان ها را افزایش داده ایم.

رزم حسینی خاطرنشان کرد: روز گذشته کار شجاعانه و خردمندانه ای انجام شد، 6 هزار محدوده معدنی بالغ بر 50 سال از طریق مزایده عمومی آزاد شد تا در اختیار افراد متخصص و سرمایه گذار قرار گیرد.

وزیر صنعت، معدن وتجارت با بیان اینکه تنها 6 ماه است مسئولیت وزارتخانه را برعهده گرفته ام، گفت: شما می دانید در چه شرایطی مسئولیت وزارتخانه را در اختیار گرفتم، بنده وقتی وارد وزارتخانه شدم متوجه شدم از نظر انسجام مدیریتی و اختلاف مشکلاتی در وزارتخانه وجود دارد که برای حل آن بیش از 2 سال زمان می برد.

وی تاکید کرد: افزایش بی رویه نرخ سیمان در پایان سال گذشته متاثر از نرخ ارز است، 90 درصد سهم تورم با سیاست های پولی و مالی است بنابراین تلاش شده است تولید و نظارت بر بازار را با قوت بیشتری پیگیری کنیم.

رزم حسینی با بیان اینکه سیمان از جمله کالاهایی بود که مشمول قیمت گذاری نمی شد، اظهار داشت: با این کار 18 درصد از افزایش قیمت سیمان جلوگیری شد و 30 درصد پرونده نظارتی تشکیل شد البته بنده به این روش ها اعتقاد ندارم و باید به بازرگانان اعتماد کرد.

رزم حسینی در پایان خطاب به کریمی قدوسی گفت: اگر در خراسان کارخانه هایی وجود دارد که تخلفاتی در آن صورت می گیرد معرفی کنید تا پیگیری کنم، مافیاهای قدرت و ثروت را رد نمی کنم اما در بازه 5 و 6 ماهه و در دوران کرونا نمی توان همه مشکلات را حل کرد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول