به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، بیژن دهقانی ظهر امروز در حاشیه افتتاح نخستین نمایشگاه تخصصی تجهیزات، فناوریها، نهادههای کشاورزی و محصولات سالم و ارگانیک با اشاره به افزایش جمعیت جهان تامین امنیت غذایی را یکی از دغدغههای مهم امروز جهان دانست و اظهار کرد: تامین غذای سالم به میزان کافی برای تمام ادوار عمر را امنیت غذایی میگویند.
وی با اشاره به اینکه برای تامین غذای سالم و با کیفیت، فاکتورهای زیادی دخیل هستند، گفت: ماده اولیه سالم یکی از مهمترین فاکتورهای دخیل در تامین غذای سالم و باکیفیت است.
دهقانی افزود: در مورد گوشت و سایر فرآوردههای خام دامی مانند شیر، عسل، تخممرغ، سلامت دامها به عنوان منابع اولیه تامین این فرآوردهها یکی از فاکتورهای اصلی سلامت غذا است.
وی اضافه کرد: دام، غذا و انسان سالم یکی از شعارهای محوری دامپزشکی است که به تامین سلامت غذا از طریق تامین سلامت دام اشاره دارد.
دهقانی تصریح کرد: بروز اپیدمی احتمالی بیماریهای دامی علاوه بر تهدید سلامت و کیفیت فرآوردههای خام دامی تولیدی به کمیت تولید نیز آسیب میرساند.
وی با اشاره به اینکه نقش دامپزشکی در تامین سلامت دام و طیور بسیار حساس است، گفت: واکسیناسیون، پایش و مراقبت از بروز و شیوع بیماریها، آموزش بهرهبرداران، رعایت اصول بیوسکیوریتی، نظارت دقیق بر تردد دام و طیور زنده و تشخیص سریع بیماریها از طریق بررسیهای آزمایشگاهی از جمله اقدامات دامپزشکی در راستای تامین سلامت دام است.
دهقانی با بیان اینکه پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام یکی دیگر از وظایف خطیر دامپزشکی است، خاطر نشان کرد: پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام با پیشگیری از انتقال این بیماریها به جامعه انسانی، سلامت جمعیت دامی و به تبع آن سلامت و امنیت غذایی تامین میشود.
دهقانی ادامه داد: نظارت بر مرحله استحصال، حمل و نقل و مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی یکی دیگر از وظایف دامپزشکی در راستای تامین سلامت و امنیت غذایی است.
وی اضافه کرد: نظارت بر استحصال فرآوردههای خام دامی شامل نظارت بر کشتار بهداشتی انواع دام و طیور، تولید شیرخام و تخم مرغ، صید و ... است.
دهقانی با اشاره به اینکه این اداره کل دامپزشکی سالانه بر کشتار بهداشتی 290 هزار لاشه دام سبک و سنگین و 16 میلیون قطعه طیور در کشتارگاههای استان نظارت دارد، خاطر نشان کرد: یکی از فاکتورهای تعیین کننده سلامت گوشت دام کشتار شده، وجود کشتارگاه مناسب است.
وی افزود: پیگیری ارتقای سطح بهداشتی کشتارگاههای دام در سطح استان و پیگیری اجرای طرح برچسبگذاری لاشههای دام در تمام کشتارگاههای دام استان کرمان از اقدامات دامپزشکی برای نظارت بهینه بر کشتار دام و سلامت مصرف کننده است.
دهقانی با اشاره به اینکه دامپزشکی از طریق صدور گواهی حمل و دفترچه اشتغال به حمل فرآوردهای خام دامی بر حمل و نقل این فرآوردهها نظارت میکند، افزود: سالانه حدود 170 هزار مورد بازدید از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی، کشتارگاههای دام و طیور، کارگاههای قطعهبندی و بستهبندی، کارخانههای خوراک دام و طیور، مراکز جمعآوری شیر و سردخانههای استان توسط اداره کل دامپزشکی استان کرمان صورت میگیرد.
وی راهاندازی و تجهیز کلینیک مرجع و آزمایشگاه مرجع و منطقهای جنوب شرق را یکی دیگر از گامهای مهم دامپزشکی استان کرمان در راستای تامین سلامت دام و غذا دانست و گفت: توسعه فعالیتهای آزمایشگاهی از جمله انجام آزمایشات تشخیص سریع بیماری تب برفکی، راهاندازی آزمایشگاه سمشناسی و پایش باقیماندههای دارویی، و تست تشخیص بقایای دارویی در فرآوردههای خام دامی از مهمترین دستاوردهای اخیر آزمایشگاه مرجع و منطقهای جنوب شرق این اداره کل است.
انتهای پیام/2446/ز40/د1000