اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

هشدار لاوروف درباره خطر اوضاع افغانستان برای کشورهای همسایه

وزیر خارجه روسیه ضمن ابراز تاسف در خصوص بدتر شدن اوضاع افغانستان در روزهای اخیر، درباره خطر گسترش ناآرامی در این کشور به کشورهای همسایه، هشدار داد.

هشدار لاوروف درباره خطر اوضاع افغانستان برای کشورهای همسایه

به گزارش گروه بین‌‌الملل خبرگزاری فارس، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه درباره خطر گسترش ناآرامی در افغانستان به کشورهای همسایه هشدار داد و افزود اوضاع در این کشور به سرعت رو به وخامت است. 

لاوروف طی سخنانی در جلسه امروز (جمعه) کنفرانس «آسیای مرکزی و جنوبی. ارتباط منطقه‌ای: چالش‌ها و فرصت‌ها» اظهار داشت: تهدید چنین سناریویی همچنان مانعی جدی در برابر مشارکت افغانستان در همکاری منطقه‌ای است. 

وی در ادامه در خصوص بدتر شدن اوضاع افغانستان در روزهای اخیر ابراز تاسف کرد. این دیپلمات ارشد روسیه در این خصوص گفت: با توجه به خروج عجولانه نیروهای آمریکا و ناتو از افغانستان، عدم اطمینان درباره توسعه اوضاع نظامی و سیاسی در این کشور و فراتر افزایش یافته است. 

لاوروف افزود بحران افغانستان همچنین تهدید تروریستی و مشکل قاچاق غیرقانونی مواد مخدر که به گفته او به سطحی بی‌سابقه رسیده را تشدید می‌کند. 

وزیر خارجه روسیه پیش از این نیز خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را عجولانه توصیف کرده و گفته بود آن‌ها تجیزات زیادی را در این کشور رها می‌کنند. 

او همچنین هشدار داده بود تهدید حملات تروریستی در افغانستان با توجه به خروج نیروهای خارجی و این که این عقب‌نشینی عملاً اعتراف به شکست ماموریت آمریکا در افغانستان است، رو به افزایش است. 

این هشدار در حالی صورت گرفته که در روزهای گذشته به گفته ارتش آمریکا، ۹۰ درصد عقب نشینی نیروها و تجهیزات این کشور از افغانستان کامل  شده است. بایدن هم گفته که ماموریت نظامی ایالات متحده در افغانستان در تاریخ ۳۱ اوت (شنبه ۹ مرداد) به پایان می‌رسد.

در روزهای گذشته درگیری‌ها بین طالبان و نیروهای امنیتی افغانستان بالا گرفته و مقام‌های طالبان می‌گویند کنترل ۸۵ درصد از قلمرو این کشور را برعهده گرفته‌اند. 

پیش از این «ضمیر کابلوف» نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان در مصاحبه با خبرگزاری «آناتولی» ترکیه گفت که روسیه نگران تشدید فزاینده خصومت‌ها در افغانستان است، اما اعتقاد ندارد که طالبان سعی دارد قدرت را در این کشور به دست بگیرد. وزارت خارجه روسیه هم اعلام کرده بود طالبان قول داده به مرزهای همسایه‌های این کشور در آسیای مرکزی تعرض نکند.

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد.

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است. ۱۵ نفر از کسانی که حملات یازده سپتامبر را ترتیب داده بودند، به تصریح رسانه‌ها و منابع آمریکایی اهل عربستان سعودی بودند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول