خبرگزاري فارس: رئيس گروه دوستي پارلماني ايران و انگليس با ارسال نامهاي خطاب به لرد تمپل موريس، رئيس گروه دوستي پارلماني انگليس و ايران، يادآوري كرد كه محافل صهيونيستي براي تزلزل دوستي نوپاي «ايران و انگليس» توطئه ميكنند.
به گزارش گروه سياسي خبرگزاري فارس در ابتداي نامه سه صفحه اي اكبر اعلمي چنين امده است : تشكيل گروههاي دوستي در پارلمانها، از يك سو بيانگر تمايل و اراده سياسي تهران و لندن به گسترش روابط فيمابين و از سوي ديگر حاكي از علائق مشترك مردم دو كشور براي همزيستي مسالمتآميز و تحكيم و تداوم دوستيهاست كه خوشبختانه، ظرفيتهاي فراوان طرفين پشتوانه تحقق چنين هدفي است. با اين وصف اذعان ميكنيد كه در روابط بينالملل، فرشته صلح و دوستي زماني بر عجوزه جنگ و خصومت و كينهورزي فائق خواهد آمد كه اصول اوليه و پذيرفته شدهاي نظير، برابري، عدم دخالت در امور داخلي يكديگر و حقوق و احترام متقابل سرلوحه سياستهاي دولتمردان هر يك از كشورها قرار گيرد.
بر اساس اين گزارش، رئيس گروه دوستي پارلماني ايران و انگليس با ابراز حسن نيتي كه جمهوري اسلامي ايران در سالهاي اخير براي بهبود و توسعه روابط خود با انگليس از خود نشان داده است، نوشت: به نظر ميرسد دستهاي پيدا و پنهاني در فراسوي مرزهاي بريتانيا، عزم خود را جزم كردهاند تا با تحريك و اقدامات ناصواب خود، بناي نوپاي دوستي ايران و انگليس را متزلزل يا ويران كنند.
اعلمي، با اشاره به بازداشت يك ديپلمات ايراني توسط پليس بريتانيا، اين حادثه را اقدامي در اين راستا ارزيابي كرد و افزود: متاسفانه اين عمل دور از انتظار، چنان شوكي را به دولت و ملت ايران وارد ساخته است كه اگر تدبيري براي جبران آن انديشيده نشود، عنقريب همه رشتههاي دوستي به يكباره پنبه خواهد شد.
يقينا هيچ يك از هياتهاي دوستي پارلماني دو كشور به اين امر كه با دشواري فراوان تحقق يافته است رضايت نخواهند داد.
نماينده مجلس شوراي اسلامي، افزود: نظر به سوابق و تجارب طولاني سياستمداران بريتانيا در عالم سياست، نقش آفريني در بازي اي كه سناريوي آن را محافل صهيونيستي تهيه و آرژانتينيها كارگرداني مي كنند، ايرانيان را سخت شگفتزده كرده است و اغلب از خود ميپرسند كه در اوضاع و احوال كنوني و با توجه به موقعيت كشور شما و نقش مثبت و محوري ايران در منطقه، مقامات لندن با كدام توجيه اين چنين برخلاف منافع ملي خود تن به ايفاي نقشي دادهاند كه جز تجديد خاطرات تلخ گذشته در اذهان ايرانيان و رفيعتر شدن ديوار بي اعتمادي در روابط دو كشور حاصل ديگري ندارد؟!
اعلمي، در ادامه نامه خود، تقاضاي استرداد سفير سابق ايران در بوئنوس ايرس توسط قاضي «گاله انو» را يك اقدام سياسي و ناشي از ابتلاء آرژانتين به بحرانهاي سياسي و اقتصادي ارزيابي كرد و با تصريح اين كه آرژانتينيها متاثر از لابي صهيونيست ها، برخلاف عرف و هنجارهاي پذيرفته شده بين المللي جنجالي برپا كردهاند تا شايد با فضاسازيهاي مسموم و ايجاد جنگ رواني عليه ايران از يك طرف موجبات خرسندي تلآويو را فراهم نموده و از طرف ديگر، مشكلات خود را لااقل در كوتاه مدت از ديد افكار عمومي در داخل و خارج پنهان كرده و يا توجيه نمايند، نوشت: به نظر ميرسد كه تقاضاي استرداد سفير سابق ايران در آرژانتين به منظور تعقيب قضايي وي، مغاير با قسمت اخير بند 2 ماده 39 كنوانسيون 1962 وين است و بازداشت آقاي هادي سليمانپور كه به عنوان ميهمان در «دانشگاه دورهام» انگلستان اشتغال به تحصيل دارد، علاوه بر اينكه به حيثيت و غرور ملي ايرانيان خدشه وارد كرده و سبب تيرگي روابط دو كشور ميشود، معارض با روح همكاري و تفاهم بين دو كشور و مخالف با آئين ميهمان نوازي و در نتيجه وهن دولت بريتانيا است.
رئيس گروه دوستي پارلماني ايران و انگليس در بخش ديگر نامه خود به موريس، با توجه به مراتب فوق، حكم قاضي انگليسي مبني بر استمرار بازداشت آقاي سليمانپور تا 28 شهريور (19 سپتامبر) را خلاف انتظار و غيرقابل توجيه دانست و به تاخير افتادن رسيدگي به اين موضوع به مدت 9 سال را جاي بسي تامل برشمرد و چنين نوشت: آرژانتين نيز هيچ مدركي براي اثبات اتهامات مطروحه ارائه ننموده است، در اين شرايط محاكمه نامبرده براي اتهامي بياساس پس از گذشت مدت زماني طولاني، غيرعقلاني و ظالمانه است. اعلمي، به جريان افتادن مجدد اين پرونده پس از تغييرات سياسي در آرژانتين را مبين ماهيت سياسي اين موضوع دانست و تاكيد كرد كه بر اساس قانون استرداد سال 1989 انگليس، قاعدتا مساله استرداد اقاي سليمانپور ميبايستي متوقف و نامبرده بلافاصله آزاد شود.
رئيس گروه دوستي پارلماني، ادامه بازداشت سفير سابق و عضو فعلي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران را امري به واقع غيرعادي برشمرد كه بر روابط دو كشور ايران و انگلستان تاثير قابل ملاحظهاي ميگذارد و هيچ توجيهي نيز براي استمرار بخشيدن به اين مساله وجود ندارد.
اعلمي، با اشاره به اين كه اساسا طرح مقوله استرداد سفير سابق ايران موضوعي صرفا سياسي است نوشت: با اين وصف با عنايت به قوانين بريتانيا كه فرآيند استرداد امري سياسي و قضايي است و تصميم نهايي در گرو اعلام نظر وزير كشور ميباشد از اين رو، انتظار ميرود كه در اثر مساعي جناب عالي و ساير همكارانتان در گروه دوستي و با استفاده از نفوذ كلامي كه در نزد مقامات كشورتان داريد در اسرع وقت به بحران موجود پايان داده و اجازه ندهيد كه روابط دو كشور بيش از اين رو به سردي و تيرگي گرايد.
نماينده مجلس شوراي اسلامي، در پايان نامه خود وضعيت نامطلوب موجود را آزموني براي ارزيابي نقش و عملكرد مثبت گروههاي دوستي و پارلماني و حسن ظن آنها در برقراري دوستي و مودت و كنار زدن ابرهاي تيرهاي كه بر آسمان روابط دو كشور سايه انداخته است، ارزيابي كرد.
انتهاي پيام/
http://fna.ir/
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شدپیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد