اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  قرآن و فعالیت های دینی

حضور 24 قاری قرآن و 140 مبلغ در مسیر پیاده‌روی اربعین

رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین با اشاره به برنامه‌ریزی برای بهره بردن جاماندگان از اربعین گفت: امسال شبکه رهرو حضور 24 قاری قرآن و 140 مبلغ در مسیر پیاده‌روی اربعین خبر داد.

حضور 24 قاری قرآن و 140 مبلغ در مسیر پیاده‌روی اربعین

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین امسال برنامه‌های مختلفی برای جاماندگان و همچنین زائران حاضر در مسیر پیاده‌روی برنامه‌ریزی کرده که از جمله آن می‌توان به راه‌اندازی شبکه رهرو و پوشش رسانه‌ای برنامه‌های مسیر پیاده‌روی اشاره کرد.

این کمیته همچنین امسال ۲۴ قاری قرآن و گروه تواشیح به همراه ۱۴۰ مبلغ برای بهره‌مندی زائران به مسیر پیاده‌روی اربعین اعزام کرده است.

حجت‌الاسلام حمید احمدی رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین ضمن تشریح اهم برنامه و اقدامات این کمیته با بیان اینکه امسال هم به دلیل شیوع ویروس کرونا مشتاقان و ارادتمندان بی‌شمار مکتب حسینی از حضور میلیونی و حماسی در راهپیمایی جهانی اربعین حسینی در کنار ملت عراق محروم ماندند و تنها عده کمی از مردم عزیز ایران در این مراسم توفیق حضور می‌یابند افزود: ستاد مرکزی اربعین امسال هم برنامه‌ها و مراسم‌هایی را برای حضور مردم عزیز و زائران البته نه مثل سنوات قبل با همکاری سفیر کشورمان در عراق، وزارت امور خارجه و سایر دستگاه‌های مسئول پیش‌بینی کرده بود، اما نهایتاً دولت عراق با حضور ۶۰ هزار زائر ایرانی و البته با تأخیر موافقت کرد.

وی با اشاره به اینکه همه می‌دانند فراق دو ساله و وعطش ملت امام حسینی  ایران و زائران با این شمار اندک سهمیه اختصاصی قابل پاسخگویی نیست، افزود: در عین حال خداوند منان را شاکریم که حضور در راهپیمایی اربعین امسال هرچند محدود صورت می‌پذیرد، چرا که این حضور از لحاظ ارتقاء سلامت روحی و روانی، نشر معارف دینی و فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی و قرآنی و ایجاد مودت و محبت میان ملت‌های ایران و عراق و توسعه همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی بسیار مؤثر است و مردم و زائران به آیین زیارت و حضور در این راهپیمایی نیاز روحی و فطری دارند و و ما باید این نیاز را تأمین کنیم و نباید راه را ببندیم.

رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین در عین حال تأکید کرد: البته همه زائران، جامعه متدینین و مسئولان و دست اندرکاران معتقد به شیوه نامه های بهداشتی و ملزم به رعایت این دستورالعمل ها هستند، همچنان که بارها رهبر معظم انقلاب هم تاکید کردند، اما در عین حال با تمهید تدابیر لازم و اتخاذ راهکارهای مناسب، فراهم سازی زمینه حضور بیشتر مردم عزیز امکان پذیر بود.

وی اضافه کرد: البته اگر واکسیناسیون سراسری مردم عزیز هم زودتر انجام می‌پذیرفت، می‌توانست زمینه را برای حضور گسترده تر مردم فراهم کند. حجت‌الاسلام احمدی با بیان اینکه به منظور پاسخگویی به عطش مردم عزیز برای حضور در راهپیمایی اربعین در حوزه رسانه برای اولین بار اتفاق بزرگی رخ داده گفت: امسال شبکه رهرو با تجمیع همه امکانات بخش فضای مجازی و راه اندازی دو استودیو در کربلای معلی و یک استودیو در موکب رسانه‌ای وعمود 1120 با هدف ارائه تولیدات رسانه‌ای و پخش زنده برنامه های راهپیمایی اربعین و ارائه آن به همه پلتفرم ها و شبکه های داخلی و بین المللی راه اندازی شده که اتفاقی کم‌نظیر در پوشش زنده و24 ساعته ابعاد بی نظیر راهپیمایی میلیونی اربعین است و هم اکنون بیش از ۲۴ پلتفرم و شبکه ویدیویی ورسانه ای وکانال ها وشبکه ها با بهره گیری از این امکان در حال پخش زنده راهپیمایی اربعین هستند.

حجت‌الاسلام احمدی صرفه‌جویی در هزینه‌ها، نیروی انسانی و تجهیزات و ارائه خدمات کیفی و یکسان به همه مجموعه‌های رسانه‌ای را از اهداف این شبکه دانست و افزود: سیگنال های ارسالی از این شبکه را همه رسانه ها به شکل رایگان می‌توانند به طور اختصاصی با لوگو و نشان خودشان به سمع و نظر مردم و مخاطبان شان برسانند.

وی خاطر نشان کرد :ما به دنبال پوشش این پدیده بی نظیر معنوی جهانی هستیم که بخش عظیمی از هویت شیعی و اسلام ناب است و همه باید برای جهانی سازی گفتمان اربعین که گفتمان اسلام ناب ،اسلام محبت و عطوفت ،ایثار، نوع دوستی مردم دوستی و تجلی عشق مشفقانه و پرهیز از افراط و تفریط و خشونت گرایی و کشتار است را به جهان عرضه کنیم و توطئه های استکباری را دراسلام هراسی ، شیعه هراسی و تفرقه و خشونت طلبی خنثی کنیم.

وی با بیان اینکه برای تامین اینترنت و راه اندازی شبکه و استقرار تجهیزات از چند ماه قبل اقدامات گسترده ای انجام شده است ،تصریح کرد: همه رسانه‌های داخلی ،خارجی و بین‌المللی، شبکه‌ها و پلتفرم های مجازی از این امکانات می توانند بهره برداری و با لوگوی اختصاصی رسانه خود شان حماسه میلیونی اربعین حسینی و این شور و عظمت بی نظیر را که اوج همگرایی و همدلی ملت‌های مسلمان وارادتمندان فرهنگ  حسینی است ،به تصویر کشیده و به جهانیان مخابره کنند.
 وی  ادامه داد: این شبکه غیر از سه استو دیو در کربلای معلی وعمود 1120 از 10 نقطه دیگر هم پشتیبانی تصویری و برنامه ای می شود.

احمدی تولید نرم‌افزار «معلا» را یکی دیگر از اقدامات اثربخش امسال کمیته فرهنگی اربعین برشمردو افزود: همه زائران، اصحاب رسانه؛ مردم علاقه مند و عاشقان اباعبدالله الحسین علیه السلام  با نصب این برنامه می‌توانند از امکانات خبری، مکالمه‌رایگان محدود با ایران و برنامه‌های فرهنگی و محتوایی آن بهره‌مند شوند.

حجت‌الاسلام احمدی در ادامه با اشاره به پیش بینی  برگزاری همایش‌‌های متعدد از روز شنبه سوم مهرماه در کربلای معلی تصریح کرد: بیش از ۶ همایش با محوریت تبیین فضایل و معارف اربعین، مسائل جهان اسلام، اربعین و همگرایی اسلامی ؛ اربعین ومقاومت اسلامی و اربعین و جهانی شدن با حضور استادان و صاحب نظران حوزوی و دانشگاهی از ایران، عراق، هلند ،دانمارک ،انگلیس و استادان مبرز حوزوی از نجف اشرف ،کربلا و قم و صاحب‌نظران رسانه‌ای برگزار خواهد شد.

وی تجلیل از خانواده معظم شهدای مقاومت حشد الشعبی، برگزاری شب شعر مقاومت در روز یکشنبه ۱۸ صفر، برگزاری محافل قرآنی با حضور بیش از ۲۴ قاری و گروه همخوانی و ابتهال، برگزاری مراسم مدیحه سرایی و سخنرانی و برنامه تبلیغی  با حضور بیش از ۱۴۰ مبلغ و مبلغه  دو زبانه، سخنرانی و مداحی واجرای مراسم در صافی الصفا و مجتمع شهید حکیم و عمود ۲۸۵، نقالی و پرده خوانی و اجرای برنامه متنوع برای کودکان عراقی را از دیگر فعالیت‌های فرهنگی امسال در راهپیمایی اربعین برشمرد.

وی ادامه داد: همچنین مراسم عزاداری و سخنرانی و مدیحه سرایی اهل بیت عصمت وطهارت در نوبت های مختلف در کربلای معلی صحن عقیله و کنار کنسولگری جمهوری اسلامی در حال برگزاری است.

رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی  ستاد مرکزی اربعین در خصوص انتشار آثار مکتوب و رشد این عرصه هم گفت: پیرامون راهپیمایی اربعین در حوزه آثار ادبی فقر جدی داشتیم، اما در سه سال اخیر آثار خوبی به همت عاشقان و ارادتمندان منتشر شده و بر اساس آمار موجود 4 عنوان مجموعه شعر منتخب فراخوان‌ها ،۶ عنوان سفرنامه مکتوب و مجموعاً بیش از ۳۰ اثر ادبی و سفرنامه از این مراسم معنوی و جهانی منتشر و این روند با ورود بیشترعلاقه مندان و ارادتمندان حوزه‌های مختلف از جمله توجه به الگوهای خیر دینی، مردم شناسی و جامعه شناختی و توصیف و تبیین سایر ابعاد گفتمان اربعین در راستای جهانی سازی راهپیمایی اربعین در حال گسترش است و علاوه بر این آثار خوبی هم به زبان‌های انگلیسی و همچنین در حوزه کودکان منتشر شده است.

حجت‌الاسلام احمدی راه اندازی ویکی اربعین یا  دایره المعارف مجازی اربعین را یکی دیگر از اقدام های بزرگ و علمی این کمیته برشمرد و تصریح کرد: این دایرةالمعارف با ۲۴۰ مدخل راه‌اندازی شده و با افزودن بیش از 300 مقاله و کتاب و مدخل جدید به زودی در دسترس عموم علاقه مندان و پژوهشگرا ن اربعین قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول