اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  بازار

20 نکته در رابطه با تغذیه بیمار مبتلا به کرونا!

این سوال که وقتی کرونا گرفتیم چی بخوریم؟ اولین سوال همه کسانی است که به این ویروس منحوس مبتلا می‌شوند.

20 نکته در رابطه با تغذیه بیمار مبتلا به کرونا!

در صورت ابتلا به کرونا، چه بخوریم؟

این سوال که وقتی کرونا گرفتیم چی بخوریم؟ اولین سوال همه کسانی است که به این ویروس منحوس مبتلا می‌شوند. حدود یک سال و نیم دست و پنجه نرم کردن با ویروس کرونا، به خوبی نشان داده است که تغذیه خوب برای تقویت قوای بدن و افزایش سیستم ایمنی در مبارزه با کرونا اهمیت دارد. اگر همیشه این شعار را در ذهن خود داشته باشیم که "غذایی که می‌خوریم، داروی ماست و داروی ما غذای ماست"، نه تنها در زمان ابتلا به کرونا، بلکه در عادی‌ترین شرایط زندگی نیز به سراغ خوراکی‌هایی می‌رویم که خوردن آنها برای بدن فایده داشته دارند و اصطلاحا فقط "شکم سیرکن" نیستند.

این خوراکی‌ها را در زمان ابتلا به کرونا بیشتر بخورید

مصرف سیر خام یا سیری که پنج دقیقه آخر طبخ به غذا اضافه شده است؛ سیر با عفونت زیاد می‌جنگد و سیستم ایمنی بدن را بسیار قوی می‌کند.
مصرف زیاد ویتامین "D" از جمله مکمل‌های ویتامین دی و ماهی.
مصرف سوپ سبزیجات، سوپ جو، بلغور جو دوسر و آش‌های سبک مثل آش برنج، آش جو، آش سبزیجات
مصرف میوه و سبزی تازه مانند کاهو، کلم سبزی خوردن به صورت خام یا آب پز یا بخار پز
مصرف زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوه‌ها و سبزی‌های زرد و نارنجی همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه‌ای زرد و نارنجی، برگ‌های تیره رنگ کاهو، اسفناج برای تامین ویتامین A مورد نیاز بدن
مصرف مرکبات، سبزیجات سبز رنگ مانند فلفل دلمه‌ای، آب نارنج، آب لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد برای تامین ویتامین C و بهره بردن از خاصیت آنتی اکسیدانی آنها
مصرف گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی(سالمون) یا میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز (بادام، گردو، پسته، فندق و ...) و خشکبار حداقل دو وعده در روز برای تامین پروتئین،  روی، آهن و   سلنیم مورد نیاز بدن
مصرف برنج، سیب زمینی و نان سبوسدار حداقل در یکی از وعده های غذایی روزانه برای تامین کربوهیدرات مورد نیاز بدن
مصرف روغن گیاهی یا روغن نباتی از جمله آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، کنجد، کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین‌های محلول در چربی در تهیه غذا به جز روش سرخ کردن
مصرف عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه
مصرف زردچوبه در تهیه غذا برای بهره بردن از خاصیت ضد التهاب آن
مصرف پیاز تازه و زنجبیل به منظور تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن
مصرف زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد.
اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فراوری شده و استاندارد به غذاهایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست
مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تامین بهتر انرژی و ریز مغذی‌های مورد نیاز
مصرف دمنوش‌های گیاهی مثل چای کادا (kadha) (نوعی چای هندی)، چای سبز و جوشانده‌های گیاهی
مصرف آب و نوشیدنی‌های داغ بدون کافئین و مایعات دارای کالری مثل آبگوشت، شیر، آب‌میوه، شربت زنجبیل
مصرف گوشت و تخم بلدرچین برای تقویت سیستم بدنی
مصرف آب‌میوه‌های طبیعی از جمله آب هویج،آب سیب، آب پرتقال
مصرف دانه‌های خوراکی پر خاصیت از جمله سیاه‌دانه و دانه چیا

چرا خوب غذا خوردن در هنگام ابتلا به کرونا مهم است؟

خوب و سالم غذا خوردن در همه دوره‌های زندگی مهم است؛ زیرا غذای سالم، تضمین کننده سلامتی است و سلامتی در سایه بدن سالم است. غذا، بهترین ضدعفونی کننده بدن است. سلامتی همه افراد از زمان جنینی تا لحظه مرگ تحت تاثیر تغذیه است؛ تغذیه نامناسب به شدت تهدیدکننده سلامتی است. تغذیه نامناسب به سلول‌های بدن آسیب وارد می‌کند.

بدن مهمترین و ضروری‌ترین فاکتورهای حیاتی را از طریق غذا دریافت می‌کند. بدیهی است که عدم استفاده از غذاهای خوب و سالم، به مرور منجر به بی‌کفایتی سیستم ایمنی بدن و ظاهر شدن امراض مختلف خواهد شد.

دانستنی‌های پزشکی در مورد غذا خوردن در دوران کرونا

پروتئین کم در رژیم غذایی باعث می‌شود که بدن آنتی بادی کمتری در برابر عفونت ترشح کند؛
هر انسان به ازای هر یک کیلوگرم از وزنش باید یک گرم پروتئین مصرف کند.
مواد غذایی همچون ماهی، گوشت کم چربی مثل مرغ، تخم مرغ و ... دارای پروتئین هستند.
کشک در ضد عفونی کردن بدن نقش مهمی دارد.
 به دلیل وجود امگا 3 در ماهی، این ماده غذایی برای مقابله با عفونت بسیار مفید است.
شکر، سم سفیدی است که به غیر از مرض قند باعث به وجود آمدن امراض دیگر در بدن می‌شود. رادیکال‌های آزاد شکر به دیواره سلول صدمه می‌زنند و حتی می‌توانند سلول را از بین برده یا باعث سرطان شوند.
هر 10 گرم فیبر، 35 درصد خطر مرگ انسان بر اثر عفونت را کاهش می‌دهد؛
فیبر سیستم ایمنی بدن را قوی می‌کند.
فیبر باعث می‌شود که باکتری‌های مفید نسبت به باکتری‌های غیر مفید در بدن، به خصوص روده بزرگ، بیشتر باشند؛ در نتیجه بدن بیشتر می‌تواند با امراض مختلف بجنگد.
خوردن حبوبات، نان گندم و سبزیجات فیبر بدن را افزایش می‌دهند در نتیجه سلامتی بیشتری برای بدن به وجود می‌آورند.
ویتامین"A" و "D" سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.
از طریق نور خورشید حدود 80 درصد ویتامین "D" مورد نیاز بدن تامین می‌شود.
ویتامین "E" برای جلوگیری از عفونت مثل بیماری آنفلوآنزا بسیار موثر است.
ویتامین "C" یک آنتی اکسیدان قوی است و جلوی رادیکال های آزاد را می‌گیرد و در پیشگیری از عفونت موثر است.
کسانی که ویتامین "C" در بدن آنها زیادتر است، کمتر دچار بیماری‌های عفونی می‌شوند.
زینک باعث کاهش عفونت در بدن می‌شود.
 زینک در گوشت‌های بدون چربی یا کم چرب، غذاهای دریایی، شیر و حبوبات وجود دارد.
ویتامین "ث" در مرکبات، کلم بروکلی، خربزه، توت فرنگی، تمشک و ... وجود دارد.
خوردن آجیل که دارای ویتامین "D" است، در جلوگیری از عفونت مفید است.
خوردن روزی یک هویج بزرگ که دارای ویتامین "A" است، برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.
 خوردن فلفل قرمز و اسفناج هم برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.
ویتامین B6 که در سبزیجات، نخود، ماهی‌ها و ... زیاد است، از عفونت بدن جلوگیری می کند.

 

تاثیر ویتامین‌ها، پروتئین‌ها، فیبرها در کنترل کرونا

همه موادی که در قسمت قبل به آنها اشاره کردیم و از آنها نام بردیم، در پیشگیری از کرونا و مقابله با این ویروس موثر هستند. کسانی که به این ویروس مبتلا می‌شوند، با مصرف مقدار بیشتری از مواد یاد شده، بدن را برای مقابله با کرونا آماده‌تر می‌سازند و نهایتا کرونا را شکست می‌دهند. یادآوری می‌کنیم که مبتلایان به کرونا باید وزن خود را هم کنترل کنند و چاق نشوند.

چه زمانی برای انجام تست کرونا اقدام کنیم؟

اگر در مکان‌های پر ریسک و پر خطر تردد داشته‌اید یا در معرض فرد مبتلا به کرونا بوده‌اید و اکنون علائم ابتلا به کرونا را دارید، به احتمال قریب به یقین، مبتلا شده‌‌اید و باید قرنطینه را آغاز کنید و از مواد غذایی یاد شده برای مبارزه با کرونا استفاده کنید. در صورت مشاهده علائم ابتلا به کرونا، تست دادن یا ندادن نسبی است؛ یعنی وقتی می‌دانید که مبتلا هستید، می‌توانید تست ندهید و با آغاز قرنطینه، رژیم غذایی مناسبی نیز برای خود تدارک ببینید و داروهای لازم را هم نحن نظر پزشک مصرف کنید. با این وجود ممکن است اصرار داشته باشید که تست بدهید؛ وقتی علائم کرونا را در خود مشاهده می‌کنید، زمان مناسبی برای تست دادن است. اما اگر فقط در معرض فرد مبتلا به کرونا بوده‌اید و هنوز علائمی ندارید و صرفا برای خیال راحت خود می‌خواهید تست بدهید، حداکثر یک هفته بعد باید تست بدهید تا بتوانید به جواب آزمایش استناد کنید. 

چگونه به صورت آنلاین، درخواست تست کرونا را ثبت کنیم؟

برای ثبت درخواست تست کرونا می‌توانید از مجموعه هوم‌کا کمک بگیرید. این مجموعه با تدارک دیدن تست کرونا آنلاین، این امکان را برای همه کاربران فراهم کرده است که بدون مراجعه به آزمایشگاه تست بدهند و در سریع‌ترین زمان ممکن جواب آزمایش را در اختیار بگیرند. می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر به وبسایت هوم‌کا به آدرس www.homeca.ir سر بزنید یا با شماره 02191025595 تماس بگیرید. 

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول