اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

افت شدید منابع آبی در 4 آبخوان اصلی چهارمحال و بختیاری/ دشت شهرکرد با تغذیه مصنوعی احیا می‌شود

کارشناس حفاظت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به تغذیه مصنوعی دشت شهرکرد، گفت: برای انجام این کار ساخت 2 حوضچه مصنوعی در دستور کار قرار گرفته است و با تزریق اعتبار این پروژه‌ها در آینده‌ای نزدیک به پایان می‌رسد.

افت شدید منابع آبی در 4 آبخوان اصلی چهارمحال و بختیاری/ دشت شهرکرد با تغذیه مصنوعی احیا می‌شود

سید هاشم فاطمی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد با اشاره به تغذیه مصنوعی دشت شهرکرد، گفت: برای انجام این کار ساخت ۲ حوضچه در دستور کار قرار گرفته است و با تزریق اعتبار این پروژه‌ها در آینده‌ای نزدیک به پایان می‌رسد.

کارشناس حفاظت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری ادامه داد: آبخوان‌های استان با افت شدید منابع آبی روبه‌رو هستند و همچنین شاهد فرونشست زمین و افت کیفیت آب هستیم.

وی افزود: این موارد در چهار آبخوان اصلی شهرکرد، بروجن-فرادنبه، سفیددشت و خانمیرزا که دشت‌های ممنوعه بحرانی هستند، شدت دارد.

سطح آب‌های زیرزمینی در حال افت است

فاطمی با اشاره به اینکه سطح آب‌های زیرزمینی در حال افت است، اضافه کرد: اگر این روند ادامه پیدا کند ما آب‌های زیرزمینی خود را از دست خواهیم داد و بحران‌هایی مانند قطعی آب شهرکرد بعد از گل‌آلودشدن چشمه کوهرنگ را شاهد خواهیم بود.

وی عنوان کرد: ما در فصل بارش باران روان‌آب قابل توجهی داریم که از استان خارج می‌شود و ما چاره‌ای نداریم که منابع سطحی را جایگزین منابع زیرزمینی کنیم این اقدام هم مستلزم هزینه زیادی است و هم آب مورد استفاده با کیفیت نیست.

تغذیه مصنوعی دشت‌های بحرانی در دستور کار قرار دارد

کارشناس حفاظت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری توضیح داد: چاره کار این است که روان‌آب‌ها را در فصل بارش به آبخوان‌ها انتقال و اصطلاحا تغذیه مصنوعی انجام دهیم.

وی گفت: این در واقع راهکاری است که در مناطق پُربارش و استان‌های زاگرس‌نشین کاربرد دارد که دشت‌های کوچک در مجاورت ارتفاعات قرار دارند و روان‌آب‌های قابل توجه دارد.

فاطمی ادامه داد: این اقدام می‌تواند به عنوان یک راهکار موثر همراه با راهکارهای مدیریتی برای حفظ منابع آب زیرزمینی باشد.

وی افزود: بر این اساس مطالعاتی در استان آغاز و طرح تغذیه مصنوعی در دشت خانمیرزا، بروجن-فرادنبه- سفیددشت و شورابچه فرخشهر و دشت شهرکرد انجام شد.

کارشناس حفاظت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری توضیح داد: هم‌اکنون با توجه به اینکه در پای کوه جهان‌بین روان‌آب‌های قابل توجهی داریم و در طول فصل بارش یک جریان دائمی ایجاد می‌شود، طرحی را همراه با منابع‌طبیعی در این منطقه آغاز کردیم.

وی اظهار داشت: با جذب اعتبارات کافی می‌توانیم در خصوص استفاده از روان‌آب‌های دیگر برنامه‌ریزی و بخشی از آبخوان شهرکرد را تغذیه کنیم.

هدایت روان‌آب‌های منظریه به سمت دشت شهرکرد

فاطمی بیان کرد: گودبرداری‌هایی در مجاورت کمربندی شرق شهرکرد انجام شده است تا بتوانیم روان‌آب‌های منظریه را به این حوضچه‌ها هدایت کنیم و در خصوص روان‌آب‌های جنوب شهر هم مطالعاتی انجام شده است و با تخصیص اعتبار عملیاتی خواهد شد.

وی اضافه کرد: انجام این طرح‌ها در کنار امور مدیریتی در خصوص کاهش مصرف و درست مصرف کردن، جلوگیری از اضافه برداشت چاه‌های مجاز، رعایت الگوی کشت و جلوگیری از دو بار کشت در سال می‌توانیم امید داشته باشم که آبخوان شهرکرد را حفظ و از افت مستمر آب جلوگیری کنیم و در گام‌های بعد خیزش سطح ایستایی را داشته باشیم.

پایان پیام/۶۸۰۲۴

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول