اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  فارس من

برگزاری دوره آموزش زبان فارسی در دانشکده دولتی قرقیزستان

بتازگی با همت رایزنی سفارت کشورمان در «بیشکک»، دوره جدید آموزش زبان فارسی در دانشکده تاریخ و علوم اجتماعی دانشگاه دولتی قرقیزستان آغاز به کار کرده است.

برگزاری دوره آموزش زبان فارسی در دانشکده دولتی قرقیزستان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، دوره آموزش مقدماتی زبان و ادبیات فارسی با حضور 25 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد دانشجویان دانشکده تاریخ و علوم اجتماعی دانشگاه دولتی «آرابایف» روز شنبه (9 اسفندماه) آغاز شد.

در مراسم افتتاحیه این دوره «نظیره قربان‌آوا» رئیس دانشکده تاریخ دانشگاه آرابایف ابتدا از مساعدت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران برای کمک به برگزاری این دوره آموزشی تشکر کرد و افزود: با بررسی نسخه‌های خطی موجود در مراکز علمی و فرهنگی جمهوری قرقیزستان، مشخص می‌شود که بخشی از تاریخ قرقیزستان از منابع و متون فارسی قابل دریافت و شناسائی است.

وی گفت: تردیدی وجود ندارد که اسلام از طریق زبان فارسی در آسیای مرکزی و از جمله قرقیزستان ترویج و گسترش پیدا کرده است و ما امیدواریم که دانشجویان ما بتوانند پس از فراگیری زبان فارسی، با کمک متون فارسی زوایای پنهان تاریخ قرقیزستان را روشن و مشخص نمایند.

«علی کبریایی‌زاده» رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران نیز در سخنانی برگزاری دوره آموزش زبان فارسی را محصول طرحی جامع دانست که دانشکده تاریخ دانشگاه آرابایف تنظیم کرده است.

رایزن فرهنگی سفارت کشورمان گفت: زبان و ادبیات فارسی واجد قابلیت‌های فراوانی است که در مدت 1200 سال پیشینه به هم پیوسته، همواره شگفتی‌آفرین بوده است.

وی افزود: اکنون بیش از ده‌ها نفر از ادیبان و اندیشمندان حوزه پساشوری از بالتیک تا قفقاز و آسیای مرکزی به تحقیق و پژوهش دراین زمینه مشغولند.

کبریایی‌زاده زبان و ادبیات فارسی را از منظر تأثیری که در شکل‌گیری هویت مردمان آسیای مرکزی دارد، مورد اشاره قرار داد و همچنین اضافه کرد: زبان و ادبیات فارسی طی قرون متمادی در ترویج مفاهیم و تعالیم اسلامی در منطقه آسیای مرکزی نقش‌آفرین بوده است چنانکه  بسیاری از بزرگان و مشایخ فرقه‌های متصوفه در این منطقه آثار خود را به زبان فارسی نوشته‌اند.

رایزن فرهنگی سفارت کشورمان ادامه داد: بنابراین، برای فهم اسلام در آسیای مرکزی و فراز و فرودهای تاریخ این منطقه، آشنایی با زبان و ادبیات فارسی و در نظر گرفتن این زبان به عنوان یکی از متغیرهای اصلی در هر تحقیق و پژوهشی، اجتناب‌ناپذیر است.

شایان ذکر است مدت این دوره 3 ماه می‌باشد و «فائزه حاتمی‌نیا» از اساتید زبان و ادبیات فارسی دانشگاه «جامعه‌المصطفی العالیمه» امر تدریس در این دوره را برعهده دارد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول