اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  تعاون و اشتغال

ضرورت مشورت با بخش خصوصی در اصلاح آیین‌نامه کاریابی‌ها‌

رئیس کانون کاریابی‌ها گفت: بهتر است وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مشورت گرفتن از کانون کاریابی‌ها و بخش خصوصی، آیین‌نامه مربوط به آنان را اصلاح کند.

ضرورت مشورت با بخش خصوصی در اصلاح آیین‌نامه کاریابی‌ها‌

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بابک هاشم‌پور، رئیس کانون کاریابی‌های کشور امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت:‌ کاریابی‌های کشور از سال 79 با بخشنامه وزارت کار شروع به فعالیت کردند و طی 24 سال گذشته آئین‌نامه‌های مختلفی برای کاریابی‌ها تعیین شده است که تا سال 86 این آئین‌نامه سه بار تغییر کرده و اخیرا نیز وزارت کار در نظر دارد، آئین‌نامه مربوط به کاریابی‌ها را تغییر دهد و با توجه به اینکه این آئین‌نامه در مورد شرکت‌های کاریابی‌ است به نظر می‌رسد باید از بخش خصوصی و کانون کاریابی‌ها نیز مشورت بگیرد در حالی که چنین مشورتی نگرفته و این آئین‌نامه به صورت محرمانه تهیه شده است.

وی گفت:‌ آئین‌نامه کاریابی‌ها هم اکنون در کمیسیون اجتماعی دولت در دست بررسی قرار دارد و ما امیدواریم دولت از نظرات بخش خصوصی هم برای اصلاح این آئین‌نامه استفاده کند.

رئیس کانون کاریابی‌ها همچنین گفت:‌ شرکت‌های کاریابی که دارای مجوز از وزارت کار هستند، با آئین‌نامه جدید محدود می‌شوند و ضربه‌ای به کاریابی‌های مجاز خواهد بود در حالی که کاریابی‌های غیرمجاز در فضای مجازی بدون هیچ مجوزی به راحتی فعالیت می‌کنند.

هاشم‌پور همچنین بیان کرد سامانه جست‌وجوی شغلی که طی تفاهم‌نامه با وزارت کار توسط بخش خصوصی راه‌اندازی شده و تاکنون 6 سال کار کرده و 4 سال از مدت تفاهم‌نامه 10 ساله آن مانده است اما برخی از مدیران وزارت کار اصرار دارند که سامانه جدید کاملا دولتی راه‌اندازی کنند و این باعث ایجاد دودستگی در بین کاریابی‌ها شده است.

وی گفت:‌ شرکت‌های کاریابی به عنوان شرکای اجتماعی هستند که باید مورد مشورت قرار گیرند اما پیش‌نویس اصلاح آئین‌نامه برخورد کاریابی‌ها به صورت محرمانه در دولت تهیه شده و این نشان می‌دهد که تصمیمات آن کارشناسی و با مشورت بخش خصوصی نیست، ما در این زمینه 8 نامه درخواست ملاقات با وزیر ارائه کرده‌ایم که هنوز جوابی دریافت نکرده‌ایم.

رئیس کانون کاریابی‌ها همچنین اظهار کرد: قبلا تخصیص اعتبارات تبصره تسهیلات 18 برای کارگاه‌ها با مشورت کاریابی‌ها انجام می‌شد که تعداد نفرات به کار گرفته در کارگاه‌ها توسط کاریابی‌ها ارائه می‌شد، اما در حال حاضر کاریابی‌ها را از این کار تصدی‌گیری کنار گذاشته‌اند.

به گفته هاشم‌پور تعداد شرکت‌های کاریابی بین 1080 تا 1100 شرکت هستند که متأسفانه به خاطر رکود اقتصادی اغلب تعطیل شده‌اند و سیاست‌هایی که وزارت کار در قبال کاریابی‌ها انجام می‌دهد، باعث می‌شود اکثر کاریابی‌ها تعطیل شوند.

در این نشست همچنین لیلا دانشمند، نایب رئیس کانون کاریابی‌ها نیز گفت:‌ شرکت‌های کاریابی به عنوان مشاوره می‌توانند با صندوق بیمه بیکاری فعالیت کنند و هزینه این صندوق کاهش یابد، اما متأسفانه کارهای تصدی‌گری صندوق بیمه بیکاری به دفاتر پیشخوان الکترونیک داده شده است و برخی از کارمندان دولت هم به نام اقوام خود دفاتری در کنار ادارات کار احداث کرده‌اند و مردم را به کافی‌نت‌هایی که به اسم اقوام آنهاست ارجاع می‌دهند، در حالی که شرکت‌های مجاز کاریابی می‌توانند مشاوره شغلی انجام دهند.

دانشمند بیان کرد:‌ با روند کنونی ما با خطر ورشکستگی صندوق بیمه بیکاری مواجه هستیم و کارهایی که می‌توان به بخش خصوصی واگذار کرد نباید توسط دولت انجام شود.

نایب رئیس کانون کاریابی‌ها اظهار داشت:‌ بچه‌های دهه 70، 80 و 90 در فضای دیجیتال طی می‌کنند و فرهنگ ازدواج و بچه‌دار و مسؤولیت‌پذیری در بین آنها کمتر شده و اگر این روال ادامه پیدا کند کشور ما تا 10 سال آینده با  کمبود نیروی کار مواجه می‌شود.

مسعود درویش عضو هیأت مدیره کانون کاریابی‌های بین‌المللی و عضو انجمن کاریابی کشور تصریح کرد: در کشور ما تعداد نیروی آماده به کار 63 میلیون نفر هستند که از این تعداد 23.5 میلیون نفر شاغل ، 2.3 میلیون نفر در جست‌وجوی کار و 37.3 میلیون نفر فاقد هرگونه فعالیت اقتصادی هستند.

در ادامه جلسه، محمدحسن احمدپور، رئیس سابق هیأت مدیره انجمن صنفی کاریابی‌های بین‌المللی،‌ در پاسخ به این پرسش که آیا اعزام نیروی کار به خارج از کشور را به عنوان فرار مغزها و یا صادرات خدمات فنی مهندسی تلقی می‌کنید،‌ گفت: نخبه به کسی گفته می‌شود که در دانش خود بین 100 نفر اول دنیا باشد. در حال حاضر وزارت کار بخشنامه کرده است که پرستار به خارج از کشور اعزام نکنید در حالی که ما تعداد پرستاران ثبت‌نام شده بیکار و جویای کار را 79 هزار نفر بودند که این افراد اعلام کردند، مدرک پرستاری دارند، اما بیکار هستند، در حالی که سالانه 12 هزار پرستار جدید هم از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند و در حال حاضر 100 هزار پرستار بیکار داریم.

احمدپور همچنین گفت:‌ 100 بیمارستان خصوصی و 1200 بیمارستان دولتی کشور نمی‌توانند کل 100 هزار پرستار را جذب کنند بنابراین سوال این است که تکلیف ما چیست، آیا می‌توانیم همچنان با بیکاری پرستاران کنار بیاییم این در حالی است که سال 97 ربیعی وزیر وقت کار هدف‌گذاری کرده بود 5 هزار نیرو به خارج کشور اعزام شوند، اما طبق اعلام وزارت کار در نهایت کمتر از 4 هزار نفر کارگر اعزام شدند که از رشته‌های مختلف بودند.

وی گفت:‌ آئین‌نامه قانون مجازات تصدی به حرفه مشاوره شغلی و کاریابی بدون داشتن پروانه کار مصوب سال 1380 مجلس تهیه شده که اولین اصلاح آن سال 81 بود سپس سال 83  و سومین اصلاح آن سال 87 انجام شد و از آن تاریخ تا کنون اصلاح نشده بود در حال حاضر چهارمین اصلاح این آئین‌نامه در حالی انجام می‌شود که بدون مشورت با بخش خصوصی  از سوی وزارت کار به دولت فرستاده شده و در کمیسیون اجتماعی دولت بررسی می‌شود.

پایان پیام/ ت 25

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول