اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

نایب رئیس کمیسیون بین‌الملل سنای روسیه:

اتحادیه اروپا در فکر لغو تحریم‌ها علیه روسیه است/ ناتو متوجه شده به تنهایی قادر به مواجهه با داعش نیست

به عقیده مقام شورای فدراسیون (سنای) روسیه، اتحادیه اروپا اکنون دیگر بهانه‌ای برای ادامه تحریم‌ها علیه مسکو نداشته و در عین حال غرب برای مبارزه با گروه «داعش» در عراق و سوریه، به کمک کشوری مانند روسیه نیاز دارد.

اتحادیه اروپا در فکر لغو تحریم‌ها علیه روسیه است/ ناتو متوجه شده به تنهایی قادر به مواجهه با داعش نیست

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه «ایزوستیا» چاپ مسکو، اداره سیاست خارجی اتحادیه اروپا ظرف یک ماه آینده به ارزیابی تحقق طرح صلح اوکراین در زمینه حل و فصل بحران داخلی در این کشور و حتی امکان لغو تحریم‌ها علیه روسیه خواهد پرداخت. این مسئله‌ای است که «مایا کاسیانچین» سخنگوی کاترین اشتون، مسئول اصلی سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده است.

طبق گفته های وی، اکنون کاملا واضح است که اوضاع بستگی به ارزیابی روند تحقق طرح صلح و اجرای آتش بس در شرق اوکراین خواهد داشت، حتی این امکان وجود دارد که تحریم‌ها علیه روسیه بطور کامل و یا بخشی از آنها متوقف گردد، البته همه چیز به روند اوضاع در اوکراین بستگی خواهد داشت.

البته به عقیده کارشناس مسائل سیاسی و رئیس سابق اداره روابط فرهنگی و بین المللی دفتر ریاست جمهوری روسیه «مودست کولروف» نباید زیاد به چنین اظهاراتی هم اطمینان داشت.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایزوستیا گفت: «به چنین اظهاراتی هم نمی‌توان زیاد اطمینان داشت، برای اینکه سومین بسته تحریم‌ها علیه روسیه دقیقا بعد از امضای توافقنامه مربوط به آتش بس در مینسک به تصویب اتحادیه اروپا رسید. مقامات بروکسل غالبا چنین سخنانی می‌گویند. البته در حال حاضر نقض کننده رژیم آتش بس مقامات کی‌یف هستند و به همین دلیل اتحادیه اروپا باید اظهاراتش را خطاب به دولت اوکراین و نه روسیه انجام ده».

به عقیده این کارشناس، از سوی دیگر این اظهارات گویای آن است که علیرغم گزارشات روشن ناظرین سازمان امنیت و همکاری اروپا در خصوص نقض مکرر آتش بس از سوی نیروهای دولتی، مقامات اتحادیه اروپا باز مسئول نقض شدن رژیم آتش بس را روسیه معرفی می‌کنند. 

کولروف می گوید: «اگر بخواهیم واقعیت را بگوییم این اظهارات مقامات بروکسل دروغ محض بوده و هیچ هدفی را به دنبال ندارد، جز اینکه مقامات کی‌یف را به ادامه سناریوی نظامی و اجرای عملیات نظامی در شرق اوکراین تشویق کند».

این در حالی است که «آندری کلیموف» نائب رئیس کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه با این نظریه موافق نیست.

وی به خبرنگار این روزنامه گفته است: «اکنون تبادل اسرا در حال اجراست، آتش بس با وجود موارد نقض، از شدت درگیری‌ها کاسته است و سازمان امنیت و همکاری اروپا تنها تیراندازی‌های مکرر نیروهای دولتی به مواضع نیروهای استقلال طلب را ثبت کرده و دلایل زیادی هم یافت شده که سقوط هواپیمای مسافربری خطوط هوایی مالزی هم به همین دلیل سقوط کرده است که علت اصلی اعمال تحریم‌ها علیه روسیه هم این موضوع بوده است. اکنون آنها بهانه‌ای برای ادامه تحریم‌ها ندارند و مباحثات برای بررسی مجدد این اقدام از هم اکنون آغاز شده است. ضمن اینکه اتحادیه تجار اروپایی در روسیه که شامل 600 شرکت بزرگ از کشورهای مختلف اروپایی می‌شود، انتقادات شدیدی از سیاست رهبران کشورهای خود داشته و خواستار لغو تحریم‌ها علیه مسکو شده است.».

کلیموف عامل مهم دیگری را نیز برای تمایل اتحادیه اروپا برای لغو تحریمها علیه روسیه موثر دانسته و آن اوضاع در سوریه و عراق است. به عقیده وی، ناتو در شرایط کنونی به متحد قوی مانند روسیه به منظور حل و فصل اوضاع در منطقه خاورمیانه نیاز دارد.

این کارشاس می گوید: «اتحادیه اروپا برای مدت زیادی چشمان خود را به روی اوضاع عراق و تکرار همه روزه عملیات تروریستی در این کشور جنگ زده بسته بود، هرچند روسیه و برخی کشورهای دیگر در این مورد به آنها هشدار داده بودند. تا زمانی که در این کشور شروع به سر بریدن اتباع آمریکایی و انگلیسی نکرده بودند، کشورهای اروپایی براحتی عراق را فراموش کرده بودند. ولی اکنون همه این رویدادها که همه از آنها اطلاع داریم در عراق رخ داده و اروپایی‌ها نهایتا متوجه شدند که ناتو به تنهایی قادر نیست از عهده حل و فصل این مشکل برآید».

وی افزود: «آنها شروع به ایجاد یک ائتلاف گسترده نمودند. آنها به خوبی می‌دانند که بدون مشارکت کشوری مانند روسیه، آنها در مبارزه با چالش‌های جهان امروز نظیر تروریسم، دزدان دریایی، گسترش تسلیحات کشتار جمعی موفق نخواهند بود. برای موفقیت در این زمینه ها نیاز به مشارکت همه کشورها، از جمله دولت سوریه و ایران است. به همین دلیل اتحادیه اروپا اکنون به روسیه نیاز دارد تا در این راستا با آنها همراه شود».

در همین راستا «ویتالی چورکین» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد نیز شب گذشته در سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل یادآور شد که خودداری ائتلاف ضد تروریستی از مشارکت با دولتهای سوریه و ایران، مبارزه با گروه افراطگرای «داعش» را دشوارتر کرده است. چورکین معتقد است که ائتلاف بین المللی از همکاری با مقامات دمشق و تهران که متحدان منطقی در امر مبارزه با تروریسم در منطقه خاورمیانه هستند خودداری کرده، ولی این تناقض ایدئولوژیکی کنار گذاشته می‌شد، عملیات نظامی علیه داعش با موفقیت بیشتری همراه بود.

انتهای پیام/ق

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول