اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل دامپزشکی‌ کرمان خبر داد

‌‌‌نظارت‌‌ سالانه دامپزشکی کرمان بر کشتار‌ 290 هزار‌ رأس دام‌ ‌

مدیرکل دامپزشکی کرمان گفت: سالانه بر کشتار بهداشتی 290 هزار لاشه دام‌ و 16 میلیون قطعه طیور ‌نظارت داریم.

‌‌‌نظارت‌‌ سالانه دامپزشکی کرمان بر کشتار‌ 290 هزار‌ رأس دام‌ ‌

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان،‌‌ بیژن دهقانی ظهر امروز در حاشیه افتتاح نخستین نمایشگاه تخصصی تجهیزات، فناوری‌ها، نهاده‌های کشاورزی و محصولات سالم و ارگانیک‌ با اشاره به افزایش جمعیت جهان تامین امنیت غذایی را یکی از‌ دغدغه‌های مهم امروز جهان دانست و اظهار کرد: تامین غذای سالم‌ به میزان کافی برای تمام ادوار عمر‌ را امنیت غذایی می‌گویند.

وی با اشاره به اینکه برای تامین غذای سالم‌ و با کیفیت، فاکتورهای زیادی دخیل هستند، گفت: ماده اولیه سالم یکی از مهم‌ترین ‌فاکتورهای دخیل در تامین غذای سالم و باکیفیت است.

دهقانی افزود: در مورد گوشت و سایر فرآورده‌های خام دامی مانند شیر، عسل، تخم‌مرغ، سلامت دام‌ها به عنوان منابع اولیه تامین این فرآورده‌ها یکی از فاکتورهای اصلی سلامت غذا است.

وی اضافه کرد: دام، غذا و انسان سالم یکی از شعارهای محوری دامپزشکی است که به تامین سلامت غذا‌ از طریق تامین سلامت دام اشاره دارد.

دهقانی تصریح کرد: بروز اپیدمی احتمالی بیماری‌های دامی علاوه بر تهدید سلامت و کیفیت فرآورده‌های خام دامی تولیدی‌ به کمیت تولید نیز آسیب می‌رساند.

وی با اشاره به اینکه نقش دامپزشکی در تامین سلامت دام و طیور بسیار حساس است، گفت: واکسیناسیون، پایش و مراقبت از بروز و شیوع بیماری‌ها، آموزش بهره‌برداران، رعایت اصول بیوسکیوریتی، نظارت دقیق بر تردد دام و طیور زنده و تشخیص سریع بیماری‌ها از طریق بررسی‌های آزمایشگاهی از جمله اقدامات دامپزشکی در راستای تامین سلامت دام است.

دهقانی با بیان اینکه پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام یکی دیگر از وظایف خطیر دامپزشکی است، خاطر نشان کرد: پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام با پیشگیری از انتقال‌ این بیماری‌ها به ‌جامعه انسانی، سلامت جمعیت دامی و به تبع آن سلامت و امنیت غذایی تامین می‌شود.

‌دهقانی ادامه داد: ‌نظارت بر مرحله استحصال، حمل و نقل و مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی یکی دیگر از وظایف دامپزشکی در راستای تامین ‌سلامت و امنیت غذایی است.

وی اضافه کرد: نظارت بر استحصال فرآورده‌های خام دامی شامل نظارت بر کشتار بهداشتی انواع دام و طیور، تولید شیرخام و تخم مرغ، صید و ... است.

دهقانی با اشاره به اینکه این اداره کل دامپزشکی سالانه بر کشتار بهداشتی 290 هزار لاشه دام سبک و سنگین و 16 میلیون قطعه طیور در کشتارگاه‌های استان نظارت دارد، خاطر نشان کرد: یکی از فاکتورهای تعیین کننده سلامت گوشت دام کشتار شده، وجود کشتارگاه مناسب است.

وی افزود: پیگیری ارتقای سطح بهداشتی کشتارگاه‌های دام در سطح استان و پیگیری اجرای طرح برچسب‌گذاری لاشه‌های دام در تمام کشتارگاه‌های دام استان کرمان از اقدامات دامپزشکی برای نظارت بهینه بر کشتار دام و سلامت مصرف کننده است.

دهقانی با اشاره به اینکه دامپزشکی از طریق صدور گواهی حمل و دفترچه اشتغال به حمل فرآوردهای خام دامی بر حمل و نقل این فرآورده‌ها نظارت می‌کند، افزود: سالانه حدود 170 هزار مورد بازدید از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی، کشتارگاه‌های دام و طیور، کارگاه‌های قطعه‌بندی و بسته‌بندی، کارخانه‌های خوراک دام و طیور، مراکز جمع‌آوری شیر و سردخانه‌های استان توسط اداره کل دامپزشکی استان کرمان صورت می‌گیرد.

وی راه‌اندازی و تجهیز کلینیک مرجع و آزمایشگاه مرجع و منطقه‌ای‌ جنوب شرق را یکی دیگر از گام‌های مهم دامپزشکی استان کرمان در راستای تامین سلامت دام و غذا دانست و گفت: توسعه فعالیت‌های آزمایشگاهی از جمله انجام آزمایشات تشخیص سریع بیماری تب برفکی، راه‌اندازی آزمایشگاه سم‌شناسی و پایش باقیمانده‌های دارویی، و تست‌ تشخیص بقایای دارویی در فرآورده‌های خام دامی از مهم‌ترین دستاوردهای اخیر آزمایشگاه مرجع و منطقه‌ای‌ جنوب شرق این اداره کل است.

انتهای پیام/2446/ز40/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول