چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۹
عباس رجايي نماينده اراك و كميجان در مجلس به خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، گفت: گرچه وزير جهادكشاورزي به نمايندگان ملت در مجلس قول داده كه توليد شكر و قند را تا پايان برنامه چهارم به خودكفايي برساند، ولي به نظر ميرسد با روند بيضابطه و بيرويه واردات قانوني و غيرقانوني شكر، انباشته شدن توليد داخل در انبارها و عدم پرداخت به موقع طلب كشاورزان، خودكفايي محقق نشود.
عضو كميسيون كشاورزي آب و منابع طبيعي مجلس تصريح كرد: محصول شكر علاوه بر مصرف خانگي مصرف صنعتي نيز دارد كه متاسفانه برخي به بهانه ارزان شدن توليد محصولات مصرفي شكر، اجازه واردات شكر ميدهند كه در عمل شكرهاي صنعتي در كشور رسوب ميكند و باعث اختلال در بازار داخلي ميشود.
رجايي با اشاره به داستانهايي مانند سلطان شكر و واردات بيضابطه با نامهاي تعاوني مرزنشينان گفت: علاوه بر واردات رسمي و قانوني، حجم بسيار بيشتري شكر به طور قاچاق وارد كشور ميشود و باعث ميشود شكر توليدي توسط كارخانههاي داخلي در انبارها بماند.
نماينده اراك و كميجان در مجلس شوراي اسلامي معتقد است، واردات شكر بايد ممنوع شود يا تعرفه واردات آنقدر بالا باشد كه براي وارد كننده صرف نكند، گرچه در پاسخ به اين كه اين امر به قاچاق منجر ميشود،بيان داشت، دولت اگر نتواند جلوي قاچاق را بگيرد، حداقل جلوي واردات رسمي شكر را ببندد.
رجايي گفت: ريشههاي قاچاق شكر در بخش بازرگاني، گمركي و واردات نهفته است.
*70 درصد شكر داخلي در انبار
رجايي عضو كميسيون كشاوري گفت: بيش از 60 تا 70 درصد شكر توليد داخل در انبار كارخانهها رسوب ميكند، در عوض شكر خارجي كه بسيار ارزانتر از داخلي است و گاهي با قيمتهاي شكسته شده وارد كشور ميشود، در بازار به وفور موجود است.
رجايي گفت: هدف از واردات، كاهش قيمت شكر نيست، چون با وجود توليد داخلي و واردات بيرويه، شكر موجود بيش از نياز سال كشور است، ولي قيمت داخلي همچنان در سطح دو برابر خارجي است.
* يارانه چغندر در اختيار كارخانه دار!
رجايي گفت: يكي از تصميمهاي اشتباه دولت اين است كه يارانه توليد چغندر را به جاي اينكه به كشاورز بپردازد، به كارخانه ميدهد كه در قبال تحويل چغندر، به او كود و سم و ساير نهادههاي ارزان توليد بدهد، كارخانهها هم به دليل فروش نرفتن محصول شكر خود قادر به پرداخت پول چغندر كاران نيستند.
رجايي افزود: هنر وزارت بازرگاني بايد اين باشد كه پول چغندر كاران را مانند خريد گندم، نقدي بپردازد و يارانه را مستقيم تحويل خود كشاورز نمايد.
وي گفت: بيش از 180 نماينده مجلس در نامه به رئيس جمهور از خريد نقدي گندم توسط وزارت بازرگاني و بانك ملت تشكر كردند.
* چغندر سرمايه كشاورز
عباس رجايي عضو كميسيون كشاورزي گفت: اين كه اعلام ميشود، چغندركاران چند ميليارد تومان از كارخانهها طلب دارند، گرچه براي دولت يا كارخانه اين رقم كوچك باشد ولي بايد توجه كرد كه آنچه كشاورز به عنوان محصول چغندر ميآورد، حاصل كار و كل سرمايه اوست، اگر پولش را ندهيم، قادر نيست سال بعد كشت كند.
عضو كميسيون كشاورزي مجلس بيان داشت: طرح خريد نقدي محصولات كشاورزي در سال جاري اجرا ميشود كه بانك ملت و بانك كشاورزي اعلام آمادگي كردهاند كه كل محصولات تضميني مانند گندم، چاي دانههاي روغني و چغندر را به صورت نقدي خريداري كنند.
* تفاوت عمل و برنامه از زمين تا آسمان
رجايي در مورد خودكفايي محصولات كشاورزي تا پايان برنامه چهارم گفت: براي برنامه چهارم اهدافي در زمينه خودكفايي در نظرگرفته شده است كه با آنچه واقع ميشود، از زمين تا آسمان فاصله دارد.
وي گفت: آنچه در دو سال گردش اجراي قانون برنامه چهارم وجود دارد، نشان ميدهد كه اهداف هر سال محقق نشده است.
رجايي با اشاره به اين كه قرار بود توليد جو تا پايان سال 84 خودكفا شود، گفت: آنچه اتفاق افتاده با وعده مسوولان جهاد كشاورزي فاصله دارد، همچنين هدف اعلام شده در توليد دانههاي روغني هم مورد ترديد است كه تا پايان برنامه در 70 درصد توليد آن خودكفايي حاصل شود.
رجايي گفت: اگر واردات بيرويه ادامه داشته باشد، اختلال بازار اتفاق ميافتد و خودكفايي برنج و شكر با مشكل همراه خواهد بود.
وي معتقد است، در بخش كشاورزي شل كاري انجام شده و بايد با واردات بيرويه به طور جدي برخورد شود.
رجايي گفت: با وجود واردات بيرويه ميوه، مركبات، برنج و شكر و حبوبات هنوز قيمت اين محصولات در داخل گران است و اين حرف كه واردات براي حمايت از مصرف كننده است، درست نيست، چون واردات هم توليد كننده را زمين زده و هم مصرف كننده را بيچاره كرد، فقط دلالها را پولدار كرده است.
* بازرگاني و كشاورزي ناهماهنگ
رجايي گفت: در بحث يارانهها و بازرگاني محصولات كشاورزي بين وزارت بازرگاني و جهاد كشاورزي هماهنگي نيست، هر وزارتخانه راه خود را ميرود، اين كه كشاورز محصول را با هزار زحمت توليد كند و موقع فروش دسترنج او را دلالان ببرند، اصلا درست نيست.
عضو كميسيون كشاورزي گفت: بخش توزيع محصولات توليدي مشكل دارد، همانگونه كه در توليد محصولات صنعتي مانند سيمان، خودرو، آهن مشكل هست در توزيع محصولات كشاورزي هم مشكلاتي وجود دارد كه بايد رفع شود.
رجايي در مورد نشست كميسيون كشاورزي مجلس گفت: بحث نظام دامپروري و طرح جامع منابع طبيعي و آبخيزداري در كميسيون مطرح است كه شور اول طرح منابع طبيعي در كميسيون تصويب شده و نمايندگان امضا دادند كه به صورت ماده 102 خارج از نوبت رسيدگي شود.
وي افزود: همچنين طرح افزايش بهره وري در بخش كشاورزي در كميسيون كشاورزي مطرح است و طرح نظام دامپروري بايد تا پايان ارديبهشت به شوراي نگهبان ارسال شود.
انتهاي پيام/
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.