اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  زنان و جوانان

بیش از ۴۰ درصد جوانان به دلیل «نداشتن گزینه مناسب» ازدواج نمی‌کنند

مدیر کل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان گفت: بر اساس تحقیقات میدانی بیش از ۴۰ درصد جوانان معتقدند گزینه مناسب ازدواج ندارند و این یک مسئله مهم است.

بیش از ۴۰ درصد جوانان به دلیل «نداشتن گزینه مناسب» ازدواج نمی‌کنند

گروه اجتماعی خبرگزای فارس، زهره محمدی: حجت الاسلام مهدی متقی فر، مدیر کل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان در شبکه پنج سیما  درباره آمار ازدواج در ایران گفت: متاسفانه تا سال ۱۳۹۸ ما شاهد کاهش آمار ازدواج در کشور بودیم؛ در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ شاهد افزایش در ازدواج بودیم و ۱۲ هزار ازدواج بیش از سال‌های قبل داشتیم. متاسفانه به دلیل عدم جمع‌بندی کلی آمار در سال ۱۴۰۱ امکان اعلام آمار دقیق وجود ندارد اما انتظار می‌رود افزایش سال‌های پیش در سال جاری نیز ادامه داشته باشد. 

متقی‌فر درباره دلایل افزایش ازدواج اظهار داشت: بر اساس تحقیقات میدانی و برررسی‌های صورت گرفته، یکی از دلایل مهم در رابطه با افزایش میزان ازدواج‌، حذف شدن مراسم غیرضروری و اضافه است. بسیاری از این مراسم اضافی به دنبال شیوع ویروس کرونا از فرهنگ حذف شدند. جوانان متوجه شدند که بدون وجود برخی از تشریفات غیرضروری امکان ازدواج و شروع زندگی مشترک وجود دارد. 

وی افزود: در وزارت ورزش و جوانان نیز فرهنگ‌سازی در حوزه ازدواج آسان نیز صورت می‌گیرد؛ ما به جوانان نشان می‌دهیم که امکان آغاز زندگی به صورت ساده‌تر وجود دارد و تشریفات بیهوده به زندگی مشترک کمک نمی‌کند. 

 درباره قانون تسهیل ازدواج اظهار داشت: قانون تسهیل ازدواج متاسفانه آیین‌نامه اجرایی ندارد که به همین دلیل خیلی از دستگاه‌ها آن را اجرایی نمی‌کنند. ما در حال پیگیری هستیم تا صندوق ازدواج را بازگردانیم و آن را فعال کنیم. متاسفانه قانون تسهیل فرآیند پیچیده و گسترده‌ای دارد که تنها بخشی از آن بر عهده ما است. 

متقی‌فر افزود: برخی از نمایندگان معتقدند قانون جوانی جمعیت بخش قابل توجهی از قانون تسهیل ازدواج را پوشش می‌دهد اما کمیته سامانه ازدواج مسئله مهمی است که پوشش داده نمی‌شد و ما آن را مصوب کردیم. 

وی اظهار داشت: ما در کشور قانون برای اجرا کم نداریم اما برخی از آن‌ها متاسفانه در ابعاد کلی اجرا نمی‌شوند. ما باید ضمانت اجرای قوانینی مانند جوانی جمعیت را فراهم کنیم. ما توانسته‌ایم در حوزه تسهیل و ترویج ازدواج گروه‌های مردمی ایجاد کنیم.

متقی‌فر درباره اهمیت مراکز همسریابی گفت: بر اساس تحقیقات میدانی بر بیش از ۱۱ هزار نفر، حدود چهل درصد از جوانان معتقدند گزینه مناسب ندارند و این یک مسئله مهم است. در کنار این مشکل، مسائلی اقتصادی نیز وجود دارد که در کنار دیگر مشکلات جلوی افزایش آمار ازدواج را می‌گیرد. ما سعی داریم خدمات تسهیل ازدواج را افزایش دهیم. اکنون مصوبه‌ای  در جلسه دوم شورای عالی کشور تصویب شده که باعث می‌شود تمامی دستگاه‌ها بیست درصد از خدماتشان را به ازدواج جوانان اختصاص دهند. 

وی ادامه داد: اکنون وزارت کشور در حال فراهم‌سازی سامانه‌ای است که این مصوبه را به اجرا می‌رساند. ما سعی داریم در کنار افزایش وام ازدواج و ارائه خدمات به جوانان شرایط را با گذر زمان بهتر کنیم تا بتوانیم به نتیجه مطلوب برسیم.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول