اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای

گزارش فارس از حال و هوای مردم افغانستان در آستانه جشن نوروز

مشکلات اقتصادی و بلاتکلیفی مردم از اعلام نکردن موضع طالبان در قبال نوروز، موجب شده تا جشن سال نو امسال نسبت به سال‌های گذشته کمتر مورد استقبال واقع شود.

گزارش فارس از حال و هوای مردم افغانستان در آستانه جشن نوروز

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، در افغانستان از شروع سال جدید خورشیدی تا نزدیک به یک ماه، علاوه بر برگزاری برنامه‌های رسمی از سوی حکومت، مردم با رسومات و جشن‌های مختلفی همچون (جشن گل سرخ در مزار شریف، جشن گل نارنج در ننگرهار، جشن گل بادام در دایکندی، جشن شکوفه انگور در هرات، جشن گل زرد در کاپیسا، گل انار در قندهار، گل ارغوان در پروان و گل کچالو در بامیان) از آمدن این فصل دل انگیز تجلیل می‌‌کردند.

باشکوه ترین و بارزترین جشن‌های نوروزی، اما جشن گل سرخ در ولایت بلخ و شهر مزار شریف، زیارت منسوب به حضرت علی(ع) می باشد، که طی آن هزاران نفر از سراسر افغانستان گردهم می‌آیند؛ در جشن گل سرخ که در اولین روز سال نو در مزار شریف برگزار می‌شود یک بیرق خاص بر گنبد روضه زیارت منسوب به حضرت علی نصب می‌شود و در کنار آن بیرقی بزرگی مسمی به جهنده را با شلیک توپ بلند می‌کنند.

از مهم‌ترین دغدغه‌ها در این کشور خرید زولبیا، ماهی، لباس و تحفه‌های دیگر برای نامزد داران است که تقریبا در تمام ولایات افغانستان مرسوم بوده و بخش بزرگی از بازار در این کشور را تشکیل می‌دهد. رسم است، خانواده‌ها غذاهایی همچون (سمنک، سالاد، هفت میوه و غذاهایی باطعم شیرین)، آماده و آن را میان همسایه‌های شان تقسیم کنند.

محمدباقری از شهروندان بلخ می‌گوید: برای دومین سال نامزدی خود به لحاظ مشکلات جدی اقتصادی پولی در دست ندارم، تا رسم خرید ماهی و زولبیا را بجا آوریم، وی بدلیل مشکل بیکاری بوجود آمده در افغانستان ماه هاست کار نکرده و می‌گوید این مشکل برای همه است.

 از سویی دیگر مولوی محمد صادق عاکف مهاجر، سخنگو و رئیس اطلاعات وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در صحبت با یک رسانه خصوصی در افغانستان اشاره به دو عید رمضان و قربان می‌گوید، «نوروز در اسلام نیست».

محمدعلی فهیمی از شهروندان ولایت ‌بلخ به فارس می‌گوید: استقبال مردم از نوروز امسال به تناسب سال‌های قبل بسیار کمرنگ بوده و امسال بازارها خالی از خریداران است. وی از وضعیت بد اقتصادی مردم، نداشتن توان‌خرید آنان، و مشخص نبودن موضع مشخص طالبان در قبال عید نوروز از مهم‌ترین عوامل این کمرنگی یاد می‌کند.

سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان می‌گوید که نوروز رسم غیر اسلامی است و حکومت این گروه آن را قبول نداشته، و ضرورتی در برگزاری آن حس نمی‌شود.

سخنگوی وزارت امر به معروف طالبان درباره این که آیا سه روز تعطیلی نوروز در سال آینده حفظ خواهد شد یا نه؟ نیز گفته است، باید دید اداره کار و امور اجتماعی چه تصمیمی می‌گیرد، اما به احتمال زیاد این سه روز را تعطیلی اعلام نخواهد کرد.

در همین‌ حال مسؤولان شهرداری مزارشریف به رسانه‌ها از آمادگی‌ها برای پذیرایی مهمانانی که از ولایات دیگر به این شهر سفر می‌کنند، خبر می‌دهند. قدرت‌الله طارق، شهردار مزار شریف، گفت که تمامی آمادگی‌ها برای نوروز گرفته شده است. طارق اما در مورد برگزاری جشن رسمی نوروز چیزی نگفت.

شهردار بلخ تصریح کرد: مردم از تمام افغانستان برای تفریح و سیاحت به ولایت بلخ می‌آیند و ما برای پذیرایی مهمانان آمادگی‌های لازم را گرفته‌ایم، اما درباره برافراشتن جهنده چیزی نمی‌توانیم بگوییم؛ چون از سوی مقامات مرکزی برای ما تاکنون حکم نشده است. هرگاه دستوری رسید، با مردم شریک خواهیم ساخت.

 این درحالی است، که مردم از هرسو خواستار برگزاری هرچه باشکوه نوروز در افغانستان بوده اما طالبان تاکنون حکم مبنی بر تجلیل یا ممنوعیت آن اعلام نکرده است.

انتهای پیام/ ر

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول