به گزارش خبرگزاری فارس از آذرشهر، محمدباقر بیپروا در حاشیه بازدید از باغات گلمحمدی در شهرستان آذرشهر در گفتوگو با خبرنگاران در خصوص سطح زیرکشت گلمحمدی استان در سالجاری، اظهار داشت: از مجموع یکهزار و ۴۴۷ هکتار سطح زیر کشت و تولید گلمحمدی، یکهزار و ۳۰۵ هکتار آن گلمحمدی بارور و ۱۴۲ هکتار آن غیر بارور است.
وی با بیان اینکه متوسط عملکرد تولید گلمحمدی استان بالغ بر چهار تن در هر هکتار است، افزود: به میزان یکهزار و ۳۵۰ تن معادل حدود ۳۰ درصد از کل تولید گلمحمدی استان، جهت مصرف در تهیه محصولات خانگی شامل مربا، شربت و .... مصرف میشود و ۷۰ درصد مابقی معادل ۳۱۵۰ تن نیز در زمینه فرآوری گلمحمدی مثل گلاب و اسانس استفاده میشود.
وی در خصوص صادرات این محصول، تصریح کرد: ۲۵ واحد کارگاهی در زمینه فرآوری گلمحمدی مانند گلاب، اسانس، عرقیجات و بستهبندی گیاهان دارویی در استان فعالیت کرده و قسمت اعظم محصولات تولیدی را به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای مرکزی و روسیه صادر میکنند.
بیپروا ادامه داد: ارقام بومی این گل، ۹۰ درصد از سطح زیر کشت استان را تشکیل میدهند و پنج درصد باقی نیز ارقام اصلاح شده به صورت کشت بافتی است.
وی در خصوص وضعیت کشت گلمحمدی استان در سطح کشور، گفت: آذربایجانشرقی از مجموع بیش از ۱۴ هزار هکتار گلمحمدی در کشور حدود ۱۰ درصد سطح زیرکشت باغات گلمحمدی را دارد و رتبه پنجم کشور را در این زمینه به خود اختصاص داده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی، ادامه داد: بیشترین سطح زیر کشت گلمحمدی استان در شهرستان اسکو و سپس آذرشهر قرار دارد و این مناطق از قطبهای مهم تولید گلمحمدی و فرآوردههای آن در استان به شمار میروند، شهرستانهای مرند، شبستر، مراغه، عجبشیر و تبریز نیز از جمله مناطقی هستند که کشت این گیاه در آنها انجام میگیرد.
انتهای پیام/60001/س