اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

لایحه سناتورهای آمریکا برای ممانعت از بازگشایی کنسولگری آمریکا برای فلسطینیان

۳۴ سناتور جمهوری‌خواه آمریکا با طرح لایحه‌ای، جلوگیری از بازگشایی کنسولگری آمریکا در فلسطین را خواستار شدند.

لایحه سناتورهای آمریکا برای ممانعت از بازگشایی کنسولگری آمریکا برای فلسطینیان

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، گروهی از سناتورهای جمهوری‌خواه روز سه‌شنبه لایحه‌ای برای جلوگیری از بازگشایی کنسولگری آمریکا برای فلسطینیان ارائه کردند.

به نوشته روزنامه «جروزالم پست»، «بیل هگرتی» سناتور جمهوری‌خواه ایالت تنسی به همراه ۳۳ سناتور هم‌حزبی خود این لایحه را ارائه کرده‌اند تا مانع از تصمیم «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا برای بازگشایی این کنسولگری در قدس اشغالی شوند.

با اینکه دولت بایدن تأکید کرده که به اقدام دولت قبلی درخصوص انتقال سفارت آمریکا در فلسطین اشغالی از تل‌آویو به قدس اشغالی پایبند خواهد ماند، هگرتی و هم‌حزبی‌هایش با ارائه این لایحه جدید تحت عنوان «حراست از قانون سفارت اورشلیم ۱۹۹۵» می‌گویند بایدن تلاش دارد این قانون را مورد تخریب قرار دهد.

قانون فوق با اینکه در سال ۱۹۹۵ در کنگره به تصویب رسیده بود، توسط رئیس جمهور وقت آمریکا به امضا نرسید اما «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۸ آن را تصویب کرد و این سفارت را با کنسولگری آمریکا در فلسطین ادغام کرد.

هگرتی هنگام ارائه این لایحه به اظهاراتی علیه ایران متوسل و مدعی شد: «مایه تأسف است که دولت بایدن بر این حرکت اصرار دارد که موجب تفرقه میان ایالات متحده و اسرائیل می‌شود، آن هم زمانی که دو کشور باید تمرکز دقیقی بر متوقف کردن رژیم حامی تروریست ایران از هسته‌ای شدن، مقابله با تهدیدهای حزب‌الله، حماس و دیگر گروه‌های تروریستی تحت حمایت ایران داشته باشند و توافقات تاریخی ابراهیم را که به‌راستی صلح در خاورمیانه را افرایش داده، تقویت کرده و گسترش دهند».

این سناتور جمهوری‌خواه در ادامه ادعاهای خود گفت: «دولت ترامپ به وعده انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم، پایتخت ابدی و غیر قابل تقسیم کشور یهود، عمل کرد و کنگره باید  تمام توان خود را برای تقویت این موضع به‌کار گیرد».

در لایحه معرفی شده از سوی این سناتورها به قانون ۱۹۹۵ استناد شده که در آن آمده است قدس اشغالی نباید تقسیم شود از سوی دیگر به قانون اختیارات روابط خارجی سال ۲۰۰۳ اشاره می‌کند که در آن آمده است، بودجه اختصاص یافته ذیل این قانون نباید برای عملیات کنسولی یا دیپلماتیک آمریکا در قدس اشغالی استفاده شود مگر اینکه تحت نظارت سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی باشد.

روزنامه جروزالم پست نوشته است، بازگشایی کنسولگری آمریکا در قدس اشغالی نیازمند تأکید دولت تل‌آویو است اما دولت «نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با این اقدام مخالف است.

ماه گذشته یک روزنامه عبری‌زبان به نقل از بنت نوشت، که در جریان ملاقات با بایدن در کاخ سفید (در ماه آگوست) در سه موضوع ایران، بازگشایی کنسولگری آمریکا در قدس اشغالی و توقف شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری، به بایدن «نه» گفته است.

از سوی دیگر، لایحه معرفی شده از سوی این ۳۴ سناتور جمهوری‌خواه با توجه به اکثریت شکننده دموکرات‌ها در مجلس سنا ممکن است شانسی برای تصویب نداشته باشد.

اولین بار، خرداد امسال بود که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا خبر داد که واشنگتن کنسولگری خود در قدس شرقی را برای رسیدگی به امور فلسطینیان بازگشایی خواهد کرد.

این لایحه در حالی ارائه شده است که طرح دولت ترامپ برای عادی‌سازی روابط کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی به بن‌بست خورده و  «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز گذشته (سه‌شنبه) ضمن اعلام توقف کمک مالی ۷۰۰ میلیون دلاری این کشور به سودان درباره تأثیرات کودتای اخیر بر عادی‌سازی روابط خارطوم با تل‌آویو صحبت کرد.

اظهارات ند پرایس در شرایطی مطرح شده که ماه گذشته در خبرها آمده بود، دولت آمریکا در حال فشار به سودان برای امضای توافق عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و برقرار روابط دیپلماتیک با آن است.

شبکه صهیونیستی «کان نیوز» اواسط مهر ماه در گزارشی در این‌باره نوشت فشار آمریکا به سودان یکسال پس از آن  صورت می‌گیرد که خارطوم در حال پاپس کشیدن از توافق عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است و این موضوع به دلیل اختلافات میان دولت سودان،‌ ارتش و مقام‌های رده بالا در این کشور آفریقایی است.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول