اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

افشای عکس‌های مخفی پنتاگون از اولین زندانیان گوانتانامو

روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» تصاویری مخفی و تاکنون منتشر نشده را از اولین زندانیان گوانتانامو منتشر کرد.

افشای عکس‌های مخفی پنتاگون از اولین زندانیان گوانتانامو

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، به‌رغم تلاش ۲۰ ساله ارتش آمریکا برای ممانعت از درز اطلاعات و تصاویر زندان ایالات متحده در خلیج گوانتانامو، مجموعه‌ای از عکس‌های مخفی و تاکنون منتشر نشده از اولین زندانیان این زندان منتشر شده است. 

این عکس‌ها که روز یکشنبه توسط روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» منتشر شد، مردانی در غل و زنجیر و با چشم‌بند و گوش‌گیر را هنگام ورود به این زندان بحث‌برانگیز در سال ۲۰۰۲ نشان می‌دهد.

نیویورک تایمز اشاره می‌کند که تنها تصاویری که تاکنون از این زندان در سواحل کوبا درز کرده توسط ویکی‌لیکس در سال ۲۰۱۱ منتشر شد و این روزنامه از طریق قانون آزادی اطلاعات، تصاویر جدید را از اولین زندانی‌ها که تنها چند ماه پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به آنجا فرستاده شدند، منتشر کرده است. 

طبق این گزارش، این عکس‌ها برای این گرفته شدند که «دونالد رامسفلد» وزیر دفاع وقت آمریکا و مقامات دیگر در واشنگتن در جریان آغاز بازداشت و بازجویی این افراد در زمان جنگ قرار بگیرند.

 

 

در ۱۱ ژانویه ۲۰۰۲، ارتش آمریکا عکاس‌هایی را که از سی‌ان‌ان و میامی هرالد در این زندان حضور داشتند از گرفتن هرگونه عکس منع کرد. بعد از آن، یک عکاس نیروی دریایی آمریکا تصویری از ۲۰ زندانی اول که زانو زده بودند را در کمپ ایکس ری ارسال کرد.

به گزارش «دیلی میل»، حدود ۷۸۰ مرد در زمان «جورج دابلیو بوش» رئیس‌جمهور وقت آمریکا به گوانتانامو فرستاده شدند که او آن‌ها را «بدترین بدترین‌ها» توصیف کرده بود. با این حال تاکنون تنها ۱۸ نفر از افراد بازداشتی در این زندان متهم شده و تنها پنج نفر از آن‌ها محکوم شده‌اند.

طبق این گزارش، تنها ۳۵ مرد همچنان در زندان به سر می‌برند که ۱۰ نفر از آن‌ها منتظر شروع محاکمه هستند. «باراک اوباما» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا از تعطیل کردن گوانتانامو منع شد، اما دولت‌های اخیر این کشور به مرور تعداد افراد بازداشت شده را کاهش داده‌اند.

روزنامه انگلیسی دیلی میل در سال ۲۰۲۱ گزارش داد که از میان زندانیان گوانتانامو که باقی مانده‌اند، ۱۷ نفر مهم شناخته می‌شوند و احتمالا هرگز آزاد نخواهند شد؛ اما گمان می‌رود که سایرین «بازداشت‌شدگان کم‌ارزش» هستند که خطر کمی دارند و نُه نفر از آن‌ها قبلاً در تئوری رسماً آزاد شده‌اند.

انتهای پیام/ص/ ت 607

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول