اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  حقوقی و قضایی

طرح کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید چه افرادی را وکیل می‌کند؟ +سند

طرح «تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب وکار» چند ماهی می‌شود در کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید در حال بررسی است. مسئولان کانون‌های وکلا معتقدند که این طرح به دنبال جذب اشخاصی است که موفق به پذیرش در آزمون وکالت نشده‌اند.

طرح کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید چه افرادی را وکیل می‌کند؟ +سند

گروه حقوقی خبرگزاری فارس- طرح «تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب وکار» از جمله طرح‌های پر سروصدایی است که چند ماهی می‌شود در کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید در حال بررسی است. بخشی از این طرح که به وضع قواعدی تازه برای اخذ پروانه وکالت می‌پردازد، بسیار مورد مناقشه قرار گرفته است.

بنابر پیش‌نویس منتشر شده از طرح  «تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب وکار»، ماده ۳ این طرح تصریح می‌کند: «از تاریخ اجرای این قانون، قوانین معارض با آن از جمله ماده ۳ قانون اصلاح مواد ۱، ۶ و ۷ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مصوب ۱۳۹۳ ماده ۵۷ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱۳۹۴ و ماده ۶۹ قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران مصوب ۱۳۵۴ و تبصره ماده ۱ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری نسخ می‌شوند. همچنین سازوکار تبصره ماده ۱ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری و ماده ۵ قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران، به‌صورت آزمون سراسری سالانه برای اعطای این دو مجوز به نحوی صورت می‌گیرد که هر داوطلبی که ۶۰ درصد امتیاز میانگین نمره یک درصد جمعیت بالاترین امتیاز را کسب نماید، بتواند پروانه اخذ نماید. این نصاب برای مشمولین بند چ ماده ۸۸ قانون برنامه ششم، ۵۰ درصد خواهد بود.» و این بدین معنا است که رویه سابق در پذیرش کارآموز وکالت که با تعیین ظرفیت معین صورت می‌گرفت جای خود را به حد نصابی شناور می‌دهد.

در این میان مسئولان کانون‌های وکلا معتقدند که این طرح به دنبال جذب اشخاصی است که موفق به پذیرش در آزمون وکالت نشده‌اند و نتیجه آن ورود افراد فاقد صلاحیت به عرصه وکالت خواهد شد.

طرح پذیرش مردودین آزمون وکالت!

ابراهیم کیانی نائب رئیس و سخنگوی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس با در اختیار گذاشتن کارنامه افرادی که در صورت اجرایی شدن این طرح باید مورد پذیرش قرار بگیرند، اظهار کرد: بخش مهمی از این طرح در این طرح به دنبال جذب اشخاصی است که  مردودین آزمون وکالت هستند و به نظر می‌رسد این طرح را باید طرح پذیرش مردودین آزمون  وکالت نامگذاری کرد.

وی افزود: دلیل ما در خصوص این مطالب این است که معیاری که در این طرح برای پذیرش تعیین  شده است را با نمرات داوطلبین سال ۱۳۹۷ در کانون‌های ایلام، یزد، اصفهان و مازندران تطبیق دادیم که مشخص شد داوطلبان با نمرات بسیار پایین و حتی منفی را باید پذیرش کنیم و به آن‌ها پروانه وکالت بدهیم.

 

کیانی با بیان اینکه امکان تطبیق این شرایط در سال‌های دیگر و تمام کانون‌های وکلا وجود دارد گفت: با دقت در این کارنامه‌ها مشخص می‌شود که معیار پذیرش در این طرح  جذب اشخاصی است که نمرات آنها ۶ یا ۵ است و در نتیجه تصویب این طرح منتهی به ورود افرادی به حرفه وکالت می‌شود که صلاحیت لازم را ندارند. این در حالی است که در هیج جای دنیا به شخصی که نمرات اکتسابیش زیر ۳۰ درصد باشد پروانه وکالت نمی‌دهند.

نایب رئیس اسکودا در پایان تأکید کرد: تصویب این طرح باعث نابودی نهاد وکالت و اضرار حقوق مردم خواهد شد چراکه چگونه شخصی که نمره ۶ از ۲۰ اخذ نموده می‌تواند به عنوان وکیل از حقوق مردم دفاع کند؟

حال باید دید که سرانجام بررسی‌های این طرح در کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید به کجا خواهد رسید و آیا نهایتا متن نهایی خارج شده از کمیسیون مذکور به گونه‌ای خواهد بود که دغدغه‌های مسئولان کانون‌های وکلا را رفع کند یا نه؟

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول