اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

نخستین گفت‌وگوی تلفنی بن‌زاید و بِنت

نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز جمعه برای نخستین بار از زمان تصدی این سمت، تلفنی با ولیعهد ابوظبی گفت‌وگو کرد.

نخستین گفت‌وگوی تلفنی بن‌زاید و بِنت

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز جمعه تلفنی با «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی تلفنی گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری امارات، این نخستین گفت‌وگوی تلفنی میان بن‌زاید و بنت از زمان آغاز نخست وزیری نفتالی بنت به شمار می‌آید.

در این تماس تلفنی که توسط بنت انجام شده دو طرف درباره روابط دوجانبه و راه‌های تقویت آن و برخی موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کردند.

بنت در این تماس تلفنی با تبریک عید قربان، برای ولیعهد و مردم امارات آرزوی سلامتی، کامیابی و پیشرفت کرد.

بن زاید نیز با تبریک به بنت برای تصدی پست نخست وزیری، بر همکاری دوجانبه برای دستیابی به صلح و ثبات برای منطقه تاکید کرد.

بن زاید و نخست وزیر رژیم صهیونیستی در این گفت‌وگوی تلفنی درباره تحولات و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی به خصوص در زمینه تحقق صلح و شکوفایی برای تمامی مردم منطقه صحبت کردند.

 

این گفت‌وگوی تلفنی در حالی انجام می‌شود که صبح امروز روزنامه صهیونیستی هاآرتص گزارش داد که نخست‌وزیر و «یائیر لاپید» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی مجددا توافق نفتی با امارات را مورد بررسی قرار خواهند داد.

پس از عادی‌سازی روابط تل‌آویو و ابوظبی، شرکت صهیونیستی «کاتسا» (شرکت خطوط نفتی اروپا-آسیا) توافقی با امارات امضاء کرد که این امکان را به ابوظبی داد تا از راه فلسطین اشغالی به جهان نفت صادر کند.

«کارین الهرار» وزیر انرژی جدید تل‌آویو علنا گفته است که توافق مذکور «به منافع اسرائیل کمکی نمی‌کند و برای ساکنان و اقتصاد اسرائیل فایده‌ای در برندارد و در صورت لغو این توافق، ما ضرری در این زمینه نمی‌بینیم».

 این روزنامه در بخش دیگری از گزارش خود خاطر نشان کرد که تصمیم کابینه تل‌آویو برای بازنگری توافق زمانی انجام شد که «گیلا گاملیل» وزیر امور محیط‌زیست رژیم صهیونیستی مخالفت خود را با این توافق اعلام و توافق مذکور را رد کرد.

بر اساس این گزارش، تحقیقات وزارت محیط‌زیست تل‌آویو نشان داده است که انتقال نفت امارات از طریق بندر «ایلات»‌ و «اشدود»  از صخره‌های مرجانی ایلات گرفته تا بیابان‌های فلسطین و اشدود به محیط‌‌زیست این مناطق به شدت آسیب خواهد رساند.

هاآرتص همچینن گزارش داد تصمیم گرفته شده که نشستی گسترده‌تر در این خصوص به‌ویژه با مشارکت وزارت امور محیط‌زیست، وزارت خارجه، وزارت دارایی، وزارت انرژی و دادگستری برگزار شود.

این در حالی است که پیش‌تر، یک مقام بلندپایه در ابوظبی به روزنامه «اسرائیل هیوم» در این خصوص گفته بود چنانچه تل‌آویو توافق مذکور را لغو کند، این می‌تواند روابط دو طرف وارد بحران کند.

این مقام اماراتی که اشاره‌ای به نام نشده بود، همچنین تصریح کرده بود که در صورت لغو این توافق، این احتمال وجود دارد که توافق‌های عادی‌سازی روابط موسوم به «ابراهیم» نیز به خطر بیفتند.

امارات و رژیم صهیونیستی در ماه سپتامبر گذشته با وساطت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا توافقی موسوم به ابراهیم را امضاء و رسما روابط دیپلماتیک خود را عادی‌سازی کردند.

پس از امضای این توافق، روابط دو طرف در مدت زمان کوتاه شاهد پیشرفت‌ چشمگیری بود تا جایی که ابوظبی و تل‌آویو با اعزام چند هیأت در زمینه‌های مختلف توافق همکاری امضاء کردند.

انتهای پیام/.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول