چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۲
عليرضا معيني در گفت و گو با خبرگزاري فارس بحث فرهنگ را فراتر از علم خواند و گفت: در مرحله اول بايد دانشجويان را طوري تربيت كرد كه متعهد به اخلاق اسلامي و دردمند براي اجتماع و بعد فردي علمي باشند.
وي افزود: بايد دانشگاههاي ما به سمتي بروند كه به كارخانه آدمسازي تبديل شوند كه متاسفانه نبود نظارت،كنترل و دلسوزي در سالهاي اخير باعث رها شدن دانشجويان و بعضا قرار گرفتن آنها در مسير انحرافي شده است.
معيني گفت: نظارت بايد جنبه فرهنگي داشته باشد نه سختگيرانه و بايد با دانشجويان طبق قانون برخورد كرد تا به تدريج فضا فرهنگي شود.
وي فرهنگ را لازمه علم خواند و گفت: اگر فرهنگ در دانشگاهها توسعه پيدا نكند علم بيجهت ميشود و در مواردي نيز ميتواند مخرب باشد. بنابراين اگر وزير علوم با جهتگيري توسعه فرهنگي كار خود را شروع كند مي تواند زمينهساز توسعه در ابعاد گوناگون باشد.
معيني گفت: اگر بدون توجه به فرهنگ علم آموزش داده شود نبايد انتظار معجزه از دانشگاهيان را داشت.
اين استاد دانشگاه با اشاره به انتظاراتي كه از وزير علوم جديد هست اظهار داشت: بايد وزير علوم بتواند در وضع مديريتي دانشگاهها سر و سامان ايجاد كند تا همدلي و وفاق در دانشگاهها بوجود آيد.
وي افزود: وزارت علوم بايد از سياست زدگي پرهيز كند تا تصميم گيريهايش عادلانه و علمي باشد.
معيني توجه به وضع معيشتي هيات علمي بخصوص كاركنان وزارت علوم را از مواردي خواند كه بايد وزير به آنها توجه كند وگفت: اكثر كاركنان از وضعيت اقتصادي مناسبي برخوردار نيستند كه بايد توجه جدي دراين زمينه صورت بگيرد.
اين استاد دانشگاه، كاستيهاي پژوهشي را از مواردي خواند كه در دوره معين كمتر به آن توجه شده است و افزود: همانطور كه مقام معظم رهبري فرمودند بايد در دانشگاهها جنبش نرمافزاري ايجاد كنيم و در جهت توليد علم تلاش كنيم.
وي گفت: زماني بود كه علم در كشور ما توليد ميشد و كشورهاي ديگر مصرف كننده بودند ولي متاسفانه طي صدههاي اخير توليد علم در كشور ما كاهش يافته و تبديل به كشور مصرف كننده شدهايم.
وي فرهنگ غني اسلام و توجه به پايههاي علوم جديد دنيا را از ويژگيهاي بارز كشور ما خواند و گفت: جاي بسي تاسف دارد كه كشور ما با داشتن چنين منبع غني بايد در كارهاي پژوهشي خود طبق معيارهاي غربي رفتار كنيم.
معيني اظهار داشت: ما بايد سعي كنيم كارهاي پژوهشي خود را در ارتباط با نيازهاي روز بشر فعال كنيم و انجام چنين كاري مستلزم اين است كه وزير علوم به اين مساله بها داده و در سياستهاي كلان خود منابع اسلامي و ديدگاههاي اسلامي را مد نظر قرار دهد.
وي افزود: دنيا تشنه ديدگاه اسلامي است بنابراين ما با داشتن چنين منابع قوي بايد در اين راه قدم برداريم تا بتوانيم در دنيا تاثيرگذار باشيم و اين نيازمند اصلاح معيارها توسط وزارت علوم است.
اين استاد دانشگاه كاستي هاي موجود در وزارت علوم را نبود نظارت و مديريت خوب بر فعاليت علمي دانشگاهها، كمتوجهي به وضعيت معيشتي پرسنل وزارت علوم، و به روز نبودن منابع و مطالب علمي خواند و گفت: بايد مكانيزمي در جهت تشويق و ترغيب اساتيد اتخاذ كرد تا آنها مطالب خود را متناسب با روز و نيازهاي جامعه كنند و در جهت ايجاد رشتههاي جديد مورد نياز حركت كرده تا پويايي در وزارت علوم بوجود بيايد.
انتهاي پيام/
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.