اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

واکنش نماینده‌های آمریکایی به احتمال خودداری اوباما از تصویب توافق با ایران در کنگره

نمایندگان کنگره آمریکا به گزارش شب گذشته نیویورک‌تایمز در مورد احتمال خودداری اوباما از تصویب توافق هسته‌ای با ایران در کنگره واکنش نشان داده و به شدت از رئیس‌جمهور آمریکا انتقاد کردند.

واکنش نماینده‌های آمریکایی به احتمال خودداری اوباما از تصویب توافق با ایران در کنگره

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، نمایندگان کنگره آمریکا روز دوشنبه به تلاش احتمالی «باراک اوباما» رئیس‌جمهور این کشور برای بی‌نیاز کردن خود از تصویب توافق هسته‌ای با ایران در کنگره، واکنش نشان داده و به انتقاد از وی پرداختند.

«مارک کرک» از سناتورهای برجسته آمریکایی در بیانیه‌ای که در این رابطه در اختیار پایگاه صهیونیستی «الگماینر» قرار داده، عنوان کرده است که اوباما با خودداری از رفتن به کنگره، به سمت تقابل با قانونگذاران پیش می‌رود.

در بخشی از بیانیه این سناتور جمهوری‌خواه آمده است: «دولت با تهدید به خارج کردن کنگره از روند توافق هسته‌ای با ایران، واقعا باعث اتحاد بیشتر در کنگره می‌شود».

وی سپس مدعی شده است که توافق احتمالی با ایران، خاورمیانه را به سمت یک منطقه مملو از تسلیحات هسته‌ای پیش می‌برد و به همین جهت کنگره از آن حمایت نمی‌کند.

کرک پس از توافق موقتی که سوم آذر سال گذشته میان ایران و 1+5 به دست آمد نیز به شدت از دولت انتقاد کرده و آن را «توافق قرن برای ایران» توصیف کرده بود. وی همچنین تلاش کرد تا تحریم‌های تازه‌ای را علیه ایران در کنگره به تصویب برساند.

«اد رویس» رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا دیگر نماینده‌ای است که به گزارش اخیر نیویورک‌تایمز واکنش نشان داده و در بیانیه خود نوشته است که از شنیدن این خبر، «دلسرد» شده است.

وی با اشاره به نامه 340 عضو کنگره و درخواست‌ آن‌ها برای ایفای نقش بیشتر در مذاکرات هسته‌ای، نوشته است که مشاهده بی‌توجهی به این مسئله، برای او دشوار است.

به گفته رویس، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا پیشتر در یکی از جلسات استماع در مورد اینکه آیا دولت توافق نهایی را برای تصویب به کنگره می‌برد، گفته است: «خوب، قطعا. ما به قانون پایبند خواهیم بود. آنچه ما انجام می‌دهیم، باید حمایت کنگره را نیز جلب کند».

در پایان بیانیه رویس آمده است: «این گزارش نشانه‌ای دیگر است مبنی بر اینکه ممکن است دولت اوباما به توافقی دست بزند که نتواند منافع حیاتی امنیت ملی ایالات متحده و متحدان ما را محافظت کند».

نیویورک‌تایمز روز گذشته گزارش داده بود که اوباما در تلاش است تا به هر نحو ممکن، خود را از مصوبه کنگره برای لغو تحریم‌های ایران، بی‌نیاز کند. «دیوید سنگر» در ابتدای این مطلب نوشته است که هنوز به هیچ مشخص نیست که آیا آمریکا می‌تواند تا سوم آذر (24 نوامبر) به آنچه مقامات کاخ سفید آن را «مهمترین دستاورد سیاست خارجی دوره ریاست‌جمهوری اوباما» می‌خوانند، یعنی توافق با ایران دست یابد یا نه. با این حال، یک چیز قطعی است، و آن این که «اگر توافقی حاصل شد، رئیس‌جمهور اوباما هرآنچه در توان داشته باشد، برای جلوگیری از به رأی گذاشته شدن آن در کنگره انجام خواهد داد».

نیویورک‌تایمز سپس به نقل از مقامات آمریکایی نوشته است که وزارت خزانه‌داری در گزارشی که آن را عمومی نکرده، به این جمع‌بندی رسیده است که اوباما این اختیار را دارد که بخش اعظم تحریم‌های مربوط به بخش نفتی را بدون نیاز به مصوبه کنگره، تعلیق کند.

این روزنامه می‌افزاید: «اما آقای اوباما نمی‌تواند آن تحریم‌ها را برای همیشه لغو کند. تنها کنگره است که می‌تواند این اقدام را انجام دهد. مشاوران آقای اوباما به وی اعلام کرده‌اند که حتی اگر در انتخابات ماه آینده، دموکرات‌ها موفق شوند همچنان اکثریت را در سنا حفظ کنند، او باز هم در چنین رأی‌گیری‌ای (برای لغو تحریم‌ها) شکست می‌خورد».

یک مقام ارشد دولت آمریکا می‌گوید: «ما در توافق جامع به دنبال مصوبه کنگره نخواهیم بود».

به نوشته نیویورک‌تایمز، دولت آمریکا می‌گوید کنگره نباید از این امر متعجب شود، چراکه دولت پیشتر هم اعلام کرده است که لغو تحریم‌های ایران به صورت گام به گام و با توجه به پایبندی ایران به توافق جامع، صورت می‌گیرد. به همین دلیل تحریم‌ها تنها تعلیق می‌شوند.

«برنادت میهن» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در این رابطه می‌گوید: «ما به صراحت اعلام کرده‌ایم که در ابتدا تحریم‌های ایالات متحده و جامعه بین‌المللی تنها تعلیق می‌شوند و برداشته شدن قطعی تحریم‌ها منوط به تائیدیه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد پایبندی جدی و واقعی ایران به مفاد توافق خواهد بود. ما باید اطمینان یابیم که پایبندی ایران در یک دوره زمانی واقعی و پایدار خواهد بود».

نیویورک‌تایمز سپس مدعی شده است که با این وجود بسیاری از نمایندگان کنگره و همچنین مقامات اسرائیلی این مسئله را تنها بهانه‌ای برای دور زدن نمایندگان و تلاش برای لغو تحریم‌ها بدون نیاز به رأی کنگره می‌دانند.

میهن هم می‌گوید نقش کنگره در مذاکرات باید به رایزنی و مشاوره محدود باشد و از آنجا که توافق نهایی یک پیمان نیست، نیازی به کسب رأی دو سومی از سنا ندارد.

نیویورک‌تایمز در ادامه با تشریح مخالفت‌ها و فشارهایی که بر طرف‌های مذاکره‌کننده هست، نوشته است که بحث لغو تحریم‌ها یکی از موضوعات اصلی مورد بحث در مذاکرات است. به نوشته این روزنامه، اوباما تحریم‌‌ها را یکی از ابرازهای مهم خود می‌داند.

این گزارش می‌افزاید: «اما آقای اوباما هم احساس فشار می‌کند. در رژیم تحریم‌ها ترک‌هایی ظاهر شده است. در بهار امسال، مشاهده افزایش خرید نفت چین از ایران، که می‌تواند به تضعیف تحریم‌ها منجر شد، هشداری برای دولت وی بود. البته این آمارها اخیرا کاهش نشان داده‌اند. این امر نتیجه مذاکرات پشت پرده مقامات آمریکایی و چینی است».

نمایندگان ایران و گروه موسوم به 1+5، برای رسیدن به توافق جامع تنها پنج هفته دیگر یعنی تا روز سوم آذر زمان دارند. تازه‌ترین دور این گفت‌وگوها روز پنج‌شنبه بدون اعلام نتیجه پایان یافت.

انتهای پیام/ق

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول