اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان شرقی

ضرغامی: تنوع‌سازی و طراحی پارچه‌های باتیک براساس سلیقه جوانان ضروری است

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بر ضرورت تنوع‌سازی و طراحی پارچه‌های باتیک براساس سلیقه جوانان تاکید کرد.

ضرغامی: تنوع‌سازی و طراحی پارچه‌های باتیک براساس سلیقه جوانان ضروری است

به گزارش خبرگزاری فارس از اسکو، سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی امروز با حضور در شهر ملی صنایع‌دستی اسکو  و بازدید از کارگاه چاپ باتیک نجفی اسکویی در جریان نحوه تولید پارچه، رنگرزی و آماده‌سازی پارچه‌ها و روسری‌های باتیک قرار گرفت.

وی با تاکید بر اینکه چاپ باتیک، کاری طاقت‌فرسا اما ارزشمند و نفیس است، گفت: با توجه به کثرت کارگاه‌های چاپ باتیک در اسکو، این شهر به عنوان شهر ملی صنایع‌دستی به ثبت رسیده است، باید توجه داشت که این هنر بسیار طاقت فرساست اما سودآوری لازم را برای هنرمندان ندارد، به همین سبب لازم است تا تمهیدات لازم برای گسترش صادرات، افزایش قیمت کالا همچنین تنوع‌سازی آن انجام شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به لزوم تغییر و بهبود رویکرد رنگرزی اقلام چاپ باتیک در راستای جلب سلیقه جوانان تاکید کرد و افزود: در این راستا نمایندگانی برای برقراری ارتباط مستمر با هنرمندان این عرصه معرفی خواهم کرد تا با هم‌فکری پیشکسوتان برنامه‌ریزی جدیدی برای جوانگرایی و متنوع‌سازی محصولات انجام دهند.

ضرغامی با بیان اینکه اسکو شهر ویژه‌ای است اما در کنار تمامی برجستگی‌ها به زیرساخت‌های مهمی نیاز دارد، ادامه داد: تسهیل روند بیمه فعالان حوزه باتیک، رفع مشکل فاضلاب شهری، بهبود زیرساخت‌های محورهای مواصلاتی از جمله مسائلی است که در این سفر مورد بررسی قرار گرفت و در تلاش خواهیم بود تا با اعتبارهای لازم اقدامات موثری انجام دهیم.

گزارش فارس حاکی است، هنر چاپ کلاقه‌ای یا چاپ باتیک یکی از مهارت‌های بومی شهرستان اسکو در آذربایجان‌شرقی است که در سال ۱۳۸۹ به عنوان مهم‌ترین صنایع‌دستی این شهرستان در زمره میراث معنوی به ثبت ملی رسیده است و در سال ۱۳۹۴، چهار اثر چاپ باتیک موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت شد.

چاپ باتیک، زدن مهرهای سنتی بر روی پارچه‌های ابریشمی و رنگرزی با رنگ‌های اغلب طبیعی است که قدمتی ۵۰۰ ساله در شهرستان اسکو دارد.

این هنر بومی جزو مشاغل خانگی محسوب می‌شود و اکثر کارگاه‌های این محصول به‌صورت خانوادگی اداره می‌شوند.

انتهای پیام/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول