اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

۳۸ مظنون تروریستی و امنیتی در ترکیه بازداشت شدند

پلیس ترکیه سی‌وهشت نفر را به اتهامات مختلف از جمله ارتباط با کودتای نافرجام پنج سال پیش، ارتباط با داعش و پ.ک.ک بازداشت کرد.

۳۸ مظنون تروریستی و امنیتی در ترکیه بازداشت شدند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، نیروهای امنیتی ترکیه امروز (چهارشنبه) ۱۶ مظنون به عضویت و همکاری با گروه تروریستی داعش را در یازده استان این کشور بازداشت کردند.

به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، پلیس ترکیه در پی دستور دادستانی این کشور برای بازداشت بیست نفر از مظنونان به همکاری با داعش، به‌صورت همزمان عملیات‌هایی را در سراسر این کشور انجام داد.

یک منبع امنیتی می‌گوید که افراد بازداشت شده با تروریست‌های حاضر در مناطق درگیری (عراق و سوریه) در ارتباط بوده و برای انجام عملیات‌های تروریستی در ترکیه برنامه‌ریزی می‌کردند.

از محل اختفای این مظنون‌ها، اسناد و مدارک ارتباط با گروه تروریستی داعش و دستگاه‌های دیجیتال ارتباطی کشف و ضبط شده است.

از زمان آغاز عملیات‌های ضد تروریستی ترکیه علیه داعش در سوریه، اعضای این گروه به عملیات در داخل خاک این کشور روی آورده و طبق آمار دولتی تاکنون بیش از ۳۰۰ ترکیه‌ای در حملات تروریستی داعش کشته شده‌اند.

طبق آماری که دولت ترکیه منتشر کرده، این کشور تاکنون بیش از ۸۶۰۰ مظنون داعشی را بازداشت کرده که از این میان ۷۵۰۰ عضو خارجی آنها را به کشورهایشان بازگردانده و هنوز نیز بیش از ۱۱۴۰ داعشی خارجی در زندان‌های ترکیه بازداشت هستند.

خبرگزاری «آناتولی» در خبر دیگری نوشت، ۱۳ مظنون به ارتباط و همکاری با گروهک تروریستی پ.ک.ک در سه استان ترکیه بازداشت شدند.

این سیزده مظنون به همکاری و ارتباط با گروهک پ.ک.ک - که از نظر ترکیه تروریستی است - در استان‌های «آنکارا»، «آدانا» و «قارص» بازداشت شدند.

به گفته منابع امنیتی، پلیس ضد تروریسم ترکیه در عملیات‌های همزمان در این سه استان، افراد مذکور را که قصد داشتند عملیات‌های تروریستی به نیابت از پ.ک.ک انجام دهند، بازداشت کرد.

برخی اسناد سازمانی و دستگاه‌های دیجیتال نیز از این افراد توقیف شده است.

گروهک شبه‌نظامی «حزب کارگران کردستان» (پ.ک.ک) که از نظر ترکیه، اتحادیه اروپا و آمریکا گروه تروریستی شناخته می‌شود، بعد از شکستن توافق آتش‌بس با آنکارا، درگیری مسلحانه با دولت مرکزی را از سرگرفت. این گروه از سال ۱۹۸۴ مبارزه مسلحانه‌ای را با دولت ترکیه آغاز کرده است. بر اساس آمارهای رسمی ترکیه، بیش از چهل هزار نفر، که بیشتر آنها غیرنظامی هستند، در این درگیری‌های ۴۰ ساله کشته شدند.

از سوی دیگر، سیاست آنکارا در پاکسازی نهادها و سازمان‌های دولتی از اعضا و وابستگان جنبش «فتح‌الله گولن» واعظ و اپوزیسیون آمریکانشین دولت ترکیه همچنان ادامه دارد.

به نوشته خبرگزاری «آناتولی» دادستانی ترکیه در روز سه‌شنبه برای ۱۴ نفر از مظنونان به همکاری با سازمان گولن و دست‌داشتن در کودتای نافرجام پانزدهم جولای ۲۰۱۶ حکم بازداشت صادر کرد که نیروهای امنیتی تا امروز ۹ نفر از آنها را بازداشت کردند.

این افراد به استفاده از نرم‌افزار «بای‌لاک» - برنامه‌ مورد استفاده عوامل گولن در شب کودتا – متهم شده‌اند. مقامات ترکیه‌ می‌گویند عوامل کودتای سال قبل پس از آنکه گروه‌های ارتباطی آنها در شبکه اجتماعی «واتس‌آپ» لو رفته بود، از نرم‌افزار بای‌لاک برای هماهنگی استفاده کردند.

آنکارا سازمان گولن را - که به گفته دولتمردان این کشور، اعضای آن به صورت مویرگی در بیشتر نهادها و سازمان‌های دولتی ترکیه نفوذ کرده بودند - تروریستی و عامل کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶ می‌داند و از آمریکا خواسته که او را به ترکیه بازگرداند.

در جریان این کودتا که توسط تعداد زیادی از نظامیان ترکیه و با توسل به ادوات ارتش مانند تانک، جنگنده و بالگرد انجام شد، حدود ۲۵۰ نفر کشته و بیش از دو هزار نفر زخمی شدند.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول