اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  بازار

بیزینس پلن چیست؟ راهنمای گام به گام نوشتن بیزینس پلن

بیزینس پلن یا برنامه کسب‌وکار یک بررسی همه‌جانبه و تحلیل منطقی برای ایده کسب‌وکار شما است که باید پیش از اقدام به راه‌اندازی کسب‌وکار حتماً آن را تهیه کنید.

بیزینس پلن چیست؟ راهنمای گام به گام نوشتن بیزینس پلن

بخش‌های گوناگون کسب‌وکارتان در این طرح مشخص می شود. شما با نوشتن بیزینس پلن مطمئن خواهید شد که آیا ایده تان سودآور خواهد بود یا خیر؟ همچنین، درصورتی‌که لازم باشد، بخش‌هایی از آن را به‌گونه‌ای بازطراحی کنید که سوددهی کسب‌وکارتان حتمی شود.

ما در اینجا قصد داریم تا شما را به‌صورت مختصر با بخش‌های بیزینس پلن آشنا کرده و به شما از اهمیت و مزایای نوشتن بیزینس پلن بگوییم. هدف ما این است که با ارائه خدمات مشاوره‌ای در این زمینه، به شما این اطمینان را بدهیم که بیزینس پلن تهیه شده نظر سرمایه گذران سخت‌گیر را جلب کرده و برنامه تجاری شما نتایج درخشان و رضایت‌بخشی را به نمایش خواهد گذاشت.

 آشنایی با مفهوم کلی بیزینس پلن

هر فردی که به دنبال شروع یک کسب‌وکار جدید است، نیاز به تأمین منابع مالی دارد. اگر خودتان نتوانید منابع مالی موردنیاز را تأمین کنید مجبور هستید از سرمایه‌گذاران کمک بخواهید. اما هر فردی برای کاری سرمایه‌گذاری می‌کند که از سودآوری آن مطمئن باشد. به همین دلیل نوشتن بیزینس پلن یا طرح کسب‌وکار اهمیت زیادی دارد. چرا که شما در آن هوشمندانه‌ترین و بهترین روش‌ها را برای درآمدزایی بیشتر از کسب‌وکارتان ارائه کرده‌اید و هیچ سرمایه‌گذاری از کنار آن بسادگی عبور نخواهد کرد.

شما باید با کمک یک تیم حرفه‌ای، تمام مسیر کسب‌وکار خود را از نقطه شروع تا انتهای آن مشخص سازید. این کار باید به نحوی انجام شود که فرد سرمایه‌گذار را از سودآور بودن پروژه شما مطمئن سازد. در این طرح باید تمامی چالش‌ها و خطرات احتمالی در پروژه شما به تصویر کشیده شده باشند و برای آن‌ها راه‌حل‌هایی منطقی و قابل‌اجرا ارائه کرده باشید. این چنین است که سرمایه‌گذاران شما را جدی گرفته و برای همکاری با شما اعلام آمادگی خواهند کرد.

یک بیزینس پلن خوب چه بخش‌هایی دارد؟

شما باید بخش‌های مختلف طرح کسب‌وکارتان را بادقت و باتوجه‌ به شرایط، ایده‌ها، مطالعات بازاریابی و... به‌صورت خلاصه در جدول بیزینس پلن وارد کرده و سپس به طور کامل آن‌ها را بررسی و تحلیل کنید. بهتر است که این کار مهم و حساس را به ما بسپارید تا با دانش و تجربه‌های موفقی که در این زمینه داریم، بهترین طرح را برای کسب‌وکار و اهداف شما تدوین کنیم. بخش‌هایی که باید آن‌ها را حساب شده و بدون اشتباه نگارش کنید عبارت است از:

  • فعالیت‌های اصلی
  • ارزش پیشنهادی
  • بخش مشتریان
  • ارتباط با مشتریان
  • منابع اصلی
  • کانال‌های توزیع
  • شرکای تجاری اصلی
  • جریان درآمد
  • ساختار هزینه‌ها

بعد از این که این بخش‌ها را نگارش کردید نوبت به بررسی و توصیف چالش‌ها و خطرات آن می‌رسد که باید برای هر یک از آن‌ها راه‌حلی ارائه کنید. سپس باید خلاصه اجرایی کسب‌وکارتان را همراه با محصولات و خدماتی که ارائه می‌کنید شرح داده و در پایان به تحلیل بازار پرداخته و سرمایه‌گذاران را از سودآوری کسب‌وکارتان مطمئن کنید.

توصیف خطرات و چالش‌ها در طرح بیزینس پلن

مسلماً هر کسب‌وکاری را که شروع کنید در طول راه با چالش‌ها و خطراتی مواجه خواهید شد. یک بیزینس پلن باید کامل بوده و کوچک‌ترین خطرات را بررسی کرده باشد. تنها در این شرایط است که سرمایه‌گذاران حاضر هستند منابع مالی خود را به پروژه شما اختصاص دهند.

اهمیت نوشتن بیزینس پلن در شروع یک پروژه

اگر بخواهیم نگاه دقیق‌تری به بیزینس پلن داشته باشیم می‌توان گفت این طرح شبیه به یک نقشه برای مسیر شما عمل می‌کند. شما می‌توانید از یک ابزار قدرتمند برای پیش‌بینی نحوه پیشرفت کارتان و مدیریت هرچه بهتر آن بهره‌مند شوید. نوشتن بیزینس پلن راهنمایی برای پیشرفت شما در طول مسیر دشواری است که پیش رو خواهید داشت.

نوشتن یک بیزینس پلن چه مزیت‌هایی به همراه دارد؟

شاید فکر کنید که نوشتن بیزینس پلن دشوار و حتی غیرضروری است. اما این نکته را باید همیشه در ذهن داشته باشید که زمانی یک طرح را می‌توانید به‌خوبی ارزیابی کرده و اشکالات و نقاط قوت آن را دریابید که آن را بر روی کاغذ آورده و به‌اصطلاح چکش‌کاری کنید. بیزینس پلن می‌تواند مزایای بسیار زیادی را به دنبال داشته باشد مانند:

با بررسی جوانب مختلف کسب و کار می‌توانید سوددهی خود را افزایش دهید.
ایده‌های جدیدی برای بازارها و مشتریان هدف پیدا کرده و کسب‌وکارتان را گسترش دهید.
نقاط ضعف و قوت خود در بازاریابی را روی کاغذ آورده و مشتریان دائمی و وفادار را بیشتر کنید.
شیوه‌های مدیریتی، روش‌های اجرایی، محل‌های بازاریابی و مواردی ازاین‌دست را سبک‌وسنگین کرده و بهترین تصمیم‌ها را بگیرید.
با نوشتن طرح کسب‌وکارتان می‌توانید آن را به‌صورت تیمی بررسی کرده و با طوفان فکری به هم‌افزایی و بهبود بیزینس پلن خود بپردازید.
به‌ مرور زمان می‌توانید مسیری را که طی کرده‌اید از روی طرح کسب‌وکارتان ببینید و بهترین تغییرات سودده را شناسایی کرده و روی آن‌ها کار کنید.

آشنایی با بخش خلاصه اجرایی در بیزینس پلن

یکی از مهم‌ترین بخش‌های بیزینس پلن بخش خلاصه اجرایی آن است که بهتر است فردی حرفه‌ای در نوشتن آن به شما کمک کند. در این بخش از برنامه می‌خواهیم توضیح کلی از کسب‌وکار خود داشته باشیم. در واقع توضیح می‌دهیم که چرا این کار را شروع کرده و هدف ما رسیدن به چه نقطه‌ای است؟

باید در خلاصه اجرایی به توضیح کامل اطلاعاتی مانند مدیریت کسب‌وکار، بخش‌های سازنده شرکت، افرادی که در آن فعالیت دارند و مکانی که برای کسب‌وکار خود در نظر گرفته‌ایم، بپردازیم. ازآنجایی‌که این بخش از بیزینس پلن شما تأثیر قابل‌توجهی بر جذب سرمایه‌گذار دارد باید برای نوشتن آن دقت کافی داشته باشید.

محصولات و خدمات در بیزینس پلن

در این بخش باید به شرح محصولات و خدماتی بپردازید که در کسب‌وکارتان قصد ارائه آن‌ها را دارد. ممکن است در بخش محصولات مواردی مانند قیمت‌گذاری یا مزیت این محصول برای مصرف‌کننده، موردتوجه قرار گیرند. همچنین، عوامل دیگری مانند فرایندهایی که در طول ساخت محصول دخیل هستند یا امتیازهایی مانند حق ثبت اختراع نیز لحاظ شوند. اگر در کسب‌وکار خود از فناوری‌های خاصی استفاده می‌کنید باید در این قسمت از بیزینس پلن خود حتماً به آن‌ها اشاره داشته باشید.

نحوه تجزیه‌وتحلیل بازار در بیزینس پلن

در یک بیزینس پلن موفق باید بازار هدف و بخش مرتبط در صنعت مورد توجه قرار گیرند. برای موفق‌بودن بیزینس پلن خود باید با جزئیات مشخص کنید که بازار رقیب شما کدام شرکت‌ها و استارتاپ‌ها هستند. همچنین، لازم است تمام نقاط ضعف و قدرت بازارهای رقیب را نیز شناسایی کرده و برای آن‌ها برنامه داشته باشید.

برای دستیابی به این اطلاعات و تحلیل مناسب آن‌ها حتماً باید قبلاً کار نوشتن بیزینس پلن را انجام داده باشید؛ زیرا این ارزیابی‌ها برای بررسی احتمال موفقیت کسب‌وکار نوپای شما در بازار مورد استفاده قرار می‌گیرند. به همین جهت تحلیل درست بازار از اهمیت بالایی برخوردار است. کارشناسان گروه کلید (KSYKG) با سال‌ها تجربه و نوشتن صدها بیزینس پلن موفق در صنایع و اصناف مختلف، بهترین گزینه برای یاری به شما هستند.

 

 انواع مختلف بیزینس پلن و اطلاعاتی که در هر یک موردنیاز است.

روش‌های متفاوتی برای نوشتن یک بیزینس پلن وجود دارد که بر حسب نیاز خود باید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. در هر یک از این مدل‌ها مطالب خاصی موردنیاز هستند که در ادامه توضیح مختصری در مورد هر یک از آن‌ها خواهیم داشت. شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر با گروه کلید (KSYKG) در تماس باشید.

بیزینس پلن یک‌صفحه‌ای: استفاده از این نوع بیزینس پلن زمانی است که می‌خواهید کسب‌وکار شما بسادگی درک شود. در این طرح باید به تحلیل بازار، معرفی، طرح بازاریابی و خلاصه اجرایی بپردازید.
استارت‌آپ: این طرح کسب‌وکار برای شروع یک فعالیت جدید استفاده می‌شود. به همین دلیل بیشتر به منابع مالی می‌پردازد. شما باید بخش‌های خلاصه اجرایی، تحلیل بازار، خدمات و محصولات و برنامه بازاریابی را در طرح خود داشته باشید.
طرح داخلی: از این طرح برای حفظ اعضای تیم در یک راستا و در جهت رسیدن به یک هدف مشخص استفاده می‌شود. در طرح داخلی مواردی مانند توضیحات شرکت، تحلیل بازار، خلاصه اجرایی، محصولات و امور مالی مورد توجه هستند.
طرح راهبردی: اگر قصد پیش‌بینی‌هایی برای کسب‌وکار خود دارید و می‌خواهید به درآمد بالاتری دست یابید می‌توانید از طرح راهبردی استفاده کنید. خلاصه اجرایی، توضیحات شرکت، تحلیل بازار و امور مالی از موارد مهم در این طرح هستند.

چه کسانی به بیزینس پلن نیاز دارند؟

اگر بخواهیم به‌طورکلی پاسخی برای این سؤال داشته باشیم می‌توان گفت نوشتن بیزینس پلن نیازی برای همه افراد است. شما با استفاده از این طرح می‌توانید تمام موارد مهم کسب‌وکار خود را در یک سند به‌صورت خلاصه و مفید به دیگران ارائه کنید. در واقع شما قادر هستید هر سؤالی در مورد کسب‌وکار خود را با این طرح پاسخ دهید.

اهمیت نوشتن بیزینس پلن زمانی است که قصد دارید فعالیت جدید خود را به دیگران معرفی کنید. اگر بخواهید سرمایه‌گذاری را به کار خود جلب کرده یا مشتریان بیشتری را در بازار پیدا کنید بیزینس پلن به کمک شما می‌آید. از آنجایی‌که رعایت استانداردها و نحوه نگارش روی میزان موفقیت این طرح تأثیر دارند بهتر است نوشتن آن را به گروه کلید (KSYKG) بسپارید.

چرا استفاده از خدمات نگارش بیزینس پلن در مجموعه ما پیشنهاد می‌شود؟

تا اینجا شما را با نوشتن بیزینس پلن آشنا ساختیم. احتمالاً متوجه شده‌اید که یک بیزینس پلن مناسب تا چه حد می‌تواند به پیشرفت کسب‌وکار شما کمک کند. به همین دلیل از شما می‌خواهیم برای نوشتن این طرح حتماً از خدمات مشاوره بیزینس پلن استفاده کنید.

نیروهای ما با سال‌ها تجربه در نوشتن انواع بیزینس پلن، می‌توانند بهترین گزینه برای شما باشند. پس، همین حالا قدم نخست را برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار سودآور و نو برداشته و با گروه کلید (KSYKG) تماس بگیرید.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.
همراه اول