اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی

امیرعبداللهیان: مسؤولیت امنیت شهروندان افغان و مرزها با همسایگان با هیأت حاکمه سرپرستی در کابل است

وزیر امور خارجه در نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان با بیان اینکه آمریکا باید مسؤولیت خودش را در قبال فجایع 2 دهه گذشته در افغانستان با صدای بلند بپذیرد، گفت: مسؤولیت امنیت شهروندان افغان و مرزها با همسایگان، با هیأت حاکمه سرپرستی در کابل است.

امیرعبداللهیان: مسؤولیت امنیت شهروندان افغان و مرزها با همسایگان با هیأت حاکمه سرپرستی در کابل است

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) در نشست وزرای خارجه ۶ کشور همسایه افغانستان به اضافه روسیه در محل وزارت امور خارجه طی سخنانی گفت: جلسه امروز با هدف تمرکز و توجه بر وضعیت جدید شرایط در افغانستان برگزار می‌شود.

 

 

وی افزود: امیدواریم بتوانیم با صدایی واحد، پیامی مشترک را به جامعه جهانی، کشورهای منطقه و داخل افغانستان ارسال کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: از تشکیل دولت فراگیر در افغانستان حمایت می‌کنیم.

* مسئولیت امنیت شهروندان افغانستانی و مرزها با همسایگان در درجه اول با هیات حاکمه سرپرستی در کابل است

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: باید تأکید کنیم که مسئولیت امنیت شهروندان افغانستانی و مرزها با همسایگان در درجه اول با هیات حاکمه سرپرستی در کابل است. همگان باید به افغانستان برای برون رفت از بحران موجود کمک کنیم.

وی گفت: احترام به حاکمیت، حفظ تمامیت ارضی و عدم دخالت در امور دیگران جزو اصول اساسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و اگر امروز در جلسه تهران پیام قوی برای تشکیل دولت فراگیر در افغانستان ارسال می‌شود به خاطر توجه به تاریخ و نقش آحاد مردم افغانستان در مقابله با اشغالگری و چالش‌های دهه‌های اخیر است.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: برون رفت از بحران امروز در افغانستان نیاز به انسجام داخلی، به کارگیری همه ظرفیت‌ها و بهره گیری از استعدادهای بالای کشورهای همسایه افغانستان است.

امیرعبداللهیان بیان کرد: معتقدیم در وهله اول همه همسایگان و به موازات آن جامعه جهانی باید توجه ویژه‌ای به وضعیت سیاسی، وضعیت انسانی و وضعیت گسترش تروریسم و قاچاق مواد مخدر، وضعیت رعایت حقوق بشر و زنان در شرایط کنونی افغانستان داشته باشند.

*  آمریکا باید مسئولیت خودش را در قبال فجایعی که در دو دهه گذشته در افغانستان به بار آورده با صدای بلند بپذیرد 

وی تصریح کرد: بسیاری از مشکلات فعلی افغانستان ریشه در مداخلات خارجی دارد و آمریکا باید مسئولیت خودش را در قبال فجایعی که در دو دهه گذشته در افغانستان به بار آورده با صدای بلند بپذیرد و در مقابل آن برای برون رفت ملت بزرگ افغانستان از چالش‌ها، دردها و آلام پیش روی مردم افغانستان اقدامات جدی در کنار تلاش‌هایی که جامعه جهانی به عمل می‌آورد داشته باشد و مسئولیت خودش را به صراحت در این رابطه بپذیرد.

وزیر خارجه یادآور شد: از این‌که آمریکایی‌ها و نظامیان آمریکایی، افغانستان را ترک کردند این را نتیجه مجاهدت مردم بزرگ افغانستان می‌دانیم. 

وی گفت: در جلسه امروز خدمت آقای مخبر معاون اول رئیس جمهور هستیم. در آخرین دقایق به دلیل اولویت دیگری که براساس ضرورت برای آقای دکتر رئیسی پیش آمد علیرغم علاقه‌مندی و تمایلی که ایشان برای حضور در افتتاحیه این مراسم داشت، این مهم بر عهده آقای مخبر گذاشته شد. 

به گزارش فارس، اجلاس امروز با حضور چهار تن از وزرای خارجه شامل ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و پاکستان و با حضور آنلاین وزرای خارجه روسیه و چین و حضور نمایندگان ویژه این دو کشور به صورت حضوری در حال برگزاری است و قرار است پیام ویدئویی آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نیز در این نشست پخش شود.

سفرای خارجی مستقر در تهران هم در این نشست حضور دارند و به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه بعد از افتتاح نشست وارد مباحث محتوایی نشست خواهیم شد و انتظار داریم این جلسه تا چند ساعت به صورت محتوایی ادامه یابد و بعد در خصوص بیانیه مشترکی تلاش خواهد شد به جمع بندی برسیم.

خطیب‌زاده دیروز سه شنبه درباره نشست مذکور خاطرنشان کرد: نشست تهران نشستی برای یک راه‌حل افغانی خواهد بود و تشریک مساعی کشورهای همسایه افغانستان برای کمک به صلح و ثبات پایدار در افغانستان است. این نشست در ادامه ابتکاری است که به صورت مجازی وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان چندی پیش نشستی را داشتند و به اصول پایه‌ای رسیدند از جمله این‌که آینده افغانستان باید براساس اراده و خواست مردم افغانستان شکل بگیرد. در اجلاس مجازی توافق شد بر یک دولت فراگیر در افغانستان تأکید شود، دولتی که در چارچوب آن تنها می‌شود به یک افغانستان با ثبات که بخشی از یک ترتیبات همکاری‌های منطقه‌ای فراگیر باشد، فکر کرد. 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول