اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  موسیقی و هنرهای تجسمی

هرمز فرهت خالق موسیقی فیلم «گاو» درگذشت

هرمز فرهت آهنگساز و موسیقی‌شناس ایرانی در 93 سالگی در ایرلند درگذشت.

هرمز فرهت خالق موسیقی فیلم «گاو» درگذشت

به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری فارس، هرمز فرهت آهنگساز و موسیقی‌دان ایرانی در ۹۳ سالگی درگذشت.
رضا کهریزی از هنرمندان فعال حوزه موسیقی و از شاگردان هرمز فرهت خبر درگذشت وی را تایید کرد.
زنده یاد پروفسور هرمز فرهت موزیکولوگ ایرانی ِمقیم در دوبلین ِ ایرلند شمالی درسال ۹۵ شمسی به همت و تهیه کنندگی موسسه راوی نخستین آلبوم خود با عنوان «کوارتت ۱ و ۲ و ۳ » را منتشر کرد.

هرمز فرهت زاده ۱۳۰۷ در تهران آهنگ‌ساز و موسیقی‌شناس ایرانی مقیم ایرلند است. کتاب «دستگاه در موسیقی ایرانی»، نوشته او، از مهمترین کتاب‌ها به زبان انگلیسی دربارهٔ موسیقی کلاسیک ایران است. وی موسیقی تعدادی از فیلم‌های سینمای ایران از جمله «جنوب شهر»، «گاو»، «پستچی»، «دایره مینا» و «آرامش در حضور دیگران» را ساخته‌ است. او سالها رئیس «دانشکده موسیقی دانشگاه دوبلین» بود.

هرمز فرهت در سال ۱۳۰۷ در تهران متولد شد. وی از دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس (UCLA) در رشته موسیقی لیسانس گرفت سپس در رشته آهنگسازی کالج میلز در رشته آهنگسازی نزد داریوس میو آموزش دید و در نهایت از یو.سی.ال. ای دکترای موسیقی‌شناسی(موزیکولوژی) دریافت کرد.

وی در سال ۱۳۳۶ در طول پژوهش‌های خود برای دریافت دکترای موسیقی‌شناسی، با استفاده از بورس بنیاد فورد به ایران آمد و نزد حسین صبا (سنتور) و نصرالله زرین‌پنجه (سه‌تار) با موسیقی کلاسیک ایرانی آشنا شد.

پس از بازگشت به ایران از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ رئیس دپارتمان موسیقی دانشگاه تهران بود. وی از سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۵ رئیس «دانشکده موسیقی دانشگاه دوبلین» بود و در سال های آخر دوران بازنشستگی خود را در ایرلند می‌گذراند.

هرمز فرهت در سال‌های پایانی تحصیل در ایالات متحده، مدتی دانشیار دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس بود. پس از بازگشت به ایران از سال ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۳ مدیر بخش موسیقی دانشگاه تهران و در سال‌های بعد، نایب رئیس دانشگاه فارابی، استاد دانشگاه تهران و … بود.

نوشته‌های فرهت در همان دوران در نشریات فرهنگی در تهران مانند مجله موسیقی به چاپ رسید. وی در همایش‌های گوناگون به عنوان سخنران دربارهٔ موسیقی ایرانی شرکت می کرد و نوشته‌هایش در نشریات جهانی مانند «فرهنگ موسیقی گروز» و «دانشنامه ایرانیکا» به چاپ رسیدند.

پایان‌نامه دکترای هرمز فرهت با عنوان «مفهوم دستگاه در موسیقی ایران» سالها بعد، در ۱۹۹۰ توسط انتشارات دانشگاه کمبریج در بریتانیا به چاپ رسید که از مهمترین نوشته‌ها دربارهٔ موسیقی ایرانی به زبان انگلیسی است. برگردان پارسی این کتاب نیز به کوشش مهدی پورمحمد در تهران منتشر شده‌است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول