اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان غربی

احیای گلیم‌بافی در مناطق محروم آذربایجان غربی با ابتکار و همت بانوی کارآفرین

عضو انجمن ملی زنان کارآفرینان ایران گفت: با توجه به منسوخ شدن گلیم‌بافی به عنوان هنر دیرینه هنرمندان در روستاهای باروق با برگزاری دوره‌های آموزشی و استفاده از خلاقیت و نوآوری موفق به احیای دوباره این صنعت در مناطق محروم و روستایی آذربایجان غربی شدیم.

احیای گلیم‌بافی در مناطق محروم آذربایجان غربی با ابتکار و همت بانوی کارآفرین

به‌گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، خدیجه سعیدپور، عضو انجمن ملی زنان کارآفرینان ایران و هنرمند گلیم‌بافی آذربایجان غربی با اشاره به نحوه ورود خود به این صنعت اظهار کرد: بنده بعد از ازدواج فعالیت کسب و کارم را در روستای همسرم که یک روستای عشایرنشین از روستاهای باروق بود شروع کردم و با توجه به دوره‌هایی که گذرانده بودم، از جمله دوره‌‌های مسیر کسب و کار من و دوره تربیت مربی کارآفرینی زنان عشایری و روستایی بر اساس الگوی lnsie متوجه شدم که برای توسعه کسب کار باید به ظرفیت‌های موجود در جامعه محلی توجه کرد.

او افزود: از آنجایی که گلیم از صنایع قدیم عشایر منطقه ما بوده و متاسفانه منسوخ شده و از طرفی با توجه به خشکسالی‌های اخیر و بحران‌هایی که برای صنعت کشاورزی به وجود آمده بود، لازم دانستم تا صنعتی جایگزین کشاورزی برای ایجاد معیشت پایدار و کمک به اقتصاد خانواده‌ها در این روستا معرفی شود که برای این منظور گلیم‌بافی گزینه اول ما بود و با هماهنگی و حمایت فاطمه علیزاده، رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی میاندوآب در دوره‌های آموزشی گلیم‌بافی شرکت کرده و آموزش‌های لازم را گذراندم که اکنون حدودا هشت سال است که در این صنعت مشغول به فعالیت هستم.

این بانوی کارآفرین ادامه داد: بدین ترتیت ما موفق شدیم گلیم‌بافی را در این روستا و شهرستان احیا کنیم اما برای اینکه وارد بازارهای ملی و بین‌المللی شویم نیاز به نوآوری و تعریف کاربردهای جدید برای گلیم داشتیم که باتوجه به نیاز و خواست مشتری برای اولین بار روکش صندلی ماشین و ادارات را از نوع گلیم طراحی و تولید کردیم که این امر باعث رونق کسب و کار ما و درنتیجه ترویج صنعت گلیم‌بافی شد.

سعیدپور گفت: همچنین طراحی و تولید گلیم‌های سه‌بعدی در ابعاد ۳ در ۴ از سایر تولیدات منحصربه فرد شرکت ما بود که در اسفند ماه سال ۱۴۰۰ موفق به دریافت مهر و نشان اصالت و مرغوبیت ملی شد.

او با اشاره به رمز موفقیت در این حرفه تصریح کرد: یک هنرمند و صنعت‌گر در زمینه گلیم‌بافی زمانی موفق است که خلاقانه عمل کند، ما در کنار حفظ اصالت این صنعت مخصوصا در نوع مواد اولیه لازم است دنبال نوآوری و خلق طرح‌های مدرن برای دکوراسیون‌های امروزی و تعریف کاربردهای جدید باشیم.

مدیر مرکز مشاوره کارآفرینی ایپک مرتبط با حوزه تخصصی صنایع‌دستی با اشاره به اینکه همیشه از خودم انتظار بیشتری داشته‌ام تا مسئولان، خاطرنشان کرد: اما همواره مسئولانی نیز بودند که همیشه همراه ما بودند که من همیشه به‌نام یادشان می‌کنم تا الگویی برای سایر مسئولان باشند و آن‌هایی که همیشه از صنایع تولیدی مجموعه با خرید برای مبلمان اداری و اهدای هدایای صنایع‌دستی حمایت کرده‌اند برای من قابل قدردانی است.

پایان پیام

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول