اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کرمان

فعالیت ۷۰ هزار هنرمند چیره‌دست صنایع دستی در کرمان

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: ۷۰ هزار هنرمند چیره‌دست در استان کرمان در ۱۰۱ رشته و زیر رشته در بخش صنایع دستی در حال فعالیت هستند.

فعالیت ۷۰ هزار هنرمند چیره‌دست صنایع دستی در کرمان

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، سیدمهدی طبیب‌زاده رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان امشب در همایش گرامیداشت روز جهانی صنایع دستی و تجلیل از پیشکسوتان و فعالان حوزه صنایع دستی و فرش استان کرمان اظهار داشت: باید صنایع دستی استان کرمان با وجود تنوع، ایده و تعدد رشته‌ها و پیشینه‌ای که دارد در جایگاه واقعی خودش قرار گیرد.

طبیب‌زاده بیان داشت: اگر محصولات  صنایع دستی کرمان که محصول ذوق و هنر هنرمندان کرمانی است بتوانند به بازارهای جهانی راه پیدا کنند از ارزش افزوده بیشتری برخوردار خواهند شد.

وی گفت: باید مسیر و راه را برای عرضه محصولات صنایع دستی استان به بازارهای جهانی باز کنیم تا این محصولات در بازارهای جهانی عرضه شوند و ما در اتاق بازرگانی استان این کار را انجام داده‌ایم.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان با اشاره به اینکه یکی از کمیسیون‌های فعال اتاق بازرگانی، کمیسیون گردشگری است، افزود: انجمن صنایع دستی استان به عنوان یک انجمن قوی شکل گرفته و امیدواریم جایگاه خود را در بین هنرمندان باز کند.

طبیب‌زاده عنوان کرد: در همه مذاکراتی که ما با سفارتخانه‌های ایران در کشورهای خارجی داریم همواره صنایع دستی استان را به عنوان یکی از مزیت‌های استان معرفی کرده‌ایم و تعدادی از صنعتگران و فعالان حوزه صنایع دستی استان در این وبینارها و سمینارها شرکت داشته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: حجم زیادی از منابع استان به سمت توسعه گردشگری آمده و این مستلزم این است که برنامه‌ها جامع شامل گیرد و از این فرصت استفاده شود.

طبیب‌زاده عنوان کرد: جمعه هفته گذشته در حضور وزیر صنعت تفاهمنامه‌ای امضا کردیم که در 6 کشور ارمنستان به عنوان دروازه اوراسیا، روسیه، هند، اندونزی، مالزی، افغانستان و در آینده نزدیک عمان پایگاه صادراتی ایجاد کنیم .

وی عنوان کرد: هدف از ایجاد پایگاه‌های صادراتی این است که این پایگاه‌ها مرکز خدمات به صادرکنندگان ایرانی برای بازاریابی است و فرصت خوبی در این زمینه فراهم شده است.

ثبت شهر کرمان به عنوان شهر صنایع دستی

سیدمهران عالم‌زاده شهردار کرمان در این جلسه اظهار داشت: این روز بهانه‌ای است که ما از هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی تجلیل کنیم و تجارب مفیدی که در سطح کشور و جهان وجود دارد استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر شهرداری کرمان در زمینه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوب عمل کرده است، تصریح کرد: بیش از۱۰۰ رشته صنایع دستی در ۲۵ فرهنگسرا و خانه‌های فرهنگی شهرداری کرمان با کمک میراث فرهنگی و سازمان فنی و حرفه‌ای به علاقمندان این رشته‌ها آموزش لازم  داده می‌شود که منجر به مدرک و ایجاد اشتغال شده است.

شهردار کرمان بیان کرد: شهرداری در حال همکاری با میراث فرهنگی و اتاق بازرگانی برای ثبت شهر کرمان به عنوان شهر صنایع دستی است .

عالم زاده تاکید کرد: یکی از بزرگترین فروشگاه‌های صنایع دستی کشور با همکاری شهرداری کرمان و صندوق ملی کارآفرینی طی ۲۰ روز آینده افتتاح می‌شود و هنرمندان صنایع دستی می‌توانند محصولات خود را در این فروشگاه عرضه کنند.

فعالیت ۷۰ هزار هنرمند چیره‌دست در استان کرمان

فریدون فعالی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان در این مراسم با اشاره به اینکه کرمان داشته‌های بسیار زیادی در بخش گردشگری و صنایع دستی دارد، اظهار داشت: ۷۰ هزار هنرمند چیره‌دست در استان کرمان در ۱۰۱ رشته و زیر رشته در بخش صنایع دستی در حال فعالیت هستند.

وی تصریح کرد: جایگاه صنایع دستی نه تنها در استان کرمان بلکه در کل کشور صفر است به دلیل اینکه این کالاها به صورت صادرات چمدانی صورت می‌گیرد و در جایی ثبت و ضبط نمی‌شود .

فعالی گفت: ما در سطح استان کرمان بر اساس گزارشی که همکاران ما در حوزه معاونت صنایع دستی استان داده‌اند ۲۸۲هزار دلار صادرات چمدانی صنایع دستی استان را داشته‌ایم.

وی بیان کرد: ۱۰ هزار متر مربع به ارزش یک و نیم میلیون دلار صادرات صنایع دستی استان از سایر پایانه‌های گمرکی کشور صورت گرفته و باید این آمارها در جایی ثبت شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان افزود: سالانه ۲۰ هزار متر مربع گلیم به ارزش ۶۰ میلیارد تومان در سطح استان توسط هنرمندان یافته و به فروش می‌رسد..

وی گفت: در حوزه حصیربافی یک میلیون هنرمند مشغول به فعالیت هستند که سالانه هزار قطعه حصیر تولید می‌کنند که ارزش ریالی این محصولات حصیری ۲۵ میلیارد تومان است.

فعالی تصریح کرد: برای شناساندن ظرفیت‌های استان کرمان کار خوبی را اتاق بازرگانی استان به همراه فرمانداران انجام دادند و ۵ شهر را به عنوان شهر پته، قلعه‌گنج شهر حصیر، راین شهر چاقو، شهر بابک به عنوان شهر فیروزه و راور به عنوان شهر ملی فرش پرونده آنها تکمیل شده است و در حوزه وزارت میراث فرهنگی در دست پیگیری و بررسی است و ما به دنبال این هستیم که این پنج پرونده کار ثبت ملی آنها به اتمام برسد.

انتهای پیام/3388/ق

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول