اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  سینما و تئاتر

معرفی داوران جشنواره فیلم‌های ایرانی زوریخ/ «نُه» به برزیل رفت

اسامی داوران و فیلم‌های بخش بلند داستانی و مستند و فیلم‌های خارج از مسابقه فستیوال فیلم‌های ایرانی زوریخ اعلام شد.

 

 

به گزارش خبرگزاری فارس، ۸ فیلم داستانی بلند و ۴ مستند حاضر در بخش رقابتی هفتمین دوره جشنواره فیلم‌های ایرانی زوریخ (IFFZ) به همراه پنج داور این دو بخش معرفی شدند. در این دوره از جشنواره سه مستند هم در بخش غیررقابتی به نمایش درمی‌آیند.

در این دوره از جشنواره که از ۵ خرداد ماه افتتاح می‌شود، در بخش فیلم‌های داستانی فیلم‌های «عنکبوت» ساخته ابراهیم ایرج‎زاد، «پیرمردها نمی‌میرند» ساخته رضا جمالی، «من اینجا هستم» به کارگردانی عباس امینی، «هفت روایت درباره عشق» ساخته بابک بهداد و هوشنگ الهیاری، «بوتاکس» ساخته کاوه مظاهری، «دوزیست» ساخته برزو نیک‌نژاد، «غریبه‌ای در پاریس» به کارگردانی مهدیه ولی‌زاده و «پری» ساخته سیامک اعتمادی با هم به رقابت می‌پردازند.

در بخش فیلم‌های مستند نیز فیلم های «دختر آبی» ساخته کیوان مجیدی، «میدان جوانان (سابق)» ساخته مینا اکبری، «از جنس ستارگان» به کارگردانی میلاد تنگشیر و «فیلمفارسی» ساخته احسان خوشبخت با هم به رقابت می‌پردازند. همچنین در بخش خارج از مسابقه فستیوال مستندهای «کودتای ۵۳» ساخته تقی امیرانی، «قلب شناور» ساخته یدالله داج و یک فیلم از آمریکا به نمایش درمی‌آید.

تقی امیرانی برای نمایش فیلمش در جشنواره، به زوریخ می‌رود و مهمان ویژه این رویداد است.

داورهای بخش فیلم‌های مستند و داستانی این دوره فستیوال نیز عبارتند از:
خانم باربارا میلر کارگردان و نویسنده سوییسی که به عنوان دستیار کارگردان در فیلم نامزد جایزه اسکار «عکاس جنگ» حضور داشته است. میلر در دوران فعالیت خود به عنوان کارگردان بیش از ۲۰ اثر مستند تحسین شده با موضوعاتی از قبیل جنبش‌های ضد جهانی‌سازی تا خشونت خانوادگی را کارگردانی کرده است. 

خانم آنینا فورِر کارگردان، فیلمنامه نویس و تدوینگر سوییسی دیگر داور این جشنواره است، فورِر از سال ۲۰۰۱ تا به امروز به عنوان نویسنده و روزنامه نگار مستقل در رسانه ها فعالیت دارد.

خانم گرترود پینکاس کارگردان ۷۶ ساله سوییسی که از دهه ۷۰ میلادی به عنوان کارگردان در سینما فعالیت دارد. پینکاس در پرونده کاری اش جوایزی از جشنواره های سینمایی اروپا دریافت کرده است که از مهمترین آنها می توان به جایزه فیلم آلمان اشاره کرد.

آقای جوئل ینت کارگردان اهل کشور سوییس دیگر داور جشنواره است. ینت از سال ۲۰۰۳ به عنوان تهیه کننده، چندین فیلم مستند و کوتاه را تولید کرده که از شاخص ترین آنها می توان به دو مستند «اودیسه عراقی» و «بغداد در سایه من» هر دو ساخته سمیر کارگردان عراقی اشاره کرد.

خانم ورونیک گری سردبیر، هنرمند و کارآفرین شهروند فرانسه دیگر داور جشنواره است. گری که سابقه روزنامه‌نگاری دارد، در طی این سالها با مجلات مختلف کشورهای بریتانیا، کانادا، فرانسه و آمریکا همکاری داشته است.

در این دوره از جشنواره فیلم های ایرانی زوریخ به دلیل وجود بیماری همه گیر کرونا نمایش‌ بیشتر فیلم‌های فستیوال به صورت آنلاین انجام می شود، با این حال برخی از فیلم‌ها نیز در شهر زوریخ روی پرده سینما خواهند رفت.

در رویداد فیلم‌های ایرانی زوریخ هر ساله ۲ گروه از هیات داوران در بخش‌های کوتاه و بلند، فیلم‌های حاضر در فستیوال را داوری می‌کنند و برگزیدگان جایزه استوانه یا منشور طلایی کوروش را دریافت می‌کنند. 

هفتمین دوره جشنواره فیلم‌های ایرانی زوریخ  به دبیری یدالله داج بین روز‌های ۲۶ می ‌تا ۳ ژوئن (۵ تا ۱۳ خرداد ۱۴۰۰) در سوییس برگزار و برندگان آن روز ۱۱ خرداد معرفی می‌شوند.

 

 

* فیلم کوتاه «نُه» به برزیل رفت

فیلم سینمایی «نُه» به نویسندگی و کارگردانی شاهین رشیدی و تهیه‌کنندگی شاهین باباپور و شاهین رشیدی با هفت نامزدی، در جشنواره «TIETÊ INTERNACIONAL FILM AWARDS» به نمایش درمی‌آید. این جشنواره از اول تا ۲۶ می در سائوپائولوی برزیل برگزار می‌شود.

این بیست و دومین حضور بین‌المللی فیلم «نُه» است که در بخش‌های بهترین فیلم بلند داستانی برای شاهین رشیدی، بهترین فیلمنامه برای شاهین رشیدی، بهترین فیلمبرداری برای شاهین رشیدی و امیر طیبی، بهترین طراحی صحنه برای فرامرز رشیدی، بهترین تدوین برای شاهین رشیدی، بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای سارینا رزاق، بهترین بازیگر مکمل مرد برای حامد ناوشکی کاندید شده است.

در خلاصه داسان فیلم «نُه» که در ژانر وحشت ساخته شده، آمده است: «عکاس جوان و مرموزی سالانه هشت جوان را انتخاب کرده و به منطقه‌ای دورافتاده می‌برد تا آیین سالانه‌اش را به جا بیاورد. شخصیت‌های قصه اما از سرنوشت هولناکی که انتظارشان را می‌کشد، بی‌خبر هستند.»

شاهین رشیدی، سارینا ترقی، حامد ناوشکی، مایا غضنفری، نصیر محمد رضایی، شقایق فتحی، ادیب وکیلی، سارینا رزاق، امیرمحمد رجبی و... در این فیلم به ایفای نقش پرداخته‌اند. این فیلم هم‌اکنون در سینماهای هنروتجربه درحال اکران است.

 

 


* «مراسم تدفین کلاغ‌ها» از فردا در هنروتجربه

فیلم سینمایی «مراسم تدفین کلاغ‌ها» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی ناصر قهرمانی از چهارشنبه پنجم خردادماه روی پرده سینماهای هنروتجربه می‌رود.

آیین افتتاحیه اکران این فیلم اجتماعی ساعت ۱۸ پنجم خردادماه در موزه سینما برگزار می‌شود. در خلاصه داستان این فیلم ۷۲ دقیقه‌ای آمده است: «زنی که یک‌بار می‌میرد... زنی که صدبار می‌میرد... زنی که هزاربار می‌میرد...»

قهرمانی ساخت فیلم‌های «به وقت رهایی»، «پیگ کاسو»، «شبِ دارکوب»، مستندهای «آن شب بارانی»، «نهنگی درتنگ»، «آشیقلار» و بیش از پانزده فیلم کوتاه و نیمه بلند و مستند دیگر را در کارنامه خود دارد.

محمود نظرعلیان، ثمین ولی‌زاده، علی رضایی‌راد، رها پوررحمتی، سروش تختی، میلاد صالحی، سینا خلیلی و یزدان حسنی نقش‌آفرینان «مراسم تدفین کلاغ‌ها» هستند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول