اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

قطعنامه رفع تحریمهای کوبا به تصویب سازمان ملل رسید/ آمریکا مخالفت کرد

دولت آمریکا همانند سال‌های گذشته به قطعنامه‌ای که خواستار برداشته شدن محدودیت‌های اقتصادی کوبا است رأی منفی داد.

قطعنامه رفع تحریمهای کوبا به تصویب سازمان ملل رسید/ آمریکا مخالفت کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، دولت آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری «جو بایدن» رویه دولت‌های پیشین این کشور در مخالفت با خواست اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای رفع تحریم‌های کوبا را ادامه داد.

قطعنامه‌ای که خواستار رفع ممنوعیت‌های اقتصادی آمریکا علیه کوبا است با ۱۸۴ رأی موافق، ۳ رأی ممتنع و ۲ رأی مخالف به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل رسید.

آمریکا و رژیم صهیونیستی تنها اعضای مجمع عمومی بوده‌اند که با این قطعنامه مخالفت کرده و به آن رأی منفی داده‌اند.

خبرگزاری رویترز نوشته این بیست و نهمین بار است که قطعنامه مذکور به تصویب می‌رسد. رأی اعضای مجمع عمومی به این قطعنامه تنها وزن سیاسی دارد و عملاً فقط کنگره آمریکا است که می‌تواند تحریم‌های اقتصادی ۵۰ ساله علیه کوبا را رفع کند.

ایالات متحده طی ۲۴ سال گذشته همواره به این قطعنامه رأی مخالف داده است. با وجود این، واشنگتن برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما به این قطعنامه رأی ممتنع داد.

در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ»، آمریکا بار دیگر به سیاست مخالفت با این قطعنامه و تشدید فشارها علیه کوبا بازگشت. ترامپ، علاوه بر مخالفت با مصوبه سازمان ملل برای رفع تحریم‌های کوبا، تقریباً تمامی اقداماتی را که باراک اوباما در جهت عادی‌سازی روابط با کوبا انجام داده بود به عقب برگرداند. 

جو بایدن در تبلیغات انتخاباتی وعده داد اقداماتی را که ترامپ برای «آسیب زدن به مردم کوبا انجام داده و هیچ کمکی به ترویج دموکراسی و حقوق بشر در این کشور نکرده» به عقب برمی‌گرداند.

با وجود این، دولت بایدن هنوز به این وعده، همانند بسیاری از دیگر وعده‌هایش در زمینه سیاست خارجی عمل نکرده. مقام‌های دولت بایدن گفته‌اند تغییر در سیاست‌های آمریکا در قبال کوبا در صدر اولویت‌های کاخ سفید نیست.

دیپلمات آمریکایی، «رادنی هانتر»، قبل از رأی دادن به قطعنامه کوبا در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که تحریم، یکی از ابزارهای آمریکا برای ترویج دموکراسی و احترام به حقوق بشر در کوبا است.

هانتر گفت: «بر همین اساس ما با این قطعنامه مخالف هستیم. به چالش‌هایی که مردم کوبا با آن مواجهند آگاهیم. به همین دلیل است که ایالات متحده یکی از تأمین‌کنندگان اصلی کالاهای بشردوستانه برای مردم کوبا است و یکی از شریکان اصلی تجاری این کشور است.»

مقام‌های کوبا چند هفته پیش اعلام کردند تحریم‌های آمریکا طی سال مالی گذشته بیش از ۹ میلیارد دلار به اقتصاد این کشور ضربه زده و توانایی‌اش برای مقابله با همه‌گیری کرونا را تضعیف کرده است. 

«برونو رودریگز»، وزیر امور خارجه کوبا در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل گفت که تحریم‌ها دستیابی کشورش به تجهیزات لازم برای ساخت واکسن جهت مقابله با کرونا را دشوار کرده است.

رأی‌گیری روز چهارشنبه در اصل قرار بود اکتبر گذشته برگزار شود اما به دلیل شیوع بیماری همه‌گیر کرونا به تعویق افتاد.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته در پیامی در توییتر از تلاش کوبا برای رفع تحریم‌ها حمایت کرده بود. 

او در توییتی به زبان اسپانیایی نوشت: «محاصره کوبا توسط آمریکا، ظلم بیرحمانه و  یک جنگ اقتصادی نامشروع است.در کنار مردم کوبا ایستاده‌ایم.»

همزمان با تلاش‌های دولت کوبا در مجمع عمومی سازمان ملل برای پایان دادن به تحریم‌های آمریکا علیه این کشور، سفارت کوبا در تهران چندی پیش با صدور بیانیه‌ای ضمن تأکید بر توسعه روابط اقتصادی و تجاری با ایران، سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه کوبا و ایران را شکست خورده خواند.

در بیانیه سفارت کوبا در تهران آمده بود: کوبا مجدداً خواستار رفع محاصره اقتصادی، تجاری و مالی ناعادلانه و غیرانسانی است که دولت ایالات متحده بیش از شش دهه بر مردم این کشور تحمیل کرده که در دوران همه گیری کووید-۱۹ وجهه‌ای شدیدتر از نسل کشی را به نمایش گذاشته است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول