اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  کتاب و ادبیات

آزادگان دفاع مقدس خاطره‌گویی می‌کنند/ ابوترابی فرد: سیدی که می‌گفت اسیر نشوید، سید آزادگان شد!

امام جمعه موقت تهران گفت: آزادگان کم‌ترین باری بر دوش مسئولین نداشتند و تمام خواسته‌شان ادامه جنگ تا رسیدن به پیروزی بود. آزادگان دو روز تلخ دارند. یکی از آن‌ها ارتحال حضرت امام خمینی(ره) و‌ روز دیگر هنگام قبول قطعنامه بود.

آزادگان دفاع مقدس خاطره‌گویی می‌کنند/ ابوترابی فرد: سیدی که می‌گفت اسیر نشوید، سید آزادگان شد!

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، مراسم رونمایی از کتاب‌های تازه نشر پیام آزادگان با حضور حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی و جمعی از نویسندگان، آزادگان و جانبازان برگزار شد.

عده‌ای می‌گفتند انقلاب نمی‌ماند اما آن‌ها رفتند و انقلاب ماند!

بیژن کیانی مدیر مؤسسه پیام آزادگان درخصوص این مجموعه در ابتدا اظهار داشت: آن افرادی که می‌گفتند انقلاب نمی‌ماند، رفتند و هنوز جریان انقلاب پابرجاست. جریان انقلاب اسلامی بسیاری از کف‌هایی را که خودنمایی می‌کردند از بین برد و دُرهای ذی قیمت انقلاب در عمق این دریای خروشان باقی ماندند و به فراخور زمان عرضه می‌شوند.

این ساختمان، متبرک به قدوم مردی خدا دوست است

وی با اشاره به اینکه سیدآزادگان هر چهارشنبه با آزادگان در این مرکز جمع می‌شدند گفت: این ساختمان متبرک به قدوم مردی است که خدا را می‌خواست و آن فرد سید آزادگان سیدعلی اکبر ابوترابی فرد است. آن مرد بزرگ در شب‌های چهارشنبه هر هفته با آزادگان دور هم جمع می‌شدند و تا پاسی از شب اینجا حضور داشتند. پیام آزادگان دنباله همان مجموعه است که وی تشکیل داد تا آزادگان براساس شرایطی که دارند، فعالیت کنند. البته وقفه‌ای در کار مؤسسه ایجاد شد تا اینکه سال ۱۳۸۴ با تدبیر ابوترابی فرد این موسسه با حضور تعدادی از آزادگان فعال شد.

۳۰ هزار ساعت مصاحبه تصویری و صوتی از آزادگان گرفته‌ایم

کیانی در ادامه درخصوص فعالیت‌های صورت گرفته در موسسه پیام آزادگان گفت: از سال ۸۴ تا امروز اولین کارمان گردآوری اسناد آزادگان بود، آن هم از زمانی که قرار بود اسناد را از بین ببرند. ما ۳۰ هزار ساعت مصاحبه تصویری و صوتی از آزادگان گرفته‌ایم و اولین کتابخانه تخصصی آزادگان در این مجموعه شکل گرفته است. ساعت‌ها فیلم، مستند و همایش‌های متعددی را در دستور کار داشتیم. اما جای یک کار خالی بود و آن شب خاطره‌گویی آزادگان بود. قرار است در هر ماه یک مرتبه آزادگانی که دارای خاطرات ذی قیمتی هستند به خاطره گویی بپردازند تا بتوانیم به بهترین نحو ممکن از این خاطرات استفاده کنیم.

مسئله آزادگی، آزادگان و ادبیات اسارات به شدت روبه رشد است

در ادامه میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی درخصوص گسترش ادبیات مقاومت و به ویژه ادبیات اسارت به سایر کشورهای منطقه گفت: مسئله آزادگی، آزادگان و ادبیات اسارات به شدت روبه رشد است و ما نباید این مفهوم را در مرزهای ایران و جنگ ایران و عراق محدود کنیم. اخیراً توفیق شد با تشکیلاتی برای جایزه ادبی فلسطین، به لبنان برویم. تشکل‌های مختلف از جمله ایران و هفت کشور مختلف کاری را شروع کردند که ماهم داریم امتدادش می‌دهیم.

ایران،  مادر مقاومت کشورهای مختلف است

نیلی درخصوص ادبیات پایداری و مقاومت در منطقه اظهارداشت: یکی از مهم‌ترین اثراتی که داشت این بود که اعضای جایزه علاقه‌مندی نشان دادند تا برای جایزه فلسطین، بخش ویژه‌ای به نام اسارت دیده شود. ایران،  مادر مقاومت کشورهای مختلف است. ایران این ویژگی را پیدا کرده است که در ادبیات هم برای جریان‌های موجود، مادری  کند. اسرای فلسطینی باید خاطرات اسرای ما را بخوانند و همین محافل خاطره‌گویی نیز می‌تواند بین‌المللی برگزار شود.

وی در ادامه تصریح کرد: اسرای فلسطینی از اسارت توسط رژیم صهیونستی بگویند و کتب ما و آن‌ها به طور متقابل ترجمه شود که می‌تواند به نفوذ ادبیات و کلام کمک کند. ما بالاخره در این مسیر و در این دوره زمانی که انگیزه‌های فرهنگی جهانی بوجود آمده است شاید بتوانیم این راه را به هدف نزدیک‌تر کنیم. ما در مجمع ناشران انقلاب اسلامی افتخار داریم از ۴۰ پویش برگزار شده چهار پویش مختص موضوع اسارت و آزادگان بوده است.

یکی از مسائل و مصائبی که در جامعه داریم‌ موضوع نسیان است

یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به جایگاه خاطره در گمراه نشدن جامعه بیان کرد: خاطره‌گویی و تذکار امر مهمی است و شاید یکی از مسائل و مصائبی که در جامعه داریم‌، موضوع نسیان است. شاید توجه به خاطره، خطر نسیان را دور کند. از این باب توجه به گذشته و ذکر وقایع اهمیت دارد. فراموشی از آفت‌های جوامع غیرالهی است و هدیه شیطان است. فراموشی خداوند باعث فراموشی خود نیز می‌شود و اگر جامعه‌ای خودش را فراموش کند، می‌توان به هرجهتی آن جامعه را بُرد؛ چرا که خود و نفسی ندارد.

ساخت تاریخ دروغین از نتایج نسیان است

وی در ادامه تصریح کرد: جمع شدن، خاطره گفتن و توجه کردن به گذشته پُر افتخار، دارای یک اهمیت است و پادزهر آن‌هم فراموشی است که در جامعه الان نیاز داریم. گاهی تصاویر و متنی می‌خوانیم که برای ما تذکر و تلنگر است. ساخت تاریخ دروغین از نتایج نسیان است. ایثار و فداکاری را دقیقاً به عکس جایگزین می‌کنند. همه باید به همدیگر تذکر دهیم و باید در این زمینه هم بیشتر تلاش کنیم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حد مقدورات برای بحث خاطرات تلاش می‌کند.

مقاومت در لباس اسارت زیباست

حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران نیز در این مراسم گفت: این محفل از ابعاد مختلف نورانی است. مکان، مکانی است که به نور آزادگان  و جمعی که حضور دارند، منور است. مطالبی هم که بیان شد بسیار پرمحتواست و از هر زاویه‌ای نورانی است. اگر این جلسات ضبط و در رسانه ملی منعکس شود، هرفرد از هر گروهی تا پایانش می‌ایستد چرا که مطالب و محتوا از طهارت و معنویتی برخوردار است که مخاطب را نگاه می‌دارد.

وی در ادامه افزود: مقاومت در لباس اسارت زیباست. من در خدمت این خانواده مقاوم و آزاده کسب فیض کردم و هر صحنه‌ای را که می‌بینم در اوج زیبایی است. همه لحظات اسارت اعجاز و امداد الهی است. جمعی از آزادگان از اقلیت‌ها بودند و بعد از شناسایی زودتر از اسارت آزاد شدند. لذا یکی از آن‌ها کلیمی بود. روزی نزد پدر ما آمدند و پدرش به پدر ما گفت خدا قبل از خلقت انسان، پیامبرش را خلق کرد و  قبل از اینکه فرزندان ما اسیر شوند نیز فرزند شما اسیر بود.

آزادگان کم‌ترین بار را بر دوش مسئولین نداشتند

امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه برای آزادگان ۲ روز، روز تلخ بود گفت: اسرا در اردوگاه‌ها یک جمهوری اسلامی تشکیل داده بودندکه فقط پرچم ایران را نداشت و با همه ابعاد زیباییش، اندیشه انقلاب، اندیشه آزادگان بود. آزادگان کم‌ترین باری بر دوش مسئولین نداشتند و تمام خواسته‌شان ادامه جنگ تا رسیدن به پیروزی بود. آزادگان دو روز تلخ دارند. یکی از آن‌ها ارتحال حضرت امام بوده و‌ روز دیگری که سخت بود و عراقی‌ها فکر می‌کردند که چطوری ما را در گرفتن جشن کنترل کنند، هنگام قبول قطعنامه بود.

فردی که توصیه می‌کرد اسیر نشوید اما سید آزادگان شد!

وی در ادامه تصریح کرد: در یکی از اردوگاه‌ها یکی از افسران عراقی، نوجوان اسیری را تعقیب کرد. آن‌ها درحیاط اردوگاه به دنبال هم می‌دویدند. فرمانده اردوگاه دید و آمد رو به افسر عراقی گفت بایست و گفت بزدلی و اگر در میدان جنگ بودی از مقابل او فرار نمی‌کردی. این روحیه را اسرا در میدان نبرد داشتند و عراقی‌ها هم می‌دانستند که این‌ها تا آخرین گلوله جنگیدند و بعد اسیر شدند. آقای ابوترابی‌فرد به همه یک توصیه می‌کردند که هرگز اسیر نشوید و خودشان هم تلاش کردند که شهید شوند اما اراده خدا این بوده که اسیر شوند.

در پایان این مراسم نیز از تازه‌های نشر پیام آزادگان رونمایی شد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول