اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

تفریح و نشاط

«گیل گمش» را اینجا ببینید/بازدید مجازی از قدیمی‌ترین آثار شیشه‌ای + لینک

یکی از مکان هایی که شما می توانید با استفاده از ظرفیت های مجازی از آن دیدن کنید،‌ موزه آبگینه و سفالینه ایران است، جایی که قدیمی‌ترین آبگینه که بیش از 3 هزار سال پیش کشف شده را در تالار مینا به نمایش گذاشته است

«گیل گمش» را اینجا ببینید/بازدید مجازی از قدیمی‌ترین آثار شیشه‌ای + لینک

به گزارش خبرنگار تفریح و نشاط خبرگزاری فارس، بیش از یک سال است که ویروس کرونا حال و هوای مردم جهان را دگرگون کرده و واژه هایی همچون ماسک، قرنطینه، واکسن،‌ ممنوعیت سفر، خانه نشینی و... جزو لاینفک معاشرت های روزانه شده است.

کادر درمان بیش از پیش خسته اند و برای کمک به آنها راهی جز ماندن در خانه و رعایت پروتکل های بهداشتی وجود ندارد.

در چنین شرایطی بسیاری از سفرهای داخلی و خارجی کنسل شده و بسیاری از مردم حتی از امکان گردش در داخل شهر هم محروم شده اند، ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده اما در این میان استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی مناسب‌ترین راه برای آشنایی با جاذبه‌های گردشگری و تاریخی مناطق مختلف محسوب شده است.

یکی از مکان هایی که شما می توانید با استفاده از ظرفیت های مجازی از آن دیدن کنید،‌ موزه آبگینه و سفالینه ایران است، جایی که  قدیمی‌ترین آبگینه که بیش از 3 هزار سال پیش کشف شده را در تالار مینا به نمایش گذاشته است و در واقع محلی برای تماشای سوغات اصلی تهران است.

تماشای گیل گمش در موزه آبگینه

شما با کلیک در اینجا  می توانید گشتی در موزه تخصصی شیشه و سفال بزنید و اثر درخشانی همچون  «گیل گمش»، را ببنید.

خمره پنج هزار ساله‌ که در نهاوند کشف شده و مخصوص ذخیره غلات بوده است، این اثر به سه تا چهار هزار سال قبل از میلاد باز می‌گردد  و به صورت نمادین، انتقال بشر از دوران پارینه سنگی به شهرنشینی را در تمدن بابل بازگو می‌کند.

همچنین  ادوات، انواع مواد و رنگ‌هایی که در ساخت شیشه از آن‌ها استفاده می‌شود نیز در این موزه به نمایش گذاشته شده است.

ساختمانی قاجاری با معماری ایرانی - اروپایی

یکی از جذابیت های این موزه ساختمان قدیمی آن است که شما در این بازدید مجازی به خوبی آن را خواهید دید، بنایی قاجاری که محل کار قوام السلطنه بوده و در سال 77 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

وسعت این خانه قاجاری 7 هزار متر مربع است و سال ها در اختیار سفارت مصر، سفارت افغانستان و بانک بازرگانی ایران بوده اما در نهایت در سال 35 جهت تأسیس موزه تخصصی شیشه و سفال به وزارت فرهنگ و هنر واگذار شد.

معماری ساختمان تلفیقی از معماری ایرانی - اروپایی است، تزئینات نمای ساختمان یادآور دوران سلجوقی و ایوان و ستون های کناری ورودی نشانه ای از معماری اواخر قاجار و اوایل دوره پهلوی اول است.

نمادی از سرستون های تخت جمشید در تالار مینا

شما در این بازدید مجازی می توانید از تالارهای بلور و مینا در طبقه اول که در دو سمت راست و چپ موزه قرار دارند دیدن کنید.

در تالار مینا شما به تماشای قدیمی‌ترین آثار شیشه‌ای و سفالین موزه می نشینید، جایی که در طراحی ویترین‌ها از معماری دوره هخامنشیان در تخت جمشید استفاده شده است.

قدیمی‌ترین آثار شیشه‌ای این تالار، متعلق به اوایل هزاره‌ دوم قبل از میلاد است که شامل میله‌های شیشه‌ای به دست‌آمده از چغازنبیل (پرستشگاه ایرانیان در شوش باستان) می شود، بخش دیگر این تالار شامل سفالینه‌های اولیه مربوط به تمدن‌های مختلف است.

سفالینه هایی از دوران تیموری و ایلخانی تا صفوی و قاجار

با کلیک بر روی فلش راهنمای مرکز صفحه شما به طبقه دوم هدایت می شوید، جایی که تالار زرین، تالار صدف و تالار لاجورد قرار دارد.

دلیل نامگذاری تالار صدف کوراسیون صدفی شکل آن است و شامل اشیای سفالین و شیشه ای دوران اسلامی می شود.

در تالار زرین شما اشیایی را می بینید که به ظروف زرین‌فام معروف هستند، این ظروف به دلیل تکنیک تزیین به این نام شهرت یافته و جزء ظروف اشرافی محسوب می‌شده‌اند.

تالار زرین هم محل نمایش اشیای سفالین و شیشه ای مربوط به دوران تیموری و ایلخانی تا دوران صفوی و قاجار است،‌ شاید برایتان جالب باشد که بدانید ویترین های این تالار از فرم خیمه‌های مغولی و برج‌مقبره‌های آن دوران الهام گرفته شده ‌است. 

اگر مایل به تماشای آثار با جزئیات بیشتر باشید می توانید روی آیکون آلبوم عکس کلیک کنید تا تصویر واضح تر و نزدیک تری از آبگینه ها و سفالینه های موجود در موزه را تماشا کنید.

این موزه در تهران، خیابان سی‌تیر نرسیده به خیابان جمهوری واقع شده و می تواند انتخاب خوبی برای یک گردش یک روزه بعد از شرایط قرمز کرونایی باشد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول