اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

تحلیلگر آمریکایی: بیش از آنچه فکر می‌کنیم به جنگ داخلی نزدیک هستیم

یک کارشناس امور جنگ‌های داخلی در کتاب خود نوشته است، آمریکا بیش از آنچه فکر می‌شود به جنگ داخلی نزدیک شده است.

تحلیلگر آمریکایی: بیش از آنچه فکر می‌کنیم به جنگ داخلی نزدیک هستیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «باربارا والتر» کارشناس آمریکایی علوم سیاسی در کتاب جدید خود نوشته است، آمریکا بیش از آنچه گمان می‌رود به جنگ داخلی نزدیک شده است.

به نوشته نشریه «بیزنس اینسایدر»، والتر در کتاب جدید خود تحت عنوان «چگونه جنگ‌های داخلی شروع می‌شوند و چگونه به آن‌ها خاتمه دهیم» سه مولفه که نشانه بروز جنگ داخلی هستند برشمرده و آن‌ها را با وضعیت آمریکا مقایسه کرده است.

این محقق آمریکایی و استاد دانشگاه «سن دیگو» در کتاب خود نوشته است، «جنگ‌های داخلی از مسیرهایی قابل پیش‌بینی شعله‌ور و تشدید می‌شوند. این درگیری‌ها از یک متن پیروی می‌کنند» که الگوی آن‌ها در بوسنی و هرزگوین، اوکراین، عراق، ایرلند شمالی و فلسطین اشغالی مشاهده شده است.

والتر می‌نویسد، یکی از بهترین مولفه‌های پیش‌بینی جنگ داخلی، دور شدن یک کشور از دموکراسی است. اگر کشوری وارد «آنوکراسی» شود -در این حالت نه دموکراسی به‌طور کامل برقرار است و نه استبداد- بیش از کشورهای کاملاً دموکراتیک یا کاملاً استبدادی مستعد جنگ داخلی و خشونت است. 

او کتاب خود نوشته است، امروزه آمریکا یک آنوکراسی است و از زمان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ وارد این مرحله شده است و نشانه اولین انحراف این کشور از دموکراسی صدور دستور توسط رئیس جمهور با انگیزه سیاسی است. در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» قدرت اجرایی گسترش پیدا کرد و او از همکاری با کنگره درخصوص استیضاح اولش طفره رفت. دومین انحراف آمریکا از دموکراسی بعد از حوادث ششم ژانویه و حمله هواداران ترامپ به ساختمام کنگره این کشور رخ داد.

والتر می‌افزاید، یک نشانه هشدار دهنده دیگر درباره وقوع جنگ داخلی در آمریکا «جناح‌گرایی» است که نوع خاصی از دوقطبی شدن این کشور از نظر سیاسی محسوب می‌شود.

این کارشناس علوم سیاسی درباره دومین نشانه جنگ داخلی می‌نویسد: «در کشورهای دچار جناح‌گرایی، احزاب به‌جای ایدئولوژی، بر محور هویت قومی، مذهبی یا نژادی شکل گرفته و این احزاب به‌دنبال از میدان خارج کردن و هزینه ایجاد کردن برای دیگران هستند».

والتر درباره سومین نشانه جنگ داخلی به پدیده‌ای به نام «تنزل درجه» اشاره می‌کند که به معنای از دست رفتن جایگاه گروه‌های غالب سیاسی در میان جامعه است. 

او در کتاب خود نوشته است، محققان دریافته‌اند که «روند نزولی وضعیت سیاسی یک گروه، قوی‌ترین عامل تعیین‌کننده بروز خشونت است و افراد وقتی که ببینند زمانی قدرت را در دست داشته‌اند و حالا در حال از دست دادن آن هستند، به احتمال بیشتری دست به مبارزه می‌زنند.

والتر می‌افزاید، این حالت ممکن است برای هر نوع گروهی رخ دهد اما نکته کلیدی اینجا است که برای شروع جنگ داخلی، این گروه فقط نباید احساس شکست سیاسی داشته باشد بلکه باید حس پسروی را در جایگاه خود داشته باشند. در این زمینه، ترامپ بر دلسوزی برای طبقه کارگر سفیدپوست آمریکا تمرکز کرده و مدعی بود رنگین پوستان حق آن‌ها ضایع کرده‌اند و به همین دلیل شعار «آمریکا را دوباره به عظمت برمی‌گردانیم» را انتخاب کرد.

این محقق آمریکایی متذکر می‌شود، امروزه ممکن است جنگ داخلی با اشکال قدیمی آن تفاوت داشته باشد. او به مثال‌هایی از بروز خشونت نظیر تلاش برای ربایش «گرچن ویتمر» فرماندار ایالت میشیگان و حمله به ساختمان کنگره اشاره کرده و آن‌ها را شاخص‌هایی برای تمایل دستکم برخی گروه‌ها برای حرکت به سمت خشونت قلمداد می‌کند.

او که بیش از سی سال جنگ‌های داخلی در کشورهای مختلف را مطالعه کرده در کتاب خود به این جمع‌بندی می‌رسد: «امروز جایگاه ایالات متحده کجاست؟ ما یک آنوکراسی جناح‌گرا هستیم که به سرعت به سمت مرحله شورش عمومی پیش می‌رود و بدین معنا است که ما بیش از آنچه بخواهیم باور داشته باشیم، به جنگ داخلی نزدیک هستیم».

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول