اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

چین ساخت بزرگترین تلسکوپ هدایت پذیر جهان را آغاز کرد

چین ساخت بزرگترین تلسکوپ رادیویی کاملاً هدایت شونده جهان را این هفته در شمال غربی منطقه خودمختار سین کیانگ اویغور آغاز کرد.

چین ساخت بزرگترین تلسکوپ هدایت پذیر جهان را آغاز کرد

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از سی جی تی ان، تلسکوپ رادیویی Qitai (QTT)، واقع در شهرستان Qitai در سین کیانگ، دارای بشقاب قابل هدایت با قطر 110 متر خواهد بود. این بشقاب 10 درصد بزرگتر از تلسکوپ گرین بنک در ویرجینیای غربی آمریکا است که در حال حاضر بزرگترین تلسکوپ جهان از این نوع است.

ساخت تلسکوپ QTT حدود شش سال طول خواهد کشید و این تلسکوپ پس از تکمیل، قادر خواهد بود 75 درصد از آسمان را با حساسیت بالا پوشش دهد و یک ابزار رصد قدرتمند در سطح جهان برای مطالعات در زمینه هایی مانند سیاهچاله ها، اختروش‌ها، انفجارهای سریع رادیویی، ماده تاریک، امواج گرانشی و منشاء زندگی در کیهان در اختیار انسان قرار دهد.

چین در حال حاضر میزبان بزرگ‌ترین تلسکوپ رادیویی جهان، تلسکوپ رادیویی کروی با دیافراگم 500 متری (FAST) است که در یک حوضه طبیعی در کوه‌های استان گوئیژو در جنوب غربی چین قرار دارد. اما سطح بازتابنده این تلسکوپ کم و بیش ثابت بوده و همین امر بخشی از آسمان را که با تلسکوپ مذکور قابل مشاهده است، محدود می کند.

به گفته وانگ نا، رئیس رصدخانه نجومی سین کیانگ، توانایی QTT برای چرخش در همه جهات برای هدف قرار دادن اهداف خاص و قطر بی‌سابقه آن، چشم تیزبین دیگری را برای نگاه کردن به آسمان در اختیار چین قرار می‌دهد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول