همایش بین‌المللی «نقش عقلانیت در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی» در گرگان

رئیس جامعه‌المصطفی نمایندگی گلستان گفت: همایش بین‌المللی «نقش عقلانیت و همگرایی مسلمانان در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی» برای اولین بار در سطح بین‌المللی در استان گلستان توسط جامعه‌المصطفی نمایندگی گلستان برگزار می‌شود.
حجت الاسلام سیدکمال حسینی امروز در گفت‌گو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: بیش از ۳۵۰ مقاله از سوی نهادهای علمی حوزوی و دانشگاهی رسیده و بیش از ۳۵ پیش نشست علمی برگزار شده و این نشان‌دهنده استقبال خوب نهادهای علمی نسبت به این همایش بین‌المللی است. وی با بیان اینکه هدف اصلی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ایران از سوی مقام معظم رهبری آن است که مجموعه عوامل دست به دست هم بدهند تا از خودسازی و جامعه‌سازی به تمدن‌سازی نوین اسلامی برسیم، تصریح کرد: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ایران که از سوی مقام معظم رهبری صادر شده است و در واقع تجدید مطلعی است خطاب به ملت ایران به ویژه جوانان ایران و منشوری است برای خودسازی، جامعه‌سازی و تمدن‌سازی. این هدف ارزشمند در تمدن اسلامی نیازمند یک سری عواملی است که این عوامل اگر دست به دست هم بدهند، تمدن نوین اسلامی را شاهد خواهیم  بود. وی تصریح کرد: یکی از مهمترین و اثرگذارترین آن عوامل در تحقق تمدن نوین اسلامی عبارت است از همگرایی و وحدت  امت اسلام که نقش موثری در تحقق تمدن نوین اسلامی دارد.
رئیس جامعه‌المصطفی گلستان گفت: در رابطه با وحدت و همگرایی در قرآن و سخن معصومین فراوان  آمده است و دین مبین اسلام پیش از آنکه امت اسلام را دعوت به همگرایی و وحدت دعوت کند جهان بشریت را دعوت به وحدت می‌کند خداوند متعال به پیامبرش چنین دستور می‌دهد «قُل یا أَهلَ الکِتابِ تَعالَوا إِلى کَلِمَةٍ سَواءٍ بَینَنا وَبَینَکُم أَلّا نَعبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَلا نُشرِکَ بِهِ شَیئًا وَلا یَتَّخِذَ بَعضُنا بَعضًا أَربابًا مِن دونِ اللَّه» نقطه اشتراک بین مسلمانان و اهل کتاب توحید است و همین نقطه اشتراک را خداوند متعال می‌فرماید بگذارید برای وحدت وقتی نگاه اسلام  نسبت به اهل کتاب که نقطه مشترک داریم دعوت به وحدت است، قطعا دعوت به وحدت در بین مسلمانان بیشتر است حسینی افزود: آیه شریه است «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا» در روایات اسلامی مصداق بارز حبل‌الله را دین‌الله و اسلام مشخص کرده اند که امیرالمومنین علی (ع) می‌فرمایند «إنَّما أنتُم إخوانٌ عَلى دینِ اللّه» و همچنین رسول مکرم اسلام امت اسلام را چنین معرفی کرده‌اند «وَ هُمْ یَدٌ على مَن سِواهُم» که به تعبیری  امت اسلام ید واحده در مقابل غیر خود معرفی کرده‌اند. وی خاطرنشان کرد: امت اسلام توجه به دو نکته داشته باشند یکی توجه به نقاط مشترک و توجه به دشمن مشترک که ما نقاط فراوانی داریم برای اشتراک همچون دین واحد، خدای واحد، پیامبر واحد، قبله واحد که همه اینها ما را دعوت می‌کنند به وحدت و همگرایی که مقدمه تمدن نوین اسلامی است.
رئیس جامعه‌المصطفی گلستان هدف از برگزاری این همایش بی‌المللی بیان کرد: اگر می‌خواهیم تمدن نوین اسلامی محقق شود و ما هم  زمینه‌سازان  این تمدن نوین باشیم، یکی از عوامل موثر برای تحقق نوین اسلامی وجود وحدت و انسجام میان امت اسلام است لذا امروز هر زبان و قلمی که زبان و قلم تفرقه باشد مورد تأیید اسلام، قرآن و پیامبر اکرم نیست  چرا که اسلام عزیز همه ما را دعوت می‌کند به حیات طیبه که همان تمدن نوین اسلامی است  و راه رسیدن به آن استجابت دعوت خداو رسول است «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا استَجیبوا لِلَّهِ وَلِلرَّسولِ إِذا دَعاکُم» است این همایش هم بتواند زمینه‌ای برای تحقق این امر مهم را فراهم سازد انتهای پیام/۲۳۰۷/.
سیدکمال حسینی
14:35 - 20 مهر 1400

1 بازنشر
26 بازدید



1 پاسخ