اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

منازعه نتانیاهو و بنت بر سر نقاشی‌های نتانیاهو از «بمب ایران»

نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی به گزارش‌ها درباره اینکه نخست‌وزیر جدید رژیم قصد ندارد در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل از رویه او پیروی کند پاسخ داد.

منازعه نتانیاهو و بنت بر سر نقاشی‌های نتانیاهو از «بمب ایران»

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، پس از آنکه اعلام شد «نفتالی بنت»، نخست‌وزیر جدید رژیم صهیونیستی قصد ندارد در سخنرانی‌اش در مجمع عمومی سازمان ملل رویه سلفش، «بنیامین نتانیاهو» علیه ایران را در پیش بگیرد، نتانیاهو با لحنی تند از او انتقاد کرد.

طبق گزارش رسانه‌های صهیونیستی بنت قرار است دوشنبه هفته آینده در هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند. این نخستین بار در ۱۲ سال گذشته است که فردی غیر از نتانیاهو این جلسه را به نمایندگی از رژیم صهیونیستی مورد خطاب قرار می‌دهد.

در ۱۲ سال گذشته، بنیامین نتانیاهو ۱۰ بار در جلسات مجمع عمومی سازمان ملل به نمایندگی از رژیم صهیونیستی سخنرانی کرد. محور تمامی این سخنرانی‌ها را ایران تشکیل می‌داد و او هر بار با ارائه نمایش‌هایی تبلیغاتی که معمولاً به استهزاء گرفته می‌شد مدعی شده بود ایران تا مدت کوتاهی دیگر به سلاح هسته‌ای دست پیدا خواهد کرد.

یکی از بحث‌انگیزترین سخنرانی‌های نتانیاهو در سال ۲۰۱۲ ارائه شد. او در آن جلسه با ارائه یک نقاشی از یک بمب اتمی مدعی شده بود ایران به زودی به چنین سلاح هسته‌ای دست پیدا خواهد کرد.

روز گذشته رسانه‌ها گزارش دادند تیم «نفتالی بنت» به بی‌حاصلی نمایش‌های تبلیغاتی نخست‌وزیر سابق این رژیم علیه ایران در سخنرانی‌های مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعتراف کرده و گفته قصد ندارد از سبک او پیروی کند.

مقام‌های موساد و دستگاه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی در آستانه سفر نفتالی بنت به نیویورک از او پرسیده‌اند آیا قصد دارد در سخنرانی مجمع عمومی اطلاعاتی درباره حزب‌الله یا ایران رو کند یا خیر اما دستیاران بنت گفته‌اند نمی‌خواهند از «ترفندهای مشابه نتانیاهو» استفاده کند.

سخنگوی نفتالی بنت هم امروز گزارش‌های روز گذشته را تأیید کرد و گفت: «سخنرانی بنت متفاوت از سخنرانی‌های نتانیاهو خواهد بود. از ابزارهای کمکی تصویری، پوستر، نقاشی و موارد مانند اینها استفاده نخواهیم کرد.»

نتانیاهو در توییتر پاسخ داده است: «دغدغه‌های بنت برای متمایز کردن نتانیاهو به هر طریق ممکن ضربات سنگینی به اسرائیل در زمینه مبارزه با ویروس کرونا، مبارزه با ایران هسته‌ای و مبارزه دیپلماتیک علیه فلسطینی‌ها وارد می‌کند.»

وی اضافه کرده است: «به جای حمله احمقانه به سخنرانی‌های موفق نتانیاهو در سازمان ملل، بنت باید این خطابه‌ها را به دقت مورد مطالعه قرار دهد تا یاد بگیرد چگونه می‌توان توجه دنیا را جلب کرد و آن را در جهت منافع اسرائیل به خدمت گرفت.»

با آنکه نفتالی بنت و «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی هر دو جزو سیاستمداران تندرو افراطی در قبال ایران محسوب می‌شوند رسانه‌های صهیونیستی مدعی هستند بنت قصد دارد سیاست‌های تل‌آویو را به مسیر جدیدی هدایت کند.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت‌های آمریکا برنامه تسلیحات هسته‌ای خودش را از نظارت‌های بین‌المللی دور نگاه داشته است.

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام بازگرداند اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است.

رژیم صهیونیستی و واشنگتن در ماه‌های گذشته همکاری علیه ایران را در دستور کار قرار داده‌اند. به عنوان مثال خبرگزاری رویترز دو ماه پیش گزارش داد کابینه جدید اسرائیل قصد دارد برای رایزنی درباره روش‌های اجرای بهتر «برنامه جامع اقدام مشترک» و تحریم‌هایی که بایستی علیه ایران حفظ شوندگروهی از متخصصان مسائل تحریمی را روانه واشنگتن کند.

این رسانه غربی تصریح کرد این راهبرد تفاوت زیادی با سیاست «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی دارد که قصد نداشت با دولت «جو بایدن» درباره بازگشت مجدد آمریکا به برجام وارد تعامل شود.

علاوه بر این، وبگاه «اکسیوس» هم سوم تیرماه به نقل از مقام‌های رژیم صهیونیستی گزارش داده بود تل‌آویو قصد دارد از طریق دیپلماسی بر رویکرد دولت آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران اعمال نفوذ کند.

آکسیوس نوشته با آنکه نفتالی بنت و کابینه او نیز همانند نتانیاهو با توافق هسته‌ای ایران مخالفند اما تعامل با ایالات متحده در خصوص این موضوع را در دستور کار قرار داده‌اند.

ساعاتی قبل‌تر، پایگاه آکسیوس گزارش داد پایگاه آکسیوس گزارش داده آمریکا و رژیم صهیونیستی در روزهای گذشته جلسه مخفیانه‌ای درباره برجام برگزار کرده‌اند.

طبق این گزارش، جلسه مذکور به صورت یک کنفرانس ویدئویی محرمانه به ریاست «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و «ایال هولاتا»، مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی برای بحث درباره طرح جایگزین آمریکا در صورت عدم بازگشت ایران به مذاکرات برجام برگزار شده است.

یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفته آمریکا قصد دارد در صورت عدم از سر گیری مذاکرات وین درباره برجام تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کند. 

«بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی در زمانی که در قدرت بود تلاش‌های زیادی برای بر هم زدن برجام انجام داد و از جمله «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا را به خروج از آن ترغیب کرد. او بارها تأکید کرد که ترامپ با تشویق وی از برجام خارج شده و سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را در پیش گرفته است.

ترامپ و نتانیاهو امیدوار بودند فشار حداکثری بتواند ایران را به حضور در پای میز مذاکره برای گفت‌وگو بر سر توافقی جدید به جای برجام مجاب کند. این سیاست، به شکست منجر شد.

ترامپ در حالی ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی از قدرت کنار رفت که در تحقق اهداف ضد ایرانی‌اش کاملاً ناکام ماند. او به علاوه، در داخل آمریکا به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، دامن زدن به تنش‌ها با ایران، از بین بردن آثار تحریم‌ها به دلیل استفاده مفرط از آنها و پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران در دوران ۴ ساله حضورش در کاخ سفید به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده و گفته‌اند قصد دارند آمریکا را به برجام بازگردانند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

کی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

مضاف بر این، مقام‌های دولت آمریکا پیش از این تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای استفاده کنند.

اخیراً مقام معظم رهبری در جلسه‌ای تأکید کردند آمریکایی‌ها خواستار گنجاندن بندی در توافق هسته‌ای برجام برای ملزم کردن ایران به گفت‌وگو بر سر مسائل موشکی و منطقه‌ای هستند.

رهبر انقلاب اسلامی چهارشنبه هفته گذشته در آخرین دیدار با دولت دوازدهم خاطرنشان کردند: «آمریکایی‌ها در زبان و وعده می‌گویند تحریم‌ها را بر می‌داریم اما تحریم‌ها را برنداشتند و برنمی‌دارند، ضمن آنکه شرط هم می‌گذارند و می‌گویند که باید در همین توافق جمله‌ای بگنجانید که بعداً درباره برخی موضوعات صحبت شود و گرنه توافقی نخواهیم داشت.»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: «آنها می‌خواهند با گذاشتن این جمله، بهانه‌ای برای دخالت‌های بعدی خود درباره اصل برجام و مسائل موشکی و منطقه‌ای فراهم کنند و اگر ایران حاضر به بحث درباره آنها نشود بگویند توافق را نقض کرده‌اید و توافق، بی‌توافق.»

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول