اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  شرق آسیا و اقیانوسیه

هراس در سئول در پی شلیک ماهواره فضایی توسط کره شمالی

آزمایش موشکی کره شمالی باعث ایجاد هراس در پایتخت همسایه جنوبی این کشور شد.

هراس در سئول در پی شلیک ماهواره فضایی توسط کره شمالی

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، منابع خبری بین‌المللی بامداد چهارشنبه (۳۱ مه/ ۱۰ خرداد) از آزمایش وسیله‌ای توسط کره شمالی که آن را «ماهواره فضایی» خوانده خبر دادند.

در پی این آزمایش صدای آژیر هشدار در سراسر سئول شنیده شد و مسئولان شهر در یک پیام متنی از شهروندان خود خواستند «آماده تخلیه» باشند.  ژاپن هم گفته کره شمالی اقدام به شلیک یک «موشک نامعلوم» کرده و هشدارهای موشکی خود را فعال کرده است. 

با وجود این، کره شمالی اعلام کرد که پرتاب این ماهواره با شکست همراه شده و این پرتابه داخل دریا سقوط کرده است.

خبرگزاری رسمی کره شمالی گفته که ماهواره Chollima-1 به دلیلی بی‌ثباتی در موتور و سیستم سوخت با شکست همراه شده است. این خبرگزاری گفته که مقام‌های مسئول در حال تلاش برای بررسی نقائصی که باعث این اخلال شده‌اند هستند.  

کره جنوبی هم گفته که هشدار تخلیه شهر به اشتباه صادر شده است. 

پیش از این گزارش شده بود «کیم جونگ اون» رئیس کره شمالی زمان پرتاب ماهواره فضایی را به ژاپن اطلاع داده است.

یک مقام گارد ساحلی ژاپن بامداد دوشنبه گفت، کره شمالی به توکیو اطلاع داده که قصد دارد در تاریخی بین ۳۱ می تا ۱۱ ژوئن ماهواره به فضا پرتاب کند.

تحلیلگران گفته بودند این ماهواره نظامی بخشی از تلاش‌های کره شمالی - که دارای سلاح هسته‌ای است - برای پیشبرد فناوری نظارتی، از جمله هواپیماهای بدون سرنشین، به منظور بهبود توانایی این کشور در حمله به اهداف دور در صورت وقوع جنگ در منطقه است.

به نوشته خبرگزاری «یونهاپ»، این مقام ژاپنی ضمن تایید گزارش‌های رسانه‌ای درباره اطلاع‌رسانی کره شمالی به این کشور درباره زمان پرتاب ماهواره، گفت که دولت توکیو اما با این پرتاب مخالف است.

دفتر نخست‌وزیری ژاپن با انتشار بیانیه‌ای گفت: «ما قویاً از کره شمالی می‌خواهیم که از پرتاب ماهواره خودداری کند و با کشورهای متحد از جمله آمریکا و کره جنوبی در این‌باره همکاری خواهیم داشت».

کره شمالی در ماه‌های اخیر مجموعه‌ای از آزمایش‌های موشکی و تسلیحاتی از جمله موشک بالستیک قاره‌پیمای جدیدی با سوخت جامد را انجام داده است.

پیش از این، کیم حین بازدید از روند آماده‌سازی پرتاب اولین ماهواره نظامی این کشور، در اختیار داشتن فناوری ماهواره جاسوسی را حائز اهمیت راهبردی در بازدارندگی علیه آمریکا دانسته بود. 

آمریکا و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از زمان اولین آزمایش اتمی کره شمالی در سال ۲۰۰۶ میلادی، چندین دور تحریم علیه کره شمالی وضع کرده‌اند. 

کره شمالی علی‌رغم این تحریم‌ها بر تقویت توانایی نظامی خود برای مقابله با تهدید حضور نیروهای آمریکایی در منطقه تأکید کرده است. 

کره شمالی می‌گوید تا زمانی که آمریکا به سیاست خصمانه خود برای براندازی نظام حاکم در پیونگ‌یانگ پایان ندهد از برنامه موشکی و هسته‌ای خود عقب‌نشینی نخواهد کرد.

انتهای پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول