اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

نماینده مردم مهریز در مجلس:

صنایع دستی یزد نباید به دست فراموشی سپرده شود

خبرگزاری فارس: نماینده مردم مهریز، بافق، ابرکوه، خاتم و بهاباد در مجلس شورای اسلامی گفت: صنایع دستی یزد به دلیل فراموشی و بی‌توجهی به تدریج در حال منسوخ شدن است.

صنایع دستی یزد نباید به دست فراموشی سپرده شود

به گزارش خبرگزاری فارس از مهریز، حجت‌الاسلام دخیل‌عباس زارع‌زاده در دیدار با مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد با تأکید بر برگزاری دوره‌های آموزشی و حفظ و حراست از صنایع دستی و میراث فرهنگی یزد اظهار داشت: سالیان گذشته وقتی از بازارهای یزد عبور می‌کردیم صدای مسگرها در بازار طنین‌انداز بود اما اکنون دیگر خبری از این میراث‌های قدیمی و گذشتگان ما نیست و این باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد که برگزاری دوره‌های آموزشی، تبلیغات محیطی و رسانه‌ای می‌تواند نقشی اساسی در این موضوع ایفا کنند.

نماینده مردم پنج شهرستان در مجلس شورای اسلامی افزود: صنایع دستی که از دیرباز با دستان هنرمند مردان و زنان شهرها و روستاها عجین شده و امروز نیز می‌تواند به عنوان ظرفیتی بزرگ در اشتغالزایی کشور مورد توجه دولتمردان قرار گیرد تا علاوه بر ایجاد اشتغال برای هزاران جوان، قدمی در حفظ و نگهداری این میراث باقی مانده از گذشتگان نیز باشد.

سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس اظهار داشت: این درحالی است که در گوشه و کنار این خطه کویری جوانانی هستند که با تکیه بر همت والای خود و با سرمایه‌ای اندک اما نظری بلند، مایل به احیا و حفظ هنر دست پدران خود هستند.

زارع‌زاده تصریح کرد: در مرکز یزد آثار تاریخی فراوانی است ولی این دلیل بر فراموشی میراث‌های فرهنگی و منحصر به فرد شهرستان‌ها نمی‌شود و در هر نقطه‌ای از استانمان که پا بگذاریم، نمونه‌هایی از این آثار و ابنیه را می‌توان دید، آثاری که ذوق و هنر زیبای مردمان این مرز و بوم را نشان می‌دهد.

وی افزود: میراث فرهنگی و گردشگری می بایست تورهای گردشگری را بصورت زمان بندی به شهرستانها اعزام تا همه آثار تاریخی استان مورد توجه قرار گیرد.

زارع‌زاده همچنین بر حفظ و مرمت روستای تاریخی و گردشگری سریزد تاکید کرد و گفت: در ابتدای شکل‌گیری شهرستان مهریز، روستای سریزد با 8هزار نفر جمعیت شانه بر شانه جمعیت مهریز می‌زد اما هم‌اکنون جمعیت آن به 500 نفر هم نمی‌رسد و خالی از سکنه شده است.

وی افزود: در مورد حفظ، نگهداری و معرفی روستای تاریخی سریزد همچنین تبدیل این روستا به مجموعه‌ای فرهنگی، آموزشی، علمی و گردشگری تاکنون 15 سرمایه‌گذار سریزدی را شناسایی کردیم که نیازمند حمایت میراث فرهنگی و گردشگری هستیم.

زارع‌زاده همچنین بر مرمت و احیای قلعه تاریخی روستای مبارکه مروست تاکید کرد و گفت: این قلعه که نمونه‌ای کوچک از ارگ بم به شمار می‌رود، نیازمند احیا و مرمتی اساسی است.

انتهای پیام/90005/ش30/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول