اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

ویدئو|داستان تولید دستگاه پرتودرمانی سرطان توسط شرکتی دانش بنیان دردوران تحریم‌

محققان شرکت دانش بنیان بهیار صنعت سپاهان توانستند برای اولین بار در ایران دستگاه شتاب دهنده خطی یا پرتو درمانی سرطان را داخل کشور بومی سازی کنند که تنها 3 کشور انگلیس،آمریکا و چین قادر به تولید آن هستند.

ویدئو|داستان تولید دستگاه پرتودرمانی سرطان توسط شرکتی دانش بنیان دردوران تحریم‌

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس،استفاده از شتاب‌دهنده‌های خطی الکـترون، کاربردی‌ترین روش در پرتودرمانی سرطان‌ها محسوب می‌شودکه برای تسریع در روند درمانی بیماران سرطانی مورد استفاده قرار می گیرد. با این وجود، در بسیاری از کشورهای در حال توسعه امکانات پرتودرمانی کافی وجود ندارد. دستگاه شتابدهنده خطی «امید» با هدف حمایت از بیماران سرطانی جهت رادیو تراپی توده ها و تومورهای سرطانی برای نخستین بار در ایران توسط شرکت دانش بنیان بهیار صنعت سپاهان طراحی و ساخته شده است. 

تاکنون تکنولوژی ساخت این دستگاه در انحصار آمریکا، انگلیس و چین بوده است و ایران چهارمین کشور در جهان است که توانسته است این تکنولوژی دقیق، پیچیده و حساس را بومی سازی کند. 

  به دلیل تحریم و مشکل در واردات، اکثر قطعات این دستگاه در داخل کشور تولید شده و تنها ۱۵ درصد قیمت این دستگاه از قطعات خارجی است. علاوه بر اینکه خواب دستگاه تولیدی داخل بسیار کم است، به این معنی که در صورت نقصان در هریک از بخش‌های دستگاه، شرکت قادر است در کمترین زمان ممکن تعمیرات را انجام دهد و زمان مکاتبه با شرکت خارجی و انتظار برای پاسخگویی کاهش می‌یابد.

در ادامه ویدئویی از داستان ساخت و طراحی این دستگاه مهم و حیاتی را مشاهده می‌کنید:

 

 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول