اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  کشاورزی و امور دام

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور:

اداره دامداری‌ها در کشور دچار بهم‌ریختگی است/ پذیرش دانشجوی دامپزشکی محدود شود

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به دو نقش دولت در دامداری کشور موفقی مانند برزیل گفت: الگوی مشابهی که در همه جهان برای اداره دامداری‌ها وجود دارد اما ایران نوعی به هم ریختگی در این باره مشاهده می‌شود.

اداره دامداری‌ها در کشور دچار بهم‌ریختگی است/ پذیرش دانشجوی دامپزشکی محدود شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مسعود هاشم‌زاده معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور در مجمع عمومی سالانه اتحادیه دامداران ایران با بیان اینکه نقش دولت در حوزه دامداری‌ها در کشور بسیار محدود و عمده مسائل بر عهده مالکان آن است،گفت: در بازدیدی که از دامداری‌های کشور برزیل داشتم دولت در این کشور دو نقش مهم و اساسی را در خصوص دامداری‌ها بر عهده دارد.

وی افزود: نقش اول کنترل و نظارت بر روی 5 بیماری دامی از قبیل تب برفکی و هاری را به عهده دارد و در  نقش دوم سلامت و بهداشت مواد غذایی را مورد توجه قرار می‌دهد تا هم محصول برای مصرف داخل و هم صادرات سالم باشد.

هاشم‌زاده با بیان اینکه برزیل حدود 220 میلیون رأس گاو دارد، اظهار داشت: اما در ایران حدود 2 میلیون گاو صنعتی و حدود 5 میلیون گاو سنتی موجود است که علی‌رغم این جمعیت اندک دام نتوانسته‌ایم به درستی این بخش را مدیریت کنیم.

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: نقص عمده در دامداری‌ها مدیریت و تقسیم‌بندی کارهاست زیرا در این بخش پول به اندازه کافی وجود دارد اما به طور بهینه مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و مشکل ما مدیریتی است.

وی با بیان این سؤال که چقدر از محصولات تولید دام مثل شیر و گوشت در کشور می‌توان اطمینان داشت، گفت: علیرغم تعداد دام کم به طور کامل از تولید محصول سالم در این بخش اطمینان وجود ندارد و دائماً باید به برخی از دامداری‌ها در خصوص مصرف موادی از جمله نان خشک و ... توجه داشت.

هاشم‌زاده به بیان سیاست‌های پیش‌روی دولت و سازمان دامپزشکی در بخش دامداری‌ها پرداخت و گفت: حیوانات اهلی و وحشی در کشور به سه دسته قابل تقسیم است.

هاشم‌زاده تصریح کرد: یک دسته از حیوانات در مکان‌های با پروانه مثل دامداری‌ها، پروانه‌دار، دسته دیگر در دامداری‌های سنتی و دسته سوم به صورت خانگی و یا در حیات وحش نگهداری می‌شود.

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور افزود: الگویی که در همه جهان در مورد اداره دامداری‌ها و نوع خدمات به آن وجود دارد در همه کشورها مشابه است به جز ایران که خیلی به هم ریختگی در اداره دامداری‌ها موجود است.

وی افزود: دامپزشکی دو مسئولیت به عهده دارد یکی کاهش ضایعات و مبارزه با بیماری‌ها و دیگر سلامتی مواد غذایی، بنابراین باید یک دامپزشک واحد تمام امور درمانی، آموزشی را تحت پوشش قرار دهد.

وی افزود: همچنین در مورد تأمین دارو باید واسطه‌های میانی حذف شود و رسیدن به اجرای چنین امری نیاز به متانت دارد و جزو اهداف سازمان دامپزشکی است.

هاشم‌زاده بیان داشت: تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها در اجرای سیاست‌های سازمان دامپزشکی می‌توانند به ما کمک کنند اما این کار نیاز به جلسات، تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی برای عملیاتی شدن دارد.

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور  با اشاره به جذب بالای دانشگاه‌ها در برخی از رشته‌های تحصیلی اظهار داشت: در برخی رشته‌ها مثل دامپزشکی پذیرش دانشجو باید محدود باشد چرا که پذیرش بیش از اندازه آن رشته را از حالت تخصصی به تجاری می‌کشاند.

وی بیان داشت: وزارت علوم و آموزش عالی باید در جذب دانشجو در بعضی از رشته‌ها تجدیدنظر جدی کنند زیرا خارج شدن از حالت تخصصی در برخی رشته‌ها موجب خارج شدن از تولید محوری و تجاری‌سازی می‌شود.

هاشم‌زاده تصریح کرد: در امر بهداشت و مبارزه با بیماری‌ها واکسیناسیون 40 درصد نقش دارد در حالی که 60 درصد کنترل آن به مدیریت بیماری‌ها بستگی دارد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول