اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  کشاورزی و امور دام

اختلاف فاحش قیمت تخم مرغ درب مرغداری و فروشگاه به جیب چه کسانی می‌رود

در حالی که مرغدار هر کیلو تخم مرغ را درب مرغداری 34 هزار تومان می‌فروشد، اما در مغازه‌ها به کیلویی 48 هزار تومان فروخته می‌شود.

اختلاف فاحش قیمت تخم مرغ درب مرغداری و فروشگاه به جیب چه کسانی می‌رود

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌به گزارش خبرنگار اقتصاد خبرگزاری فارس، در‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌حالی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌که مرغدار هر کیلو تخم مرغ را درب مرغداری 34 تا 35 هزار تومان می‌فروشد، ‌اما وقتی پای این محصول به مغازه می‌رسد، کیلویی 45 تا 47 هزار تومان می‌شود و سوال این است که این تفاوت قیمت به جیب چه کسانی می‌رود.

دلالی و واسطه‌گری معضل دیرین بخش کشاورزی بوده و هست، واسطه‌هایی که محصولات کشاورزی و دامی را به حداقل قیمت می‌خرند و تا جایی که می‌توانند به حداکثر قیمت می‌فروشند. آنها حتی نرخ‌‌‌‌‌های مصوبی که ستاد تنظیم بازار یا سازمان حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکننده تصویب کرده است را به راحتی دور می‌زنند و یا با اعمال فشار کنار می‌گذارند.

حمیدرضا کاشانی، به تازگی اعلام کرده که قیمت هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری 34 تا 35 هزار تومان است که کماکان 4500 تا 5000 تومان از نرخ مصوب کمتر عرضه می‌شود.

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران میهن می‌گوید: متوسط قیمت فروش تخم مرغ از ابتدای سال کیلویی 33 هزار تومان بوده که با توجه به پایین بودن قیمت تولیدکنندگان 15 هزار میلیارد تومان ضرر کرده‌اند.

در‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌حالی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌که رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران میهن از فروش تخم مرغ به قیمت کمتر از نرخ مصوب خبر می‌دهد، اما در بازار قیمت‌ها بالاتر از نرخ مصوب به فروش می‌رود. هر شانه تخم مرغ دو کیلویی از سوی ستاد تنظیم بازار حدود 76 هزار تومان قیمت تعیین شده است، اما در بازار کیلویی 95 هزار تومان به فروش می‌رود. یعنی آنها 19هزار تومان بالاتر از نرخ تعیین‌شده می‌فروشند.

دلالی و واسطه‌گری در بخش کشاورزی محدود به تخم مرغ نیست، در همه محصولات کشاورزی این مشکلات وجود دارد. بعضاً قیمت یک محصول از سر مزرعه تا رسیدن به دست مصرف‌کننده 300 درصد رشد دارد و در طی چندین دهه هیچ راهکاری برای آن پیدا نکرده‌اند. آنچه در کتاب‌ها نوشته‌اند این است که باید اتحادیه‌ها و شرکت‌های سهامی زراعی و دامی شکل بگیرد و از منافع تولیدکنندگان دفاع کند، اما آنچه اکنون شاهد هستیم، این اتحادیه‌ها با بخش تولید فاصله گرفته‌اند و بسیاری از آنها منافع خودشان را دنبال می‌کنند.

پایان پیام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول