شوراي نگهبان بدون توجه به منافع ملي و مصلحتها تصميم مي گيرد
خبرگزاري فارس: مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: شوراي نگهبان بدون لحاظ كردن منافع ملي ايران تصميم ميگيرد و سعي دارد بدون رعايت مصلحتها و تنها به ادعاي خود در چارچوب قانون اساسي عمل كند.
به گزارش خبرنگار پارلماني فارس، جعفر گلباز نماينده ساوجبلاغ و هشتگرد در جمع خبرنگاران در باره اظهارات قابل تامل سفيران ايران در كشورهاي اروپايي، در جلسه روز دوشنبه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي اظهار داشت:اقدامات اخير شوراي نگهبان براي تشكيل دفاتر نظارتي و استفاده از نظارت استصوابي، پشت كردن به سياست خارجي و آنچه منافع ملي را تشكيل مي دهد، ميباشد.
وي تاكيد كرد: كساني بايد شوراي نگهبان را متوجه كنند تا افقهاي دورتر را ببينند و بدانند كشور به كجا ميرود.
گلباز گفت: آمريكاييها دو طرح و استراتژي عمده را عليه ايران تدارك ديدهاند. اول بحران سازي از خارج كشور است كه تا سال 2004 ادامه خواهد يافت. يعني سال انتخابات رياست جمهوري امريكا و اگر ايران نتواند بحران ها را سامان دهد و بوش مجددا" به رياست جمهوري انتخاب شود، پروژه دوم كه حمله محدود و موثر عليه ايران است شكل خواهد گرفت.
وي افزود: پروژه دوم زماني موفق ميشود كه در طرح اول آمريكا به نتيجه مطلوب برسد.
وي اضافه كرد: زدن نقاط استراتژيك كشور ممكن است بحران داخلي را به هرج و مرج تبديل كند. لذا ما بايد ببينيم نهادها در كاستن از بحرانها تا چه حد فعال هستند.
مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در پاسخ به اين سوال كه ممكن است عدهاي فكر كنند حمله امريكا به نقاط استراتژيك ايران موجب وحدت داخلي به نفع جناح محافظه كار خواهد شد گفت: امريكاييها وقتي حمله ميكنند كه ديگر وحدتي در داخل وجود نداشته باشد.
گلباز تصريح كرد: آمريكا نميتواند مانند افغانستان و عراق وارد كشور ما شود. زيرا اين كشور قادر به اداره يك پارچه سه كشور نيست. ضمن اينكه امريكا براي حمله به افغانستان اجماع جهاني را داشت كه اين اجماع در حمله به عراق كمتر شد و در عراق بحرانهاي بيشتري دارد.
وي گفت: امريكا به راحتي نميتواند وارد ايران شود. به همين دليل با بحران سازي و استفاده از سلاح هاي پيشرفته و دقيق و حملههاي موثر و محدود عمل خواهد كرد.
وي اضافه كرد: اين خطر به مسئولين هشدار ميدهد كه هشيارانه عمل كرده و اختلافات جناحها به گونهاي كم شود كه نشان دهد ايرانيها عقل درك خطر را دارند.
وي در باره اينكه اصلاح طلبان چه اقدامي جهت رفع خطر ميتوانند انجام دهند تصريح كرد: اصلاح طلبان به حاشيه رانده شده و در حال ترك صحنه هستند و آنها تمام تلاش خود را به كار گرفتهاند، ولي پاسخي از جايي نگرفتهاند ، ضمن اينكه ذهن مردم خيلي زود بر اثر تبليغات جناح راست عليه اصلاح طلبان مشوش شد. ولي بهرحال اصلاح طلبان هزينه هاي خود را پرداخت نمودند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه خروج اصلاح طلبان از نظام موجب شادي جناح محافظه كار و يكدستي نظام ميشود، اظهار داشت: نظام يكدست ، نظام تك صدايي است كه نه چيزي از او بدست ميآيد و نه قادر به دريافت چيزي است و اداره اين نوع نظام تك قطبي آسان ولي بي عاقبت است.
گلباز گفت: اگر تجربه انتخابات شوراها در انتخابات مجلس هفتم نيز تكرار شود به معناي آن است كه مردم خروج از حاكميت را جدي گرفتهاند كه اين امر براي نظام بسيار خطرناك است.
گلباز با اشاره به اينكه يكي از افراد مؤثر در نظام و انقلاب در جلسهاي گفته است كه دموكراسي با 15 درصد كشور قابل پياده كردن و ادره است، گفت: اگر چه اين سخن قابل فكر است. ولي به شرطي 15 درصد قادر به اداره كشور هستند كه 85 درصد بقيه را كفالت كنند، در مورد ايران اين حرف دقيقي نيست. چون اگر آن 85 درصد كنار بروند به اپوزيسيون تبديل ميشوند.
نماينده ساوجبلاغ و طالقان در باره اظهارات سفيران ايران در فرانسه و آلمان كه در كميسيون مطرح شده اظهار داشت: آنها به شدت نسبت به كاهش روابط ايران و اتحاديه اروپا به پائينترين سطح خود و بازگشت به قبل از دوم خرداد ابراز نگراني كرده و گفتهاند اروپاييها علاقمندند كه ما به پروتكل الحاقي بپيوينديم. زيرا معتقدند امريكا قصد دارد پاي كشور ما را به سازمان ملل بكشانند و ميگويند امريكاييها خوشحال ميشوند، اگر ايران پروتكل الحاقي را امضا نكند.
وي گفت: امريكا در صدد است تا از طريق بازرسي ويژه دبيركل آژانس بينالمللي انرژي و يا يكي از اعضاي پانزدهگانه شوراي امنيت سازمان ملل، اقدام به صدور قطعنامه محكوميت عليه ما كند.
وي اضافه كرد: در كميسيون مطرح شد كه ايران در مقوله نگاه خاورميانهاي امريكا در انتهاي جدول است و نگاه آنها به كشورهاي عربي بيشتر است.
وي در باره اينكه مسئولين عاليرتبه كشور از مباحث مطرح شده توسط ظريف نماينده ايران در سازمان ملل و سفيران ايران در اروپا آگاهند، گفت: مسئولين ستادي و رده بالا از اين مطالب آگاهند.
وي افزود: اگر تغييراتي در داخل صورت گيرد ممكن است بتوانيم مذاكرات خود با اروپا را از سر بگيريم.
گلباز در باره لايحه تقسيم استان خراسان كه در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي بررسي شده گفت: با توجه به اهميت تذكر آقاي مجيد انصاري در جلسه علني كه لايحه مخالف با قانون برنامه سوم توسعه است، قرار شد بررسي در مورد اين لايحه انجام شود.
وي گفت: با رئيس جمهور و وزارت كشور مذاكره كرديم و رئيس جمهور گفت: كه تحت هيچ شرايطي لايحه را پي نميگيريم.
گلباز افزود: مجلس بعد از دو سال متوجه شده كه لايحه خلاف برنامه سوم توسعه است.
انتهاي پيام/
http://fna.ir/
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شدپیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد