اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت

فضایی که سند صیانت از کودک و نوجوان در فضای مجازی برای جوانان آینده ایران ترسیم می‌کند/ دستگاه‌های مربوط پای کار زیست‌بوم کودک آمدند

متن مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، هنوز منتشر نشده است. در گفت‌وگو با یک عضو شورا، فضایی که قرار است برای کودک و نوجوان ایرانی در اینترنت ترسیم شود را جویا شده‌ایم.

فضایی که سند صیانت از کودک و نوجوان در فضای مجازی برای جوانان آینده ایران ترسیم می‌کند/ دستگاه‌های مربوط پای کار زیست‌بوم کودک آمدند

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، جدیدترین اقدام شورای عالی فضای مجازی، مصوبه ای برای صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، است که هنوز متن این سند برای اطلاع عموم منتشر نشده است.

برای اطلاع از اینکه این مصوبه قرار است چه فضایی را برای حضور کودکان و نوجوانان در فضای مجازی ترسیم کند و چه تفاوت هایی را در آینده نسبت به وضعیت فعلی برای این قشر رقم خواهد زد، به سراغ رسول جلیلی عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی رفته ایم.

وی در گفـت وگو با خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، با اشاره به جزئیات سند تازه تصویب شده شورای عالی فضای مجازی، اظهارداشت: این سند شرایط حضور کودک و نوجوان ایرانی را در فضای مجازی ترسیم می کند.

جلیلی گفت: البته معیارها و شاخص های مختلفی برای تعریف کودک در دنیا وجود دارد و در کشورهای مختلف از سن 13 تا 18 سال به عنوان کودک دیده می شود و زیست بومی متناسب با شرایط سنی کودک برای آنها تعریف می کنند.

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی گفت: دسترسی کودک و نوجوان به فضای مجازی برای رفع نیاز به آموزش و سرگرمی ضروری است که این نیاز به ویژه در دوران کرونا پررنگ تر شده است.


هر کشوری برای حضور کودک و نوجوان در اینترنت قانونی دارد؛ ایران تا به حال مقرراتی در این باره نداشته است

به گفته وی، همچنین با در نظر گرفتن این واقعیت که کودک و نوجوان در خانواده ها به ابزارهای ارتباطی از جمله موبایل و تبلت و کامپیوتر دسترسی دارند، از این رو، پهنای باند محافظت شده، کافی و به دور از ناهنجاری های رفتاری برای این بخش از جامعه موردنیاز است.

جلیلی تصریح کرد: این سند هم در اصلاح یک زیست بوم متناسب با شرایط سنی کودک را فراهم می کند.

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی اضافه کرد: این زیرساخت تاکنون در کشور ما وجود نداشته است و هدف از تصویب این سند این بود که بخش های مرتبط با حضور کودک و نوجوان در فضای مجازی از جمله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش و همه نهادهای مرتبط، در این باره نقش خود را ایفا کنند.

سیاست‌گذاری ها انجام شد، موضواعات فنی در اجرا مشخص می شود

خبرنگار فارس پرسید: بر اساس این مصوبه، بستر فعالیت و حضور کودک و نوجوان ایرانی در فضای مجازی چه خواهد بود؟ پهنای باند امنی که از آن صحبت می‌کنیم روی چه بستری فراهم خواهد شد؟

جلیلی در پاسخ به این سوال گفت: این سند وارد بحث های فنی نشده است و بحث های سیاستی و مقررات گذاری در سند دیده شده است. در بخش های سیاستی سند هم دیده شده که دستگاه‌های متولی باید این بستر را فراهم کنند. قطعا بخشی از کار بر عهده اپراتورهای ارائه‌دهنده اینترنت است؛ به این معنا که وزارت ارتباطات از طریق اپراتورها بخشی از کار را انجام می دهد؛ بخش دیگر کار مربوط به تنظیم گری های لازم است که سازمان صدا و تصویر فراگیر (ساترا) این بخش را فراهم کند و در مجموع بخش‌های مختلفی وظیفه دارند که این کار را به سرانجام برسانند.

خبرنگار فارس پرسید: آیا حضور امن حضور کودک و نوجوان در فضای مجازی روی مثلا سیم کارت دانش آموزی خواهد بود؟

جلیلی توضیح داد: بله ممکن است یکی از این بسترها سیم کارت باشد.

خبرنگار فارس پرسید: آیا در این سند طبقه بندی اینترنت برای کودک و نوجوان هم دیده شده؟

جلیلی گفت: در سند معمولاً راجع به بستر فنی صحبت نمی شود  و موضوع فنی در سند نمی آید. در سند کلیات گفته می شود و سپس در اجرا به سازمان های مربوط ماموریت داده می شود که که کار را انجام دهند. 

انتهای پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول