اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون میراث فرهنگی اردبیل:

حمام و پل‌های تاریخی اردبیل تعیین حریم شدند

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: پل‌ها و حمام‌های تاریخی اردبیل و تعدادی از خانه‌های قدیمی با هدف جلوگیری از تصرف‌های غیرقانونی تعیین حدود و حریم شدند.

حمام و پل‌های تاریخی اردبیل تعیین حریم شدند

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، منصور عالیقدری عصر امروز در جلسه مسئولان میراث فرهنگی در اردبیل اظهار کرد: ما سعی کردیم در اردیبهشت‌ماه با تعیین عرصه و حریم این آثار تاریخی اعم از خانه‌ها، حمام‌ها و پل‌های قدیمی و تاریخی بتوانیم نسبت به تعیین عرصه و حریم آنها اقدام جدی شود.

وی تصریح کرد: تعیین عرصه و حریم پنج اثر تاریخی حمام قاجاری ابراهیم‌آباد و یعقوبیه، پل ابراهیم‌آباد و یعقوبیه و خانه مروج به منظور جلوگیری از دخل و تصرف و ساخت و سازهای غیرمجاز در محدوده این آثار با ارزش تاریخی به تصویب رسید.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به ثبت پنج اثر تاریخی یاد شده در فهرست آثار ملی کشور، توضیح داد: پل یعقوبیه به عنوان یکی از یادگارهای دوران صفوی طی شماره 876 در تاریخ 1348 به ثبت فهرست آثار ملی ایران رسیده است.

عالیقدری، پل تاریخی یعقوبیه را دارای پنج چشمه، طاق و نمای آجری و موج‌شکن‌های سنگی که بر روی رودخانه بالیخلوچای در داخل شهر اردبیل واقع شده عنوان کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: حمام قاجاری یعقوبیه نیز در محله‌ای به همین نام، مجاور رودخانه بالیخلو در راستای پل پنج چشمه یعقوبیه واقع شده و مشابه حمام‌های هم دوره خود همچون حمام ابراهیم‌آباد و سیدآباد جزو حمام‌های محله‌ای در ورودی شهر از سمت خلخال و تالش بوده است.

عالیقدری، پل صفوی ابراهیم‌آباد را به عنوان عامل ارتباطی دو محله قدیمی اوچدکان و ابراهیم‌آباد با پایه‌های سنگی و طاق‌های آجری یادگار دوره صفویه توصیف کرد و ادامه داد: عملیات مرمتی این پل تاریخی در سال 81 به پایان رسیده و به شماره 6235 در هفتم آبان ماه 81 در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل به خانه قاجاری مروج اردبیلی که در خیابان سی‌متری، نرسیده به محله ارمنستان واقع شده، اشاره کرد و گفت: بخش اصلی بنا مربوط به دوره قاجاریه و بخش الحاقی مربوط به اواخر دوره پهلوی است که این بنا به شماره 8895 در 10 خرداد ماه 82 به ثبت ملی رسیده است.

انتهای پیام/62004/ذ30/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول